NRK Meny
Normal

Van Gaal: – Vi skylder fansen et godt resultat

Manchester United-manager Louis van Gaal har ikke mistet troen på avansement, og mener hjemmefansen kan spille en viktig rolle for at United skal nå en kvartfinale i europaligaen.

SOC/ Manchester United Press Conference

POSITIV: Manchester United-manager Louis van Gaal mener de må ha tro på at de kan klare å vinne mot Liverpool torsdag kveld.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det starter med spillerne, men det handler også om fansen. Fansen har stor innflytelse på det som skjer på banen, sier Louis van Gaal før torsdagens returoppgjør mot erkerival Liverpool.

Manchester United måtte se seg slått 0-2 på Anfield for én uke siden, og bør nesten være glad for at det ikke ble verre. Van Gaal har tror på at fansen og atmosfæren på Old Trafford kan hjelpe laget til kvartfinale i europaligaen.

– Vi skylder fansen alltid et godt resultat, for supporterne betaler for å se det, og vi må levere. Vi trenger også deres støtte, for de har stor påvirkning. Atmosfæren på Anfield hadde stor påvirkning, påpeker Van Gaal.

SOC/

MYE Å JUBLE FOR: For Liverpool-fansen for én uke siden. Her feirer Daniel Sturridge 1-0-målet. Får United-fansen like mye å juble for i kveld?

Foto: Phil Noble / Reuters

Klopp: – Jeg skjønner ikke hva de synger uansett

Louis van Gaal var i godt humør på pressekonferansen før kampen. Men det var også Liverpools manager Jürgen Klopp.

Han mener Liverpools tempo og prestasjon på banen vil avgjøre hvilken atmosfære det vil bli.

– Vi kommer til å bestemme hvor god atmosfære det kommer til å bli med vår prestasjon. Forhåpentligvis blir det god atmosfære og stemning. Jeg liker det. Når alle hater deg og det er høylytt. Jeg har ingen problemer med det, jeg forstår ikke hva de synger uansett, smiler Klopp og spør:

SOC/ Liverpool Training

SISTE INSTRUKSER: Fra Liverpool-manager Jürgen Klopp før torsdagens møte med Manchester United.

Foto: Lee Smith / Reuters

– Hvor mange Liverpool-fans kommer?

– 3000.

– Det er nok og et veldig godt tall. Det er to gode lag som møtes og prestasjonene er alltid grunnen til atmosfæren. Vi skal gjøre vårt beste og at det blir vanskelig å nyte kampen for United-fansen, spår Klopp.

– Til tross for dårlige resultater, har fansen støttet oss

Manchester United har nok ikke oppfylt kravene til sine kravstore fans denne sesongen. De greide ikke å ta seg videre fra gruppespillet i mesterligaen og ligger på en skuffende sjetteplass i Premier League.

– Jeg er veldig fornøyd med fansen! For resultatene vi har oppnådd denne sesongen er ikke de resultatene fansen synger om at vi skal oppfylle. Vi oppfyller ikke ønskene deres, og fortsatt støtter de dette laget, og denne manageren, men det viktigste er at de støtter laget, sier Van Gaal.

Han innrømmer at de står overfor en vanskelig kamp, men at de ikke har gitt opp håpet.

– Jeg synes det er en utfordring å slå Liverpool, og det er en utfordring at vi ligger under to mål under. Det er en stor utfordring, og vi må tro på det. Jeg har snakket bare med spillerne om seier, og at vi må tro på det, fastslår nederlenderen.

Siste nytt

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Wæhler tilbake til Sogn

  Superveteranen Kjetil Wæhler er aktuell for comeback i Sogndal-trøya, melder Sogn Avis. – Han er den mest gjennomtrente mannen eg kjenner, og eg veit at lysta er der for å spela fotball, seier trenar Eirik Bakke til avisa.

  Wæhler
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix
 • Endelig VM-nei fra Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic kommer ikke til å spille for Sverige under sommerens VM. Det bekrefter forbundet i en pressemelding. – Jeg snakket med Zlatan tirsdag. Han har ikke endret seg med tanke på landslagsspill, sier landslagssjef Lars Richt.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag