NRK Meny
Normal

Vålerenga reagerer på egne supportere: – Det har gått for langt

Vålerengas supportere stilte med en rekke bannere rettet mot Molde-spilleren som er tiltalt for voldtekt.

Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde

YTRET SEG: Dette var to av bannerne Vålerengas supportere holdt opp da laget møtte Molde.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Allerede før kampen hadde Vålerengas supportergruppe «Klanen» varslet at de ikke ville la det forbi gå i stillhet at Molde lar en spiller som er tiltalt for en sovevoldtekt få spille.

Og da lagene entret VIFs hjemmebane søndag kveld, ble de møtt av en rekke bannere rettet mot både spiller og klubb.

Bannerne vekker reaksjoner både på sosiale medier og innad i lagene. I Vålerenga er de tydelige på at de mener supporterne deres gikk for langt.

– Vi har hatt en dialog med supporterne i forkant hvor vi har vært tydelig på at norsk lov skal gjelde også her. Vi har et eget stadionreglement. Etter vår oppfatning mener vi at det har gått for langt i denne saken her, sier daglig leder i VIF, Erik Espeseth og viser til at spilleren ble navngitt.

Skal evaluere

Han sier at de har en god dialog med Molde om det som har skjedd, og vil ta opp saken med egne supportere.

– Vi vil ha en god evaluering med dem etter kampen. Det er spesielt ett banner som jeg er kritisk til. Det er når du navngir en som er tiltalt før han faktisk er dømt. Det er ikke vår oppgave, og ikke supporternes oppgave, slik jeg ser det, å dømme folk. Så det mener vi som klubb gikk over streken, sier Espeseth til NRK.

– Man burde bli skjermet for sånn til man eventuelt er dømt, og det er ingen i denne saken. De kunne tulla med andre ting i stedet. Dette er ikke tull, sier VIF-keeper Adam Larsen Kwarasey.

Eliteserien 2018: Vålerenga-Molde

«Heller horesønn enn voldtektsmann» stod det på ett av bannerne.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Jeg synes det er våre spillere som er viktigst. Det er en spiller som ennå ikke er dømt. Det er en viktig ting. Vi er voksne folk og folk har forskjellige meninger. Vi har unike fans, de er fantastiske, men jeg elsker dem mest når de er opptatt av våre egne, uttaler Ronny Deila.

Rapport til NFF

Ifølge TV 2, mottok kampdelegat Njål Rønning en klage fra Molde, og han vil sende en rapport til Norges Fotballforbund. Det bekrefter også Molde-direktør, Øystein Neerland, overfor NRK.

– Vi synes dette er ugreit, sier han.

Molde har uttalt seg om saken flere ganger, og har slått fast at de ikke vil suspendere spilleren før saken er behandlet i domstolen.

– Vi har tatt et standpunkt at vi venter til saken har vært oppe. Vi tror på spilleren vår. Så får vi avvente og se. Fotball er følelser. Vi har sagt nok om det, og vi konsentrerer oss om fotball nå, sier Ole Gunnar Solskjær.

Klanen: – En fryktelig uting

Klanen ønsker derimot ikke å beklage, og bekrefter at de står inne for alle bannerne.

– Vi synes det er en fryktelig uting. De mistenkeliggjør en hel spillergruppe, sier talsmann Lasse Lukacs, som skjønner at klubben ikke liker at spilleren ble navngitt.

– Det forstår vi. Men det er en prosess vi også har gått igjennom når det kom til hvilke bannere og hva vi ville bruke.

– Så dere står bak også det banneret som navnga spilleren?

– Ja. Vi står bak uttalelsene, svarer Lukacs.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal