Innrømmer feil etter teknologi-blemme: – Ikke skjedd på 9000 kamper

Mållinjeteknologien sviktet i Premier League-kampen mellom Aston Villa og Sheffield United. Nå har leverandøren beklaget.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

OVER STREKEN: Ørjan Håskjold Nyland holder ballen i fast grep på feil side av målstreken. Oliver McBurnie jubler, men målet ble aldri godkjent.

Foto: Paul Ellis / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

41 minutter var passert da Oliver Norwood slo et frispark inn i feltet. Aston Villas norske keeper Ørjan Håskjold Nyland så ut til å ha kontroll, men fomlet ballen mellom armene og inn i nettet.

Sheffield United-spillerne jublet, men dommer Michael Oliver pekte ned på armbåndsuret og ristet på hodet.

Klokken er koblet til «Hawkeye»-systemet som avgjør om ballen er inne eller ikke. Systemet registrerte aldri at ballen var over streken.

– Det er en Hawkeye-skandale om det ikke blir dømt mål, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

– Skulle være idiotsikkert

Kampen endte 0-0, og målet ble aldri godkjent.

– Systemet har en oppgave, og det er å se om ballen er inne eller ikke. Det er en skandale, absolutt, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Ballen er langt over streken, jeg trodde det systemet skulle være idiotsikkert. Dette har jeg aldri sett før i mitt liv, sa Mathisen.

Ørjan Håskjold Nyland fomler etter et frispark og ser nesten ut til å bære med seg ballen over målstreken. Dommeren får ingen signal på klokka si og Aston Villa slipper med skrekken. Reprisene viser at ballen er inne.

DØM SELV: Ørjan Håskjold Nyland fomler ballen over streken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Da spillet ble stoppet like etter så det ut som Oliver fikk en beskjed på øret. Flere av bortelagets spillere kom til for å protestere, men dommeren satte i gang spillet igjen.

Denne typen mållinjeteknologi brukes i alle de store europeiske ligaene, og har vært i Premier League siden 2013/2014-sesongen, ifølge BBC.

Etter tvilsomme situasjoner pleier det å komme en grafikk som viser om ballen har vært inne eller ikke. Grafikken kom aldri i oppgjøret mellom Aston Villa og Sheffield United.

– Det må ha vært en feil med systemet, sa Mathisen.

Sheffield United-spiller: – Galskap

Michael Oliver

FIKK IKKE BESKJED: Michael Oliver pekte ned på håndleddet da bortelagets spillere kom løpende.

Foto: Carl Recine / AFP

Enda Stevens var mildt sagt frustrert etter kampen.

– Vi er skuffet over avgjørelsen og at vi ikke fikk målet. Vi visste at den var i mål, og vi kunne ikke skjønne at det ikke bli gitt. Det er galskap at slike avgjørelser ikke blir riktig, sier han ifølge TV 2.

– Jeg går ut for å fange ballen og blir dyttet tilbake mot målet. Det eneste jeg husker er at jeg krasjet i stolpen mens jeg prøvde å holde ballen på riktig side av linjen. Jeg så på dommeren, han så på klokken og sa spill videre, så det er det vi gjorde, sier Nyland i et intervju vist på TV 2.

I en uttalelse på Twitter beklager leverandøren feilen som skjedde.

– De syv kameraene i området rundt målet ble forstyrret av keeperen, forsvarsspilleren og stolpen. Denne type forstyrrelse har vi ikke sett på 9000 kamper med vår mållinjeteknologi, skriver Hawkeye Innovations.

Første kamp siden mars

Oppgjøret er det første i Premier League etter den ufrivillige korona-pausen. Nyland startet i mål for Villa, mens Sheffield Uniteds Sander Berge ble byttet ut i 2. omgang.

Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for koronaviruset. I tillegg knelte alle spillerne før kampen for å markere sin motstand mot rasisme.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

MARKERING: Alle spillerne gikk ned på kne sekunder før kampstart.

Foto: Carl Recine / Reuters

Sportsnyheter

Keeper Aaron McCarey angriper sin egen lagkamerat, Bobby Burns.

Her går keeperen til angrep på lagkamerat etter baklengsmål

Publikum og spillere ble sjokkerte vitner da keeperen mistet besinnelsen og angrep en lagkamerat.

Siste nytt

 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle å midtbanen i dag, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal