NRK Meny
Normal

Mørk om suseren: – Det er nok høstens mål

Et magisk underarmsskudd rett i krysset fra ni meter. Nora Mørk sto for kampens høydepunkt da Norge banket Kroatia 34–16.

P.Rowlands og Ø Havang.

SE VIDEO: Her er skuddet alle snakker om. Bilder med tillatelse fra TV 3.

– Det er en delikatesse. Et prosjektil som fyker opp i krysset. Et kunstverk!

Slik omtalte NRKs ekspert Øystein Havang Mørks vanvittige skudd.

Så bare krysset

Mørk mottok ballen på ni meter og fyrte løs på direkten. Verken forsvaret eller Kroatias keeper rakk å reagere før ballen lå i krysset.

– Det var et godt skudd. Jeg hadde en bra vinkel. Det er ikke ofte jeg får den helt opp der. Det må være høstens skudd, sier Nora Mørk til NRK.

Hun avslører at hun har trent mye på underarmsskudd, og som det er sagt så mange ganger før: «Det er alltid ledig i krysset.»

– Det eneste jeg så var hjørnet, og jeg så at det var plass. Det var ekstra gøy da den gikk inn. Det er ikke ofte jeg skyter opp, men jeg prøvde en gang, sier Mørk.

– Det er ikke tatt ut av læreboka. Det er tatt ut av drømmenes verden, kommenterte Patrick Rowlands da ballen suste i nettet.

Laster innhold, vennligst vent..

Kroatene visnet

Og det var ikke bare et par nettmasker som fikk kjørt seg. Etter Mørk-suseren – som ga Norge ledelsen 10–8 – sovnet Kroatene fullstendig. De hang ikke med da Nora Mørk og resten av håndballjentene skrudde opp dampen.

– Vi forventet en tøff kamp, og i begynnelsen var det det. Vi var tamme i starten, men så fikk vi satt forsvaret. Da var vi gode, sier Mørk, som scoret fem mål for Norge.

Norges toppscorer ble Marit Malm Frafjord, som scoret seks.

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike