NRK Meny
Normal

Sjåstad Christiansen om skademarerittet: – Jeg har tvilt flere ganger

Tiril Sjåstad Christiansen klarer ikke å slutte å smile etter å ha stått på ski for første gang på fem måneder. Men X-games-vinneren har tvilt på om hun noensinne ville komme tilbake.

Tiril Sjåstad Christiansen

LIVET SMILER: Tiril Sjåstad Christiansen har stått på ski for første gang på fem måneder.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var en sykt deilig følelse. Jeg satt bare på scooteren, og klarte ikke slutte å smile, sier Tiril Sjåstad Christiansen til NRK.

– Kneet føltes bra

Tirsdag denne uka tok hun beslutningen. Sjåstad Christiansen tok med en fotograf-venn og dro fra Oslo til hjembygda Geilo. Hun var klar for å prøve seg med ski på beina. På Geilo er det fortsatt snø, og selvsagt ble comebacket i «Tiril-parken» i skibygda.

– Jeg tenkte bare, fy fader, det er dette jeg ment for å gjøre. Jeg er verdens heldigste som får lov til å drive med dette, fortsetter 21-åringen.

Fem måneder med venting og frustrasjoner var over. Og kneet føltes «mye bedre enn forventet».

Tiril Sjåstad Christiansen er tilbake på ski for første gang siden kneoperasjonen.

PÅ SKI: Se Tiril Sjåstad Christiansen kjøre på ski for første gang på fem måneder. (Foto: Norges skiforbund)

21. desember i fjor opererte ulukkesfuglen menisken. Hele sesongen gikk i vasken. Å stå utenfor landslaget har vært blytungt.

– Jeg har tvilt flere ganger på om jeg skulle komme tilbake. Men når jeg fikk lyspunktet på tirsdag glemmer du alt det kjipe på veien, forteller en ærlig Sjåstad Christiansen til NRK.

– For dumt å gi seg

For trass sin unge alder har Geilo-utøveren vært plaget med alvorlige skader

– Det er jo like kjedelig hver gang. Du sitter på sidelinja og ser at alle drar fra deg. Og du vet ikke om du har lyst til å fortsette. Og om det er verdt det. Det er en tung periode å komme seg tilbake. Men når jeg står her i dag, er jeg glad for at jeg skjønte at det blir for dumt å gi seg nå, sier hun.

I 2013 ødela fristilkjøreren korsbåndet og mistet OL i Sotsji i 2014. Geilo-løperen var borte i over ett år.

I 2016 var 21-åringen tilbake for fullt og vant blant annet X Games på hjemmebane i Oslo og verdenscupen sammenlagt.

Tiril gull

GULL: Tiril Sjåstad Christiansen vant finalen i freeski big air under X-games i Oslo i 2016. Johanne Killi (t.h.) tok sølv.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Drømmer om OL-gull

Nå starter hun OL-sesongen der målet er gull i 2018.

– De fleste er ferdig med sesongen. Og tar seg kanskje en god ferie. For meg er det motsatt, jeg er klar for å komme tilbake på ski, sier hun.

Derfor starter hun hardkjøret allerede nå med trening på sommerskisenteret på Juvass. Allerede i august er det verdenscupåpning på New Zealand.

– Drømmen og målet er et gull i OL. Men det er mye hard jobbing som skal til før det er mulig å oppnå, sier Tiril Sjåstad Christiansen.

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich