NRK Meny
Normal

To comeback - to finaleplasser

Tiril (22) kommer fra et 17 måneders skademareritt. Johanne (19) brakk hofta. I natt kvalifiserte begge seg til finale i verdenscup i slopestyle.

Johanne og Tiril

STOR LYKKE: Begge disse to har slitt med skader. I natt slo begge til i verdenscupen på New Zealand.

Foto: Norges Skiforbund

Skikjøreren Tiril Sjåstad Christiansen tok seg til søndagens finale i etter 8.-plass i lørdagens kvalifisering i New Zealand - hennes første konkurranse etter den aller siste kneskaden som ødela hele forrige sesong for henne.

Landslagskollega Johanne Killi fikk en hofteskade i vinter, og har hatt en lang vei tilbake etter en knallsesong som ble kronet med X-Gamesgull i vinter. Hun endte på en sjetteplass, og er også finaleklar.

Men den blideste jenta på New Zealand i dag er Tiril Sjåstad Christiansen. Hun har har vært ute i totalt 17 måneder.

– Jeg er bare superhappy med at jeg er tilbake på ski. Det har gått litt opp og ned, og jeg har hatt litt mer smerter i kneet enn forventa de siste dagene, men da jeg våkna i dag hadde jeg ikke noen smerter i kneet, sier hun til NRK.

LES OGSÅ: Sjåstad Christiansen om skademarerittet: – Jeg har tvilt flere ganger

Skademareritt om igjen og om igjen

Tiril startet med en operasjon i september i fjor etter en rift i menisken hun fikk under første konkurranse. Deretter var hun ute i to måneder før hun var tilbake i bakken - fortsatt med smerter.

– Jeg sjekket det opp, og det var en ny skade som tok fem til syv måneder.

Hun var tilbake i juni i år, men smertene hadde ikke gitt seg. Denne gangen var det arrvev som måtte fjernes.

– Det har vært tungt, det har det. Det er kanskje ikke så lett for folk utenfra å skjønne hvor heavy det er å komme tilbake fra sånne skader, og klare å motivere seg.

– Men da jeg sto på startstreken i dag, skjønte jeg hvorfor jeg driver med denne sporten og jeg er veldig glad for at jeg har klart å komme meg tilbake igjen, sier hun.

Nå starter OL-jobben

Sports- og landslagssjef Christopher Frankum har vært med Tiril hele veien fra skaden i fjor.

– Det har vært en lang vei tilbake. Hun ble skadet i fjor, og skiftet fokus ti lå bruke god tid og være tålmodig for å komme seg tilbake i full form oog jobbe seg til en plass i OL i Pyeongchang neste år.

– Hva har det kostet henne?

– Hun har jo mistet et år med trening og utvikling på ski, det er aldri noe bra å være ute en sesong. Hun har en jobb å gjøre, og har forsåvidt startet veldig bra.

OBS! Tre norske menn er også klare for søndagens finale. Det er Felix Stridsberg-Usterud, Birk Ruud og Ferdinand Dahl. Tre norske menn ble utslått i kvalifiseringen. Det var Øystein Bråten, Eirik Sæterøy og Christian Nummeldal.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag