Hopp til innhold

Thingnes Bø slaktet seg selv og utstyret etter svensk stafettseier: – Sykt provoserende

Da Johannes Thingnes Bø sprakk fullstendig på stående skyting, kunne svenske Sebastian Samuelsson gå Sverige inn til stafettseier i Hochfilzen.

DRAMATISK: Både Thingnes Bø og Samuelsson stresset på den siste skytingen på stafetten i Hochfilzen. Aller tyngst var det for nordmannen.

– Jeg er litt skuffet. Det går greit å tape for Sebastian for han er en kjempegod skiskytter, men det er måten det blir tapt på. For rent sportslig sett er det en veldig dårlig prestasjon, sier Johannes Thingnes Bø etter målgang.

Det ble dramatisk på siste og avgjørende skyting da han og svenske Sebastian Samuelsson kom likt inn på standplass. Norges ankermann mistet kontrollen, brukte alle sine tre ekstraskudd og måtte til slutt ut i strafferunden.

– Det er total sprekk av Johannes. Dette er for dårlig, mente NRKs ekspert Ola Lunde.

– Fem dårlige skudd i starten, og en ræva ekstraskuddholder som var ny før sesongen som det bare er å kaste. Alt ble feil og det endte med strafferunde. Sykt provoserende idrett når det går sånn, sier Thingnes Bø.

vDD_ZkOdc-s

VANT: Sebastian Samuelsson er i storslag om dagen, og til tross for to bom gikk han Sverige inn til stafettseier.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Ville stresse han

Svenskens plan var å prøve å stresse nordmannen på standplass, men han fikk selv problemer.

– Dessverre bommet jeg, men jeg hørte at han gjorde det også. Jeg rotet med ekstraskuddet og ble litt stresset. Så hørte jeg at han skulle i runden og da fokuserte jeg bare på å treffe den siste.

Med Thingnes Bø i strafferunden kunne Samuelsson gå Sverige inn til suveren seier, selv med to bom på siste skyting.

– Det var veldig kult. En drømmesituasjon for meg å gå ut sammen med Johannes. Det var gøy å gå ut med han og gjøre jobben, sier en lykkelig Samuelsson etter seieren.

– Vi har blitt litt bortskjemte med førsteplasser i Norge. Litt ekstra surt også at det er en ung svenske som tar rampelyset fra meg. Da stikker det litt ekstra, forteller Thingnes Bø.

7XBs5wIfjrg

IKKE I TOPPFORM: Johannes Thingnes Bø har slitt litt både i løypa eller på standplass de siste ukene.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Kalde fingre og ladetrøbbel

Stafetten startet lovende sett med norske øyne. Sturla Holm Lægreid gikk førsteetappen og åpnet med fem treff på liggende skyting, før det ble to bom på stående.

– Jeg er litt misfornøyd med stående skytingen, for det var gode forhold og unødvendig å bomme. Heldigvis bommet de andre også, og jeg skal ikke være misfornøyd med å veksle først.

LADETRØBBEL: Johannes Dale fikk totalt tre bom og sleit med ladingen av ekstraskuddene både på liggende og stående skyting.

Johannes Dale hadde kommet inn på stafettlaget på bekostning av Vetle Sjåstad Christiansen etter seieren på sprinten og tredjeplassen på jaktstarten tidligere i helgen.

Dale var som vanlig sterk i sporet, men bommet tre ganger og hadde trøbbel med ladingen av ekstraskuddene.

– Det må han jobbe med!, var den klare oppfordringen fra Lunde.

– Jeg var så sinnssykt kald på fingrene. Jeg kjente ikke fingrene mine og prøvde å vifte dem i gang for å få blod, men det var kaldt og de skudda er ikke så store, så jeg fikk ikke helt følelsen på dem. Det var dumt for jeg tapte litt tid på det, forteller Dale.

Mer ståendetrøbbel for Bø

Men på sisterunden hentet han inn hele 24 sekunder, og den lille luken opp til Tyskland klarte Tarjei Bø tidlig å tette før han skjøt feilfritt på liggende.

Før rennet sa Bø at han har slitt med ståendeskytingen sin uten å helt vite hvorfor, og på stafetten ble det igjen to bom på stående. Farten i sporet var derimot upåklagelig, og den gjorde at Bø kunne sende ut sin lillebror i tet sammen med Sverige.

Tyskland ble til slutt nummer tre, til tross for å ha brukt ett ekstraskudd mindre enn Sverige og fire mindre enn Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson

Sendeplan

Kl. Program Kanal