Hopp til innhold

Tror Solskjær presenteres denne uken: – Han er den eneste kandidaten

Flere kilder med god kjennskap til Manchester United mener ventetiden er over for Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

KAN SNART BLI KLAR: Mange tror Ole Gunnar Solskjær presenteres innen få dager.

Foto: Franck Fife / AFP

– Det kan definitivt skje denne uken, sier BBC-journalist Simon Stone til NRK.

Stone følger situasjonen i engelske klubben nøye, og mener det er sannsynlig at ledelsen snart vil offentliggjøre navnet på den nye manageren.

– Manchester United ønsket å vente til slutten av sesongen før de offentliggjorde noe navn, men jeg tror Solskjærs innsats og resultater har ført til at han er den eneste kandidaten til jobben. Om han blir bekreftet nå, vil arbeidet med nye spillerkontrakter og det å signere nye spillere bli enklere. Spillerne vil jo gjerne vite hvem manageren er, påpeker Stone.

Premier League - Manchester United v Liverpool

SUKSESS: Solskjær er populær hos både spillere og fans.

Foto: Lee Smith / Reuters

– Vil være ferdig med det

Ifølge andre kilder NRK har vært i kontakt med, er det stor sannsynlighet for at det vil komme en offentliggjøring fra klubbledelsen enten torsdag eller fredag.

Avisen Daily Mail skriver også at Ole Gunnar Solskjær blir utnevnt til permanent manager i Manchester United denne uken.

– Det er en utbredt oppfatning at det vil være bedre å gjøre det denne uken. På den måten vil man være ferdig med det. Klubben kan dermed konsentrere seg om avslutningen av sesongen, sier Simon Stone.

– Gir oss selvtillit

Manchester United har vunnet 14 av 19 kamper med Solskjær som midlertidig ansatt manager etter at José Mourinho ble sparket i desember. Uniteds midtbanespiller Nemanja Matić sier til NRK at han håper Ole Gunnar Solskjær får jobben.

– Han er en god manager, han gir oss selvtillit i spillet. Jeg er glad for at han er her, forteller han.

Nemanja Matic

STØTTER SOLSKJÆR: Uniteds midtbanespiller Nemanja Matić.

Foto: Franck Fife / AFP

Matić håper at klubben og Solskjær blir enige om et langvarig samarbeid.

– Hvis det betyr at han har suksess, vil jeg selvfølgelig det. Da ønsker jeg å ha ham her lenge, sa Matić etter Uniteds tap for Wolverhampton i FA-cupen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino var lenge regnet som Uniteds førstevalg til å ta over etter José Mourinho, men selv har han ikke ytret noe ønske om å forlate klubben.

Ifølge Simon Stone er det heller ikke dukket opp noen nye navn i managerdiskusjonen de siste ukene.

– Nei. Jeg tror alle i klubben er fornøyd med den jobben Solskjær har gjort. Det er derfor jeg tror det bare er et spørsmål om tid før han får jobben.

Les også: Solskjærs United-eventyr: – Kall meg gjerne naiv

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal