Hopp til innhold

Tror Sverige slår England: – De har alltid vært stormannsgale

Fotballekspert og en av spillerne på svenskenes historiske bronselag, Håkan Mild, tror Sverige kan nå lenger enn en kvartfinale.

Sverige

VM-JUBEL: Sist Sverige kom til en kvartfinale i fotball-VM var i USA i 1994.

Foto: Giuseppe Cacace / AFP

– De (England, red.anm.) har alltid vært stormannsgale – de tror de er mye bedre enn de er. Sverige har en bra statistikk mot England, sa Mild, som jobber som SVT-ekspert, før kampen mellom England og Colombia tirsdag.

Etter at tirsdagens åttedelsfinaler endte med seier til Sverige og England, blir det altså kvartfinale mellom de to lagene førstkommende lørdag.

Håkan Mild var en av spillerne på svenskenes bronselag fra 1994, og han mener den nye gruppen svenske spillere har en reell mulighet til å ta seg enda lengre enn en kvartfinale i årets VM-sluttspill.

– Tyskerne manglet harmoni før VM og Spania sparket treneren sin rett før. Det betyr mye å ha det mentale på plass, ellers spiller det ingen rolle om du har mange verdensstjerner, sier han.

Også tidligere England-sjef Sven-Göran Eriksson tror Sverige går seirende ut av lørdagens kvartfinale mot England.

– England kommer til å slite med å score mål mot Sverige. Jeg tror det blir svensk seier, sier han til Expressen.

Gareth Southgate

ENGLAND-SJEF: Gareth Southgate.

Foto: John Sibley / Reuters

– Har undervurdert dem

England-sjef Gareth Southgate understreker at han ikke tar lett på det å møte Sverige i en kvartfinale.

– Sverige er et lag vi har dårlig statistikk mot. Vi har undervurdert dem i mange år, sier Southgate til BBC.

Emil Forsberg sendte hele Fotball-Sverige inn i eufori da han satte den avgjørende scoringen mot Sveits tirsdag. Han føler det nå er på tide at folk slutter å bli overrasket av det svenske landslaget.

Sverige slo blant annet ut Nederland i gruppespillet og Italia i playoff.

– Vi har prestert bra over tid. Vi har vist at vi kan slå alle, og da tror man på det man gjør, sier Forsberg til NRK.

Emil Forsberg

TROR SVERIGE KAN SLÅ ALLE: Emil Forsberg.

Foto: Lee Smith / Reuters

Ser flere likhetstrekk med bronselaget

Det svenske landslaget er i en VM-kvartfinale for første gang siden de tok bronse i 1994. Etter seieren mot Sveits er «söta bror» bare en kamp unna en ny VM-semifinale.

– Prinsippene bygger på mye av det samme som den gang. At man jobber for hverandre, at spillerne aksepterer sin rolle og alle hengir seg til systemet, sier Mild.

Laster Twitter-innhold

Troppen som dro til USA i 1994 ble legender, men flere av spillerne var stjerner også før mesterskapet. Før Russland-VM ble denne generasjonen beskrevet som både kjedelige og defensive, men Mild mener lagmoralen har vært avgjørende.

Håkan Mild

TROR PÅ SVERIGE: Håkan Mild i en litt senere versjon. Dette bildet er fra en vennskapskamp i 2001.

Foto: Richard Lewis / AP

– Det fins en vilje til å jobbe hardt for hverandre, en vilje til å vinne fotballkamper. Samtidig forstår spillerne egne begrensninger. Sånn er det ikke alltid i moderne fotball, mener han.

Den gamle midtbanespilleren mener også det var avgjørende for Sverige å vinne gruppen i årets mesterskap.

– Man må ha litt flaks også. Sverige vant gruppen og møtte Sveits, hadde de blitt nummer to ville de møtt Brasil – det er to helt forskjellige ting, forteller Håkan Mild.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal