Hopp til innhold

Tårene trillet etter karrierens første seier: – Jeg har drømt om dette så lenge

Johannes Dale hadde aldri vært på pallen før dagens renn. Da 23-åringen innså at han hadde slått samtlige konkurrenter på sprinten i Hochfilzen, klarte han ikke å holde følelsene tilbake.

EMOSJONELT: Johannes Dale kunne juble etter å ha vunnet sitt første verdenscuprenn.

– Det er veldig emosjonelt å klare å vinne. Ah. Å komme på pallen i det hele tatt er veldig stort. Å vinne har vært en drøm så lenge, sier Dale etter å ha sikret seieren på sprinten i Hochfilzen.

Dale gikk ut med startnummer 66 og kjempet ned alle blinkene. Med en sisterunde det luktet svidd av kunne 23-åringen ta karrierens første seier. En tydelig preget og lettet Dale brølte inn i kameraet da han skjønte at han hadde vunnet.

TAKKNEMLIG: Dale ønsket å takke familien etter å ha vunnet sprinten i Hochfilzen.

Hylles av lagkameraten

– Jeg tenker på all jobben som ligger bak. Og alle som har hjulpet meg. Mamma, pappa, besteforeldre og kjæresten min. Det er mange som er bak denne seieren. Dette er en dag jeg vil huske resten av livet, fortsetter han.

Etter seks blomsterseremonier (topp seks) og 15 renn blant de ti beste i verdenscupen i fjor, var det et stort mål for Dale å komme på pallen denne vinteren.

Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen

RØRT: Vetle Sjåstad Christiansen gledet seg over lagkameratens seier. Her under VM i Anterselva.

Foto: Berit Roald / NTB

Vetle Sjåstad Christiansen, som selv gikk inn til en sterk syvendeplass, forteller til NRK at lagkameratene har ventet på dette.

– Han knuser resten. Det var som å vinne selv, rørende. Jeg felte nesten en tåre selv der. Jeg kjenner godt igjen den følelsen, og det er stort å få være en del av det.

Knuste konkurrentene i løypa

Franske Quentin Fillon Maillet skjøt også feilfritt, men var 17 sekunder bak nordmannen i mål. Fillon Maillet gikk inn til andreplass, mens landsmannen Fabien Claude ble nummer tre. Johannes Thingnes Bø havnet like utenfor pallen på fjerdeplass.

I tillegg til ti av ti treff hadde Dale klart beste langrennstid.

– Dette er et helt mesterlig løp av Johannes Dale. Det er fantastisk, kommenterte NRKs ekspert da 23-åringen gikk i mål.

– Etter så mange topp-ti-plasseringer var dette ekstremt fortjent, la kommentator Andreas Stabrun Smith til.

vMWg4EJPGUE

BEST: Johannes Dale kunne stå øverst på pallen i Hochfilzen med franskmenn på hver sin side.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Sterk norsk laginnsats

Den norske laginnsatsen var, som i Kontiolahti, meget sterk. Det gir Norge et lovende utgangspunkt på jaktstarten lørdag.

– Det er «crazy». Norge har fire vinnere til nå. Vi har et utrolig nivå, det ser man i dag også, med fem topp elleve. Det er tøft å være på laget, og vi pusher hverandre hele tiden, sa Dale på pressekonferansen etter løpet.

I tillegg til Dales seier, Thingnes Bøs fjerdeplass og Christiansens syvendeplass, ble Sturla Holm Lægreid nummer ni, Tarjei Bø nummer elleve og Erlend Bjøntegaard nummer 25.

– Det er jo bare jeg og Erlend som ikke har vunnet ennå, og vi er bare halvveis til jul i sesongen. Det er en ganske ekstremt start, sier Christiansen.

Johannes Dale både skyter og går godt på dagens sprint i Hochfilzen.

STERK: Johannes Dale viste styrke både i sporet og på standplass i Hochfilzen.

Sportsnyheter

Intenst VM-drama: Her får dei beskjeden

Det blei ein høgdramatisk siste runde i gruppe C i VM. Polen måtte vente fleire minuttar etter ferdigspelt kamp før VM-avansementet var eit faktum.

Hjulmand

Danmark-sjefen forbannet etter VM-fiasko: – Bobler inne i meg

Danmark hadde store forventninger til VM, men fasiten er VM-exit, sisteplass i gruppa og totalfiasko. Nå hagler kritikken.

Siste nytt

 • Argentina sikret avansement tross Messis straffebom

  Lionel Messi pustet nok lettet ut da han og lagkameratene sikret en 2-0-seier mot Polen i siste kamp i gruppespillet.

  For den argentinske magikeren fikk muligheten fra straffemerket etter å ha fått et ublidt møte med hanskene til Polen-keeper Szczesny.

  Messis straffespark var hardt mot høyre, men den polske keeperen leverte en mesterlig redning.

  – Jeg er sint etter å ha bommet på straffesparket, men laget ble sterkere etter feilen min. Vi visste at etter første målet gikk inn, ville kampbildet forandres, sier Messi etter kampen.

  Likevel skulle hans lagkamerater sikre seieren, først ved scoring av Alexis Mac Allister og deretter Julian Alvarez.

  Messi og Argentina fortsatte å storspille, og deres store stjerne burde ha satt 3-0 da han fikk sjansen fra drømmeposisjon.

  Polen måtte på sin side virkelig bite negler, for de var avhengig av hva som skjedde mellom Saudi-Arabia og Mexico.

  Polen og Mexico var nemlig helt likt på poeng og målforskjell. Dermed var det fair play og antall gule kort som skulle avgjøre lagenes skjebne, med mindre flere mål ble scoret.

  Og helt på tampen satte Saudi-Arabia 1-2, og dermed gikk til slutt polakkene videre etter et vanvittig nervedrama.

  Polen møter Frankrike i åttedelsfinalen, mens Argentina møter Australia.

 • Syk Kilde gjennomførte utfortreningen i Beaver Creek

  Aleksander Aamodt Kilde gjennomførte den første gjennomkjøringen i utforløypa i Beaver Creek tross sykdom.

  Kilde tok det meget rolig og sklidde i mål 15,44 sekunder bak ledende Otmar Striedinger fra Østerrike.

  Tirsdag fortalte Kilde at han har pådratt seg en forkjølelse etter den imponerende sesongstarten i Lake Louise. Der ble det seier i utfor og 2.-plass i super-G.

  – Det var kaldt der. Jeg merker det nå og fått meg en liten forkjølelse. Jeg ligger litt flatt her i Beaver Creek og prøver å bli frisk så fort som mulig. Jeg prøver å bli klar for trening i morgen – jeg er litt usikker nå. Jeg satser på å være klar til torsdag for den andre treningen, sa Kilde. (NTB)

  WCup Mens Downhill Skiing
  Foto: John Locher / AP
 • Vipers slo Sola med elleve mål og sin sjuende strake seier

  Vipers Kristiansand tok sin sjuende seier av sju mulige da Sola ble sendt hjem med et 25-36-tap i eliteserien i håndball for kvinner.

  Vipers Kristiansand tok imot Sola og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ole Gustav Gjekstads mannskap stoppet ikke før de var elleve mål foran.

  Landslagsspiller Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med ti mål, mens hos Sola var det Live Rushfeldt Deila som ble toppscorer med fire fulltreffere.

  Storhamar slo til borte mot Fredrikstad og Hamar-laget vant med 27-22. Olivia Löfqvist ble toppscorer for gjestene med sju mål.

  Byåsen tapte en spennende og kamp borte mot Fana. Laget fra Trondheim var i tomålsledelse sju minutter før slutt, men måtte se at Fana stakk av med en 28-27-seier anført av toppscorer Aurora Hatle som stoppet på ti mål.

  Volda tok imot Molde, men måtte se at serietoerne var minst ett nummer for store og vant 38-22. Sherin Obaidli var kampen dominerende spiller med elleve mål. Søsteren Mona stoppet på ni mål. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste