Hopp til innhold

Unge Norge stengte målet: – De har godt av å vente

HELSINGBORG (NRK): Norge slapp bare inn sju mål i andre omgang mot Kroatia. Mye takket være en solid forsvarsjobb fra lagets yngste spillere.

Emilie Hegh Arntzen

IMPONERTE: Emilie Hegh Arntzen storspilte i forsvar og scoret i tillegg fire mål mot Kroatia

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • Laster innhold, vennligst vent..

Thorir Hergeirsson lot alle de norske spillerne prøve seg i storseieren mot Kroatia. De unge tok ansvar og imponerte – spesielt i forsvar.

– Jeg er ekstremt imponert over måten de tar taklingene og virkelig stenger bakover. Fremtiden handler om atletiske spillere som kan spille forsvar, skryter NRKs ekspert Øystein Havang.

Norge startet kampen med «førsteelleveren», og etter å ha slurvet i åpningen, begynte håndballjentene å dra ifra. Til pause hadde de bare sluppet inn ni mål. Men det skulle bli enda færre etter hvilen, bare sju mål gikk inn bak keeperne da.

– Fenomenal utvikling

Silje Waade

TETT: Silje Waade hindret Kroatias stjernespiller Andrea Penezic gang på gang

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Emilie Hegh Arntzen (22) har vist seg frem i norsk landslagsdrakt tidligere, blant annet under OL. Men mot Kroatia viste hun virkelig hva som bor i henne, og hvor viktig hun kan bli i fremtiden. Den høyreiste backen dunket inn fire lekre mål.

– Det er gøy at det klaffer når man først kommer inn. Jeg håper jeg får spille mer, sier Hegh Arntzen.

– Jeg har aldri vært i tvil om at hun ville komme inn og gjøre en god kamp. Hun har hatt en fenomenal utvikling denne høsten og vært ledende i Byåsen, mener Thorir Hergeirsson.

Fordi Hegh Arntzen er så viktig for Byåsen, er det en liten omveltning å komme til landslaget og være «reserve».

Hergeirsson mener de unge kan ha godt av å vente litt på benken før de får spilletid.

– Jeg er av den gamle skolen, man har godt av å vente når man er litt ung, før man får muligheten.

Tidenes yngste

Kjerstin Solaas

ENGASJERT: Thorir Hergeirsson gir beskjeder til Kjerstin Solaas (18), som er historiens yngste norske EM-spiller. Hun fikk spille nesten 20 minutter mot Kroatia

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Norges yngste EM-spiller noensinne, 18 år gamle Kjerstin Solaas, fikk nesten 20 minutter på banen. Det resulterte i tøffe tak og to utvisninger.

– Det er godt at vi er såpass mange unge som kommer utpå der og ikke er nedpå, men gir alt og kliner til, forteller Solaas.

Silje Waade (22) imponerte allerede mot Romania, da hun fikk i oppgave å passe på verdens beste, Cristina Neagu. Onsdag ventet Andrea Penezic i forsvar, men mot Waade ble det bare fire scoringer på 10 forsøk fra den kroatiske giganten.

Også strekspiller Vilde Ingstad (22) og kant Malin Aune (21) fikk over 20 minutter på banen og var delaktige i å dra i land storseieren.

– Det var bra for mange å komme utpå og føle hvordan det er å spille EM. Vi viste vi hadde en mye bedre benk enn Kroatia hadde, mener Nora Mørk.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal