To comeback - to finaleplasser

Tiril (22) kommer fra et 17 måneders skademareritt. Johanne (19) brakk hofta. I natt kvalifiserte begge seg til finale i verdenscup i slopestyle.

Johanne og Tiril

STOR LYKKE: Begge disse to har slitt med skader. I natt slo begge til i verdenscupen på New Zealand.

Foto: Norges Skiforbund

Skikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen tok seg til søndagens finale i etter 8.-plass i lørdagens kvalifisering i New Zealand - hennes første konkurranse etter den aller siste kneskaden som ødela hele forrige sesong for henne.

Landslagskollega Johanne Killi fikk en hofteskade i vinter, og har hatt en lang vei tilbake etter en knallsesong som ble kronet med X-Gamesgull i vinter. Hun endte på en sjetteplass, og er også finaleklar.

Men den blideste jenta på New Zealand i dag er Tiril Sjåstad Christiansen. Hun har har vært ute i totalt 17 måneder.

– Jeg er bare superhappy med at jeg er tilbake på ski. Det har gått litt opp og ned, og jeg har hatt litt mer smerter i kneet enn forventa de siste dagene, men da jeg våkna i dag hadde jeg ikke noen smerter i kneet, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Sjåstad Christiansen om skademarerittet: – Jeg har tvilt flere ganger

Skademareritt om igjen og om igjen

Tiril startet med en operasjon i september i fjor etter en rift i menisken hun fikk under første konkurranse. Deretter var hun ute i to måneder før hun var tilbake i bakken - fortsatt med smerter.

– Jeg sjekket det opp, og det var en ny skade som tok fem til syv måneder.

Hun var tilbake i juni i år, men smertene hadde ikke gitt seg. Denne gangen var det arrvev som måtte fjernes.

– Det har vært tungt, det har det. Det er kanskje ikke så lett for folk utenfra å skjønne hvor heavy det er å komme tilbake fra sånne skader, og klare å motivere seg.

– Men da jeg sto på startstreken i dag, skjønte jeg hvorfor jeg driver med denne sporten og jeg er veldig glad for at jeg har klart å komme meg tilbake igjen, sier hun.

Nå starter OL-jobben

Sports- og landslagssjef Christopher Frankum har vært med Tiril hele veien fra skaden i fjor.

– Det har vært en lang vei tilbake. Hun ble skadet i fjor, og skiftet fokus ti lå bruke god tid og være tålmodig for å komme seg tilbake i full form oog jobbe seg til en plass i OL i Pyeongchang neste år.

– Hva har det kostet henne?

– Hun har jo mistet et år med trening og utvikling på ski, det er aldri noe bra å være ute en sesong. Hun har en jobb å gjøre, og har forsåvidt startet veldig bra.

OBS! Tre norske menn er også klare for søndagens finale. Det er Felix Stridsberg-Usterud, Birk Ruud og Ferdinand Dahl. Tre norske menn ble utslått i kvalifiseringen. Det var Øystein Bråten, Eirik Sæterøy og Christian Nummeldal.

Siste nytt

 • McGregor sier han legger opp

  – Hallo folkens, en rask beskjed her: Jeg har bestemt meg for å forlate idretten som formelt går under navnet «mixed martial art». Jeg ønsker alle mine gamle konkurrenter lykke til videre med nye konkurranser, skriver den irske MMA-utøveren Conor McGregor på Twitter. Kunngjøringen kom svært overraskende etter at han ifølge MMAJunkie skal ha sagt at han var klar for å gå i ringen igjen i juli.

  FILE PHOTO - Conor McGregor of Ireland hits a heavy bag during a workout at the UFC Performance Center in Las Vegas
  Foto: Steve Marcus / Reuters
 • Zuccarello fortsatt ikke spilleklar

  Mats Zuccarello trente med Dallas Stars før de vant 5–2 over Jets mandag. Trener Jim Montgomery vet ennå ikke når han er spilleklar etter skaden. Zuccarello har fått operert inn en plate i armen etter bruddet han pådro seg i debutkampen for Dallas Stars i slutten av februar.

  Dallas Stars v Chicago Blackhawks
  Foto: Jonathan Daniel / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal