To comeback - to finaleplasser

Tiril (22) kommer fra et 17 måneders skademareritt. Johanne (19) brakk hofta. I natt kvalifiserte begge seg til finale i verdenscup i slopestyle.

Johanne og Tiril

STOR LYKKE: Begge disse to har slitt med skader. I natt slo begge til i verdenscupen på New Zealand.

Foto: Norges Skiforbund

Skikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen tok seg til søndagens finale i etter 8.-plass i lørdagens kvalifisering i New Zealand - hennes første konkurranse etter den aller siste kneskaden som ødela hele forrige sesong for henne.

Landslagskollega Johanne Killi fikk en hofteskade i vinter, og har hatt en lang vei tilbake etter en knallsesong som ble kronet med X-Gamesgull i vinter. Hun endte på en sjetteplass, og er også finaleklar.

Men den blideste jenta på New Zealand i dag er Tiril Sjåstad Christiansen. Hun har har vært ute i totalt 17 måneder.

– Jeg er bare superhappy med at jeg er tilbake på ski. Det har gått litt opp og ned, og jeg har hatt litt mer smerter i kneet enn forventa de siste dagene, men da jeg våkna i dag hadde jeg ikke noen smerter i kneet, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Sjåstad Christiansen om skademarerittet: – Jeg har tvilt flere ganger

Skademareritt om igjen og om igjen

Tiril startet med en operasjon i september i fjor etter en rift i menisken hun fikk under første konkurranse. Deretter var hun ute i to måneder før hun var tilbake i bakken - fortsatt med smerter.

– Jeg sjekket det opp, og det var en ny skade som tok fem til syv måneder.

Hun var tilbake i juni i år, men smertene hadde ikke gitt seg. Denne gangen var det arrvev som måtte fjernes.

– Det har vært tungt, det har det. Det er kanskje ikke så lett for folk utenfra å skjønne hvor heavy det er å komme tilbake fra sånne skader, og klare å motivere seg.

– Men da jeg sto på startstreken i dag, skjønte jeg hvorfor jeg driver med denne sporten og jeg er veldig glad for at jeg har klart å komme meg tilbake igjen, sier hun.

Nå starter OL-jobben

Sports- og landslagssjef Christopher Frankum har vært med Tiril hele veien fra skaden i fjor.

– Det har vært en lang vei tilbake. Hun ble skadet i fjor, og skiftet fokus ti lå bruke god tid og være tålmodig for å komme seg tilbake i full form oog jobbe seg til en plass i OL i Pyeongchang neste år.

– Hva har det kostet henne?

– Hun har jo mistet et år med trening og utvikling på ski, det er aldri noe bra å være ute en sesong. Hun har en jobb å gjøre, og har forsåvidt startet veldig bra.

OBS! Tre norske menn er også klare for søndagens finale. Det er Felix Stridsberg-Usterud, Birk Ruud og Ferdinand Dahl. Tre norske menn ble utslått i kvalifiseringen. Det var Øystein Bråten, Eirik Sæterøy og Christian Nummeldal.

Siste nytt

 • Modrić-perle sendte Kroatia videre

  Skottland står nå med elleve deltakelser i EM og VM uten å ta seg videre fra gruppespillet. Tirsdag ville skottene klart det med seier over Kroatia, og mange på Hampden Park øynet muligheten da Callum McGregor utlignet til 1-1 like før pause. Kroatia, som førte kampen, misbrukte mulighetene før kaptein Luka Modrić tok ansvar. Midtbanedirigenten klemte til fra utsiden av 16-meteren med utsiden av foten, og ballen smalt inn bak en sjanseløs Lyndon Dykes. Så, et knapt kvarter før slutt, fjernet Ivan Perisic all tvil med en følsom heading til 3-1 etter et hjørnespark. Servitør? Luka Modrić, naturligvis.

 • Polen-stjerne avbildet med EM-røyk

  Før møtet med Spania skal den polske målvakten Wojciech Szczesny ha blitt avbildet med røyk i hånden – midt under EM.

  Bildet, som viser Juventus-målvakten ta en blås utenfor spillerhotellet i Sopot, er blitt publisert av den engelske avisen Daily Star.

  Ifølge den svenske avisen Expressen skal den polske landslagstreneren Paulo Sousa forsvare målvakten.

  Han kritiserer i stedet paparazziene.

  – Det verste for meg er paparazziene som tar bilder. Vi må hjelpe de yngre spillerne å lære seg de riktige tingene, og det er ikke bra at de tar bilder av slike ting. Det er ikke bra å vise den yngre generasjonen spillere som røyker. Det er ikke bra for modellen vi skal følge, man skal ikke gjøre slikt foran alle. Jeg synes det paparazzien gjør er verre enn det spilleren gjør, sier Sousa.

  _15DHtemflA
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Keane irritert på England-spillere

  Roy Keane er blitt velkjent for sin misnøye med at spillere på to lag er hyggelige med hverandre før eller etter kamper.

  Det er derfor kanskje ikke noen stor overraskelse at Keane rister på hodet av nyheten om at England-spillerne Mason Mount og Ben Chilwell har havnet i karantene etter å ha blitt kategorisert som nærkontakter av korona-smittede Billy Gilmour.

  Skotske Gilmour og den engelske duoen, som alle tre spiller for Chelsea, skal ifølge ITV ha snakket sammen i 20 minutter i tunellen i etterkant av Englands 0-0-kamp mot Skottland.

  – Hvorfor skal du snakke med en motspiller, og jeg bryr meg ikke om at de spiller på samme klubblag, i over 20 minutter? Selv snakker jeg sjelden med noen i mer enn fem minutter, sier Keane på sedvanlig vis.

  Karantenen gjorde at de to engelske spillerne ikke var på banen mot Tsjekkia tirsdag.

  – Etter en kamp, når du nettopp har vært i krig mot noen, hvorfor vil du snakke med noen så lenge? De burde brukt sunn fornuft, sier Keane.

  Championship - Stoke City v Nottingham Forest
  Foto: Ed Sykes / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal