NRK Meny
Normal

Mørk om suseren: – Det er nok høstens mål

Et magisk underarmsskudd rett i krysset fra ni meter. Nora Mørk sto for kampens høydepunkt da Norge banket Kroatia 34–16.

P.Rowlands og Ø Havang.

SE VIDEO: Her er skuddet alle snakker om. Bilder med tillatelse fra TV 3.

– Det er en delikatesse. Et prosjektil som fyker opp i krysset. Et kunstverk!

Slik omtalte NRKs ekspert Øystein Havang Mørks vanvittige skudd.

Så bare krysset

Mørk mottok ballen på ni meter og fyrte løs på direkten. Verken forsvaret eller Kroatias keeper rakk å reagere før ballen lå i krysset.

– Det var et godt skudd. Jeg hadde en bra vinkel. Det er ikke ofte jeg får den helt opp der. Det må være høstens skudd, sier Nora Mørk til NRK.

Hun avslører at hun har trent mye på underarmsskudd, og som det er sagt så mange ganger før: «Det er alltid ledig i krysset.»

– Det eneste jeg så var hjørnet, og jeg så at det var plass. Det var ekstra gøy da den gikk inn. Det er ikke ofte jeg skyter opp, men jeg prøvde en gang, sier Mørk.

– Det er ikke tatt ut av læreboka. Det er tatt ut av drømmenes verden, kommenterte Patrick Rowlands da ballen suste i nettet.

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatene visnet

Og det var ikke bare et par nettmasker som fikk kjørt seg. Etter Mørk-suseren – som ga Norge ledelsen 10–8 – sovnet Kroatene fullstendig. De hang ikke med da Nora Mørk og resten av håndballjentene skrudde opp dampen.

– Vi forventet en tøff kamp, og i begynnelsen var det det. Vi var tamme i starten, men så fikk vi satt forsvaret. Da var vi gode, sier Mørk, som scoret fem mål for Norge.

Norges toppscorer ble Marit Malm Frafjord, som scoret seks.

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica