NRK Meny
Normal

To comeback - to finaleplasser

Tiril (22) kommer fra et 17 måneders skademareritt. Johanne (19) brakk hofta. I natt kvalifiserte begge seg til finale i verdenscup i slopestyle.

Johanne og Tiril

STOR LYKKE: Begge disse to har slitt med skader. I natt slo begge til i verdenscupen på New Zealand.

Foto: Norges Skiforbund

Skikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen tok seg til søndagens finale i etter 8.-plass i lørdagens kvalifisering i New Zealand - hennes første konkurranse etter den aller siste kneskaden som ødela hele forrige sesong for henne.

Landslagskollega Johanne Killi fikk en hofteskade i vinter, og har hatt en lang vei tilbake etter en knallsesong som ble kronet med X-Gamesgull i vinter. Hun endte på en sjetteplass, og er også finaleklar.

Men den blideste jenta på New Zealand i dag er Tiril Sjåstad Christiansen. Hun har har vært ute i totalt 17 måneder.

– Jeg er bare superhappy med at jeg er tilbake på ski. Det har gått litt opp og ned, og jeg har hatt litt mer smerter i kneet enn forventa de siste dagene, men da jeg våkna i dag hadde jeg ikke noen smerter i kneet, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Sjåstad Christiansen om skademarerittet: – Jeg har tvilt flere ganger

Skademareritt om igjen og om igjen

Tiril startet med en operasjon i september i fjor etter en rift i menisken hun fikk under første konkurranse. Deretter var hun ute i to måneder før hun var tilbake i bakken - fortsatt med smerter.

– Jeg sjekket det opp, og det var en ny skade som tok fem til syv måneder.

Hun var tilbake i juni i år, men smertene hadde ikke gitt seg. Denne gangen var det arrvev som måtte fjernes.

– Det har vært tungt, det har det. Det er kanskje ikke så lett for folk utenfra å skjønne hvor heavy det er å komme tilbake fra sånne skader, og klare å motivere seg.

– Men da jeg sto på startstreken i dag, skjønte jeg hvorfor jeg driver med denne sporten og jeg er veldig glad for at jeg har klart å komme meg tilbake igjen, sier hun.

Nå starter OL-jobben

Sports- og landslagssjef Christopher Frankum har vært med Tiril hele veien fra skaden i fjor.

– Det har vært en lang vei tilbake. Hun ble skadet i fjor, og skiftet fokus ti lå bruke god tid og være tålmodig for å komme seg tilbake i full form oog jobbe seg til en plass i OL i Pyeongchang neste år.

– Hva har det kostet henne?

– Hun har jo mistet et år med trening og utvikling på ski, det er aldri noe bra å være ute en sesong. Hun har en jobb å gjøre, og har forsåvidt startet veldig bra.

OBS! Tre norske menn er også klare for søndagens finale. Det er Felix Stridsberg-Usterud, Birk Ruud og Ferdinand Dahl. Tre norske menn ble utslått i kvalifiseringen. Det var Øystein Bråten, Eirik Sæterøy og Christian Nummeldal.

Siste nytt

 • Vitesse venter på Ødegaard-svar

  Nederlandske Vitesse har sett ut til å bli Martin Ødegaards destinasjon, men det er mange om beinet i følge klubbens sportsdirektør Marc van Hintum til avisen De Telegraaf. – Det er ikke lett, for det er mange klubber som er interessert i ham.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • VG: Brækhus avlyser kamp

  Cecilia Brækhus dropper å bokse under stevnet i Las Vegas 15. september, skriver VG.

  – Jeg satte en grense nå. Det har vært et krevende år med to kamper på hver sin side av kloden i løpet av tre måneder, sier Brækhus til avisen.

  Cecilia Brækhus
  Foto: Kristine Hirsti / NRK
 • Deumeland utskrevet

  Starts Jonas Deumeland ble fraktet bort på båre under klubbens oppgjør mot Strømsgodset i går. Klubben melder på sin nettside at tyskeren ble skrevet ut fra sykehus litt etter 23.30 i går kveld. – Jeg har litt smerter, men det går bra, sier keeperen.

  Jonas Deumeland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Bodø/Glimt - Odd