Tårene trillet etter karrierens første seier: – Jeg har drømt om dette så lenge

Johannes Dale hadde aldri vært på pallen før dagens renn. Da 23-åringen innså at han hadde slått samtlige konkurrenter på sprinten i Hochfilzen, klarte han ikke å holde følelsene tilbake.

EMOSJONELT: Johannes Dale kunne juble etter å ha vunnet sitt første verdenscuprenn.

– Det er veldig emosjonelt å klare å vinne. Ah. Å komme på pallen i det hele tatt er veldig stort. Å vinne har vært en drøm så lenge, sier Dale etter å ha sikret seieren på sprinten i Hochfilzen.

Dale gikk ut med startnummer 66 og kjempet ned alle blinkene. Med en sisterunde det luktet svidd av kunne 23-åringen ta karrierens første seier. En tydelig preget og lettet Dale brølte inn i kameraet da han skjønte at han hadde vunnet.

TAKKNEMLIG: Dale ønsket å takke familien etter å ha vunnet sprinten i Hochfilzen.

Hylles av lagkameraten

– Jeg tenker på all jobben som ligger bak. Og alle som har hjulpet meg. Mamma, pappa, besteforeldre og kjæresten min. Det er mange som er bak denne seieren. Dette er en dag jeg vil huske resten av livet, fortsetter han.

Etter seks blomsterseremonier (topp seks) og 15 renn blant de ti beste i verdenscupen i fjor, var det et stort mål for Dale å komme på pallen denne vinteren.

Johannes Dale og Vetle Sjåstad Christiansen

RØRT: Vetle Sjåstad Christiansen gledet seg over lagkameratens seier. Her under VM i Anterselva.

Foto: Berit Roald / NTB

Vetle Sjåstad Christiansen, som selv gikk inn til en sterk syvendeplass, forteller til NRK at lagkameratene har ventet på dette.

– Han knuser resten. Det var som å vinne selv, rørende. Jeg felte nesten en tåre selv der. Jeg kjenner godt igjen den følelsen, og det er stort å få være en del av det.

Knuste konkurrentene i løypa

Franske Quentin Fillon Maillet skjøt også feilfritt, men var 17 sekunder bak nordmannen i mål. Fillon Maillet gikk inn til andreplass, mens landsmannen Fabien Claude ble nummer tre. Johannes Thingnes Bø havnet like utenfor pallen på fjerdeplass.

I tillegg til ti av ti treff hadde Dale klart beste langrennstid.

– Dette er et helt mesterlig løp av Johannes Dale. Det er fantastisk, kommenterte NRKs ekspert da 23-åringen gikk i mål.

– Etter så mange topp-ti-plasseringer var dette ekstremt fortjent, la kommentator Andreas Stabrun Smith til.

vMWg4EJPGUE

BEST: Johannes Dale kunne stå øverst på pallen i Hochfilzen med franskmenn på hver sin side.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Sterk norsk laginnsats

Den norske laginnsatsen var, som i Kontiolahti, meget sterk. Det gir Norge et lovende utgangspunkt på jaktstarten lørdag.

– Det er «crazy». Norge har fire vinnere til nå. Vi har et utrolig nivå, det ser man i dag også, med fem topp elleve. Det er tøft å være på laget, og vi pusher hverandre hele tiden, sa Dale på pressekonferansen etter løpet.

I tillegg til Dales seier, Thingnes Bøs fjerdeplass og Christiansens syvendeplass, ble Sturla Holm Lægreid nummer ni, Tarjei Bø nummer elleve og Erlend Bjøntegaard nummer 25.

– Det er jo bare jeg og Erlend som ikke har vunnet ennå, og vi er bare halvveis til jul i sesongen. Det er en ganske ekstremt start, sier Christiansen.

Johannes Dale både skyter og går godt på dagens sprint i Hochfilzen.

STERK: Johannes Dale viste styrke både i sporet og på standplass i Hochfilzen.

Siste nytt

 • Bamford sikret poeng i comebacket

  Patrick Bamford scoret 2-2-målet og sikret poengdeling mellom Leeds og Brentford søndag. Spissen kom innpå i det 68. minutt, til det som var hans første kamp etter å ha vært ute med skade.

  Tyler Roberts sendte vertene i ledelsen etter 27 minutter, før Brentforts Shandon Baptiste utlignet en snau halvtime etter. Sergi Canós snudde kampen få minutter senere. Det så lenge ut til å bli seier for «The Bees», helt til Bamford scoret på overtid.

  Premier League - Leeds United v Brentford
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Reiten og Chelsea vant FA-cupen

  Guro Reiten var med fra start da Chelsea slo Arsenal 3-0 og vant den engelske FA-cupfinalen i fotball. Det var tredje gang at London-klubben vant den gjeve turneringen. For Arsenal og Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

  Fran Kirby snappet ballen foran Maanum og sendte Chelsea i føringen etter bare tre minutter. De kongeblå dominerte også etter pause, og etter 57 minutter økte Sam Kerr til 2-0.

  Arsenal var ikke i nærheten av å snu kampen. Istedet punkterte Kerr kampen 12 minutter før slutt. Reiten spilte nesten hele kampen, men ble byttet ut med tre minutter igjen av kampen.

  Maren Mjelde var ikke med i Chelseas kamptropp søndag. Landslagskapteinen var nylig tilbake på banen etter en alvorlig kneskade.

  Guro Reiten i FA-cupfinalen.
  Foto: BEN STANSALL / AFP
 • Tottenham-seier mot Norwich

  Antonio Contes Tottenham tok en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Norwich søndag. Lucas Moura, Davinson Sanchez og Heung-Min Son sto for scoringene.

  Spurs ligger med det på femteplass i Premier League, med heng på lagene over.

  Norwich, som måtte klare seg uten en skadet Mathias Normann søndag, ligger på jumboplass med like mange poeng som Newcastle og Burnley.

  Premier League - Tottenham Hotspur v Norwich City
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal