NRK Meny
Normal

Herrem: – Vi har kriget oss gjennom alle kampene

Camilla Herrem rangerer EM-gullet som noe av det største hun har gjort med Norge. Mandag kom de norske håndballjentene hjem til Oslo etter EM-triumfen.

Camilla Herrem

FERIE: Camilla Herrem tok seg god tid til å svare på spørsmål, før hun som lagvenninnene tok en velfortjent juleferie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Selv etter heftig festing og feiring natt til mandag stilte Camilla Herrem opp for norsk presse dagen derpå.

De norske håndballjentene ankom Oslo Sentralstasjon med buss fra Göteborg etter EM-gullet. Og mens resten av lagvenninnene hadde det travelt med å komme hjem til jul stilte Stavanger-jenta som vanlig sporty opp.

Lang juleferie

Og på spørsmål om hvordan hun rangerer finaleseieren over Nederland svarte hun dette:

– Det ligger høyt oppe. Jeg synes mesterskapet har vært knallbra. Vi har kriget oss gjennom absolutt alle kampene, og at vi står med gullet til slutt er helt fantastisk, svarer Herrem.

Nederland kommer nærmere og nærmere, hvor farlige kan de bli framover, spurte TV2s reporter.

– De er like farlige som de fleste andre. Dette mesterskapet her viser hvor mange gode lag som fins. Det er tøffe grupper, men vi må slå de beste for å være best, sier 30-åringen, som nå tar juleferie i hjembyen.

– Jeg får faktisk ganske lang ferie. Så jeg er utrolig glad, nå skal jeg hjem å kjøpe julegaver, sove og spise god mat. Det blir nydelig, forteller Herrem, som med søndagens EM-gull står med totalt sju mesterskapsgull med landslaget.

Roser de unge

Tradisjonen tro grep hun mikrofonen på scenen og leverte Mods-hiten «Tore Tang» på banketten etter EM-seieren.

At Herren synger Stavanger-hiten er blitt like sikkert som NRKs Grevinnen og hovmesteren på lillejulaften.

Hva hun ønsker seg til jul har ikke hun ikke helt tenkt på enda. Hun har tidligere sagt at hun ønsker seg en hustomt hjemme på Sola, men sier med et glimt i øyet at hun ennå ikke har hørt noe.

– EM-gullet var den gaven jeg ville ha på denne tida, smiler Herrem.

– Hvor godt smakte dette gullet med tanke på det som skjedde i OL?

– Det er alltid godt med gull. Jeg skal ikke klage, bronse er stort i OL, men dette er fantastisk, svarer Herrem, som også er imponert over den nye generasjonen på laget som Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade.

– De gjør en fantastisk jobb. Jeg er utrolig imponert over hvordan de har vært i mesterskapet. Og spesielt Silje (Waade), som er debutant og kommer inn og møter de beste spillerne gang på gang. Hun har gjort en fantastisk innsats, og jeg er utrolig stolt, sier Herrem før Håndballforbundets kommunikasjonsansvarlige bryter av intervjuet for å få veteranen hjem til jul.

Håndballjentene feirer gullet

FEIRET: Landslagsspillerne feiret EM-bragden etter at de sikret gull mot Nederland.

Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale