Hopp til innhold

Ekspertene misfornøyde etter superstjernens åpningskamp: – Han spiller Haaland-rollen

«Hey Jude» runget over stadion i Tyskland da England vant åpningskampen i EM. Men ekspertene var ikke fornøyde med hærfører Harry Kanes rolle i laget.

ASpJd7iNfFM

FRUSTRERT: Harry Kane fikk det ikke til å stemme i Englands nye system.

Foto: Reuters

– Kane spiller Haaland-rollen, tvitret tidligere Liverpool-spiller, og nåværende fotballekspert, Jamie Carragher i første omgang.

Da hadde Kane kun hatt en ballberøring på de første 30 minuttene, og slet med å komme seg inn i kampen.

Dermed dro Carragher linjene til Haalands rolle i Manchester City, hvor nordmannen er lite involvert i det oppbyggende spillet, men bidrar inne i boksen. Det bekymret Carragher.

– God start, men noen bekymringer. Harry Kane tar den samme rollen som Erling Haaland-rollen for Manchester City – ikke involvert utenfor boksen og venter på en sjanse. Han har bare rørt ballen to ganger på 45 minutter. Det er ikke Kanes måte å spille på, utdypet han på The Telegraph sine nettsider.

Heller ikke tidligere Aston Villa-spiss Gabriel Agbonlahor var imponert.

– Jeg tror han er flau etter den første omgangen. Han bør være flau av bare å ha to ballberøringer, sier han til NRK.

Haaland

HAALAND-ROLLEN: Erling Braut Haaland har omfavnet en rolle i Manchester City, hvor han er lite involvert i det oppbyggende spillet.

Foto: AP

Slik svarer Kane

England-trener Gareth Southgate hadde nemlig satt opp en offensiv midtbane med stjernene Phil Foden, Bukayo Saka og nevnte Bellingham.

Trioen roterte på de tre posisjonene bak spissen, og det endte til slutt i Bellingham-scoring.

Men superstjernen Kane druknet i spillet.

– Det eneste problemet med så mye midtbanerotasjon er at det betyr at Kane ikke kan falle ned i banen mellom linjene som han liker, mener Carragher.

Etter kampen fikk Kane spørsmål om sin rolle.

– Det har vært mye snakk om hvem som skal spille rundt deg, hvordan påvirker det deg?

– Hver kamp blir annerledes. I dag ble jeg stående litt høyere, jeg ville holde dem dypt så Phil og Jude fikk mer rom å jobbe i. I dag, særlig i 2. omgang, handlet det om å holde på ballen og vinne frispark for oss, sier Kane.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group C Serbia v England

HELTEN: Jude Bellingham ble helten som reddet England.

Foto: OZAN KOSE / AFP

Bayern München-spissen, som har scoret 44 mål på 45 kamper for klubben denne sesongen, kom kun til en stor målsjanse mot Serbia.

Mener Kane må omstille seg

NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg tror Kane må omstille seg for å passe inn i Haaland-rollen.

– Haaland omfavner den rollen, sier han selv. Han driter i hvor mange touch han har. Kane har i utgangspunktet vært en helt annen spillertype de siste årene. Du må omfavne det, like det og sette pris på det. I stedet for å være utålmodig og kanskje miste fokuset på det du skal gjøre. Men så skulle han gjerne ønsket å involvere seg litt mer.

England-trener Gareth Southgate peker på kampbildet når han forklarer hvorfor Kane var så lite involvert i første omgang.

– Vi har så mange alternativer med ballen. Vi har kontroll over ballen i første omgang, og dermed trengte ikke alle å være like mye involvert, sier han og legger til:

– Første omgang var litt rolig, men det var på grunn av kampbildet.

Bellingham reddet dagen

Likevel fikk England en drømmestart på EM mot Serbia. Allerede før kvarteret var spilt ofret 20-åringen Jude Bellingham liv og lemmer da han stupte med hodet først inn i boksen, og stanget inn et innlegg fra Saka.

Da løftet taket seg i Gelsenkirchen, og de engelske supporterne kunne skrike ut teksten til Beatles' «Hey Jude».

England-profilen Jarrod Bowen stoppet ved NRK og dansk TV 2 etter kampen. Han er mektig imponert over det Bellingham presterte mot Serbia.

– Jude scorer et ekstremt viktig mål for oss i dag. Igjen utgjør han en stor forskjell, sier Bowen.

Serbia kjempet seg inn i kampen, men klarte aldri å sette engelskmennene skikkelig under press. Dermed slapp forhåndsfavoritten unna med en under pari åpningskamp, og vant til slutt 1–0.