Her jubler Sarpsborg for å ha unngått den tøffeste Europa-motstanden

Sarpsborg-spillerne brølte av glede da det ble klart at de slipper turneringens største lag. Samtidig får Rosenborg tøff motstand i sin gruppe.

JUBEL: Spillerne til Sarpsborg 08 jublet etter trekningen til Europaligaen.

– Vi kan være fornøyd med denne trekninga her. Dette er lag som vi kan måle oss med og plukke poeng mot, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke etter at klubben slapp unna både lag som Arsenal og Chelsea.

Sarpsborg kom i gruppe I og møter tyrkiske Besiktas, belgiske Genk og svenske Malmö.

– Vi ventet at vi skulle få en tøffere gruppe enn dette, sier Harmeet Singh til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Molde-suksess gir håp

Singh spilte europaliga for Molde i 2015 og møtte store lag som Ajax, Celtic og Fenerbahce.

Da tok Molde seg videre. Det gir Singh tro på at også Sarpsborg kan avansere.

– Vi fikk en tøffere gruppe med Molde, men vi klarte å vinne der. Det skal være gode muligheter for å bite godt fra seg selv om lagene i vår gruppe også er gode, sier Singh.

Avviser utfordring om tett kampprogram

Sarpsborg skapte debatt da de møtte Kristiansund med b-laget og tapte like før returmøtet med Maccabi Tel Aviv, som de til slutt klarte å slå ut torsdag.

Før avansementet til gruppespillet skapte prioriteringen meninger om at Sarpsborg gjorde feil i å nedprioritere eliteserien.

Singh tror ikke det blir en utfordring å balansere eliteserie og europaliga resten av sesongen.

– Det kommer til å gå helt fint. Vi er såpass profesjonelle at vi klarer det. Vi får to arenaer å kjempe på og skal bite godt fra oss begge steder, sier Singh.

Trener Bakke vil ikke svare konkret på om han kommer til å stille flere b-lag i eliteserien, men hinter om at det ikke er viljen til å spille fotball det kommer til å stå på.

– Denne gjengen her elsker å trene og har det enda mer moro med å spille kamper. Så sant kroppene holder tror jeg at dette laget kunne spilt fotballkamper stort sett hele tida. Men det er noe som heter restitusjonstid og det å hente seg inn, men mentalt sett er denne gjengne knallsterke, sier Bakke.

– De elsker å spille kamper. Da er det moro å spille flest mulig av dem, avslutter treneren.

Rosenborg - Celtic igjen

Rosenborg havnet i gruppe B, med Celtic, RB Leipzig og RB Salzburg.

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg møtte Celtic i kvalifiseringen til mesterligaen tidligere i år. Da endte det med at Celtic og Kristoffer Ajer var det beste laget over to kamper.

De to beste lagene i hver gruppe er videre i turneringen. Lag nummer tre og fire er utslått.

bendtner portrett

TIL SKOTTLAND IGJEN: Nok en gang møter Rosenborg skotske Celtic i Europa.

Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Siste nytt

 • Kompany forlater City

  Manchester Citys lagkaptein Vincent Kompany forlater klubben etter elleve sesonger. Lørdagens FA-cuptriumf ble hans siste kamp i lyseblått, skriver han på Facebook. Kompany varsler at et nytt innlegg om kort tid vil fortelle hvor framtiden ligger.

  Kompany
  Foto: David Klein / Reuters
 • Til finale i Brasil

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i sandvolleyballturneringen i Brasil. I semifinalen slo de polske Piotr Kantor og Bartosz Losiak i tre sett. I søndagens finale blir det polsk eller nederlandsk motstand for de norske gutta.

  Mol og Sørum
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Vipers-siger etter ekstraomgangar

  Vipers tok første stikk i sluttspelfinalen mot Storhamar. Men det måtte ekstraomgangar til i den dramatiske kampen som til slutt enda 42–40 til Vipers. Dermed har laget sikra seg eit godt utgangspunkt før returoppgjeret på Hamar tysdag.

  Sluttspillet Eliteserien Kvinner.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal