Herrem: – Vi har kriget oss gjennom alle kampene

Camilla Herrem rangerer EM-gullet som noe av det største hun har gjort med Norge. Mandag kom de norske håndballjentene hjem til Oslo etter EM-triumfen.

Camilla Herrem

FERIE: Camilla Herrem tok seg god tid til å svare på spørsmål, før hun som lagvenninnene tok en velfortjent juleferie.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Selv etter heftig festing og feiring natt til mandag stilte Camilla Herrem opp for norsk presse dagen derpå.

De norske håndballjentene ankom Oslo Sentralstasjon med buss fra Göteborg etter EM-gullet. Og mens resten av lagvenninnene hadde det travelt med å komme hjem til jul stilte Stavanger-jenta som vanlig sporty opp.

Lang juleferie

Og på spørsmål om hvordan hun rangerer finaleseieren over Nederland svarte hun dette:

– Det ligger høyt oppe. Jeg synes mesterskapet har vært knallbra. Vi har kriget oss gjennom absolutt alle kampene, og at vi står med gullet til slutt er helt fantastisk, svarer Herrem.

Nederland kommer nærmere og nærmere, hvor farlige kan de bli framover, spurte TV2s reporter.

– De er like farlige som de fleste andre. Dette mesterskapet her viser hvor mange gode lag som fins. Det er tøffe grupper, men vi må slå de beste for å være best, sier 30-åringen, som nå tar juleferie i hjembyen.

– Jeg får faktisk ganske lang ferie. Så jeg er utrolig glad, nå skal jeg hjem å kjøpe julegaver, sove og spise god mat. Det blir nydelig, forteller Herrem, som med søndagens EM-gull står med totalt sju mesterskapsgull med landslaget.

Roser de unge

Tradisjonen tro grep hun mikrofonen på scenen og leverte Mods-hiten «Tore Tang» på banketten etter EM-seieren.

At Herren synger Stavanger-hiten er blitt like sikkert som NRKs Grevinnen og hovmesteren på lillejulaften.

Hva hun ønsker seg til jul har ikke hun ikke helt tenkt på enda. Hun har tidligere sagt at hun ønsker seg en hustomt hjemme på Sola, men sier med et glimt i øyet at hun ennå ikke har hørt noe.

– EM-gullet var den gaven jeg ville ha på denne tida, smiler Herrem.

– Hvor godt smakte dette gullet med tanke på det som skjedde i OL?

– Det er alltid godt med gull. Jeg skal ikke klage, bronse er stort i OL, men dette er fantastisk, svarer Herrem, som også er imponert over den nye generasjonen på laget som Emilie Hegh Arntzen og Silje Waade.

– De gjør en fantastisk jobb. Jeg er utrolig imponert over hvordan de har vært i mesterskapet. Og spesielt Silje (Waade), som er debutant og kommer inn og møter de beste spillerne gang på gang. Hun har gjort en fantastisk innsats, og jeg er utrolig stolt, sier Herrem før Håndballforbundets kommunikasjonsansvarlige bryter av intervjuet for å få veteranen hjem til jul.

Håndballjentene feirer gullet

FEIRET: Landslagsspillerne feiret EM-bragden etter at de sikret gull mot Nederland.

Siste nytt

 • Ellevill Hovland-runde i Tokyo

  Viktor Hovland var litt for langt bak til å kjempe om medaljene i OL-turneringen, men leverte en fantastisk sisterunde i Tokyo.

  Lørdag var han misfornøyd med sin egen putting, noe som sendte han et stykke ned på resultatlisten. Men der putteren var iskald i på tredjerunden, var den tilbake på et godt nivå søndag.

  Hovland leverte også varene med både driver, jernkøller og wedger. Det fikk han hele sju slag under par for dagen, to slag bedre enn han har gått på de tre foregående rundene til sammen.

  Dermed ble det en Hovland-søndag som nordmenn har blitt vant til, men dessverre ble det for langt opp til å kjempe om medaljene. Det ser uansett ut til at Hovland blir beste skandinaver og at han kanskje kan sikre seg en topp 10-plassering.

  – Det var bra i dag, litt frustrerende på midtpartiet av runden, men det er deilig å avslutte på den måten jeg gjorde, forteller Hovland til Discovery etter runden.

  Kristian Krogh Johannessen gikk en ny runde på par, og endte sitt OL på en delt 53. plass.

  Det er vanvittig tett i kampen om medaljene, og de beste spillerne har fortsatt en del hull igjen å spille.

  Viktor Hovland
  Foto: Kazuhiro Nogi / AFP
 • Biles dropper nok en OL-øvelse

  Turnstjernen Simone Biles står også over mandagens OL-finale i frittstående. En avgjørelse rundt amerikanerens deltakelse i bom blir tatt senere.

  Det opplyser USAs turnforbund på Twitter. Biles har de siste dagene trukket seg fra en rekke medaljeøvelser av hensyn til sin mentale helse.

  Finalen i frittstående avvikles mandag, mens kampen om medaljene i bom skjer dagen etter.

  Simone Biles
  Foto: MIKE BLAKE / Reuters
 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal