NRK Meny
Normal

Mørk om suseren: – Det er nok høstens mål

Et magisk underarmsskudd rett i krysset fra ni meter. Nora Mørk sto for kampens høydepunkt da Norge banket Kroatia 34–16.

P.Rowlands og Ø Havang.

SE VIDEO: Her er skuddet alle snakker om. Bilder med tillatelse fra TV 3.

– Det er en delikatesse. Et prosjektil som fyker opp i krysset. Et kunstverk!

Slik omtalte NRKs ekspert Øystein Havang Mørks vanvittige skudd.

Så bare krysset

Mørk mottok ballen på ni meter og fyrte løs på direkten. Verken forsvaret eller Kroatias keeper rakk å reagere før ballen lå i krysset.

– Det var et godt skudd. Jeg hadde en bra vinkel. Det er ikke ofte jeg får den helt opp der. Det må være høstens skudd, sier Nora Mørk til NRK.

Hun avslører at hun har trent mye på underarmsskudd, og som det er sagt så mange ganger før: «Det er alltid ledig i krysset.»

– Det eneste jeg så var hjørnet, og jeg så at det var plass. Det var ekstra gøy da den gikk inn. Det er ikke ofte jeg skyter opp, men jeg prøvde en gang, sier Mørk.

– Det er ikke tatt ut av læreboka. Det er tatt ut av drømmenes verden, kommenterte Patrick Rowlands da ballen suste i nettet.

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatene visnet

Og det var ikke bare et par nettmasker som fikk kjørt seg. Etter Mørk-suseren – som ga Norge ledelsen 10–8 – sovnet Kroatene fullstendig. De hang ikke med da Nora Mørk og resten av håndballjentene skrudde opp dampen.

– Vi forventet en tøff kamp, og i begynnelsen var det det. Vi var tamme i starten, men så fikk vi satt forsvaret. Da var vi gode, sier Mørk, som scoret fem mål for Norge.

Norges toppscorer ble Marit Malm Frafjord, som scoret seks.

Siste nytt

 • Nytt nederlag for Zuccarello

  Drømmen om NHL-sluttspill henger i en enda tynnere tråd for New Yorks Rangers og Mats Zuccarello etter nok et tap. Det endte 3-4 mot Philadelphia Flyers. Det er ti poeng opp til New Jersey Devils, som har den siste «wild card»-plassen.

  Video Zucca spent foran ny sesong
  Foto: Nyhetsspiller
 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint Super-G kvinner
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NM alpint: Super-G, kvinner og menn
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
NRK Sport Live med NM alpint, super-G menn
V-cupfinale skiskyting: Sprint kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging