Innrømmer feil etter teknologi-blemme: – Ikke skjedd på 9000 kamper

Mållinjeteknologien sviktet i Premier League-kampen mellom Aston Villa og Sheffield United. Nå har leverandøren beklaget.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

OVER STREKEN: Ørjan Håskjold Nyland holder ballen i fast grep på feil side av målstreken. Oliver McBurnie jubler, men målet ble aldri godkjent.

Foto: Paul Ellis / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

41 minutter var passert da Oliver Norwood slo et frispark inn i feltet. Aston Villas norske keeper Ørjan Håskjold Nyland så ut til å ha kontroll, men fomlet ballen mellom armene og inn i nettet.

Sheffield United-spillerne jublet, men dommer Michael Oliver pekte ned på armbåndsuret og ristet på hodet.

Klokken er koblet til «Hawkeye»-systemet som avgjør om ballen er inne eller ikke. Systemet registrerte aldri at ballen var over streken.

– Det er en Hawkeye-skandale om det ikke blir dømt mål, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

– Skulle være idiotsikkert

Kampen endte 0-0, og målet ble aldri godkjent.

– Systemet har en oppgave, og det er å se om ballen er inne eller ikke. Det er en skandale, absolutt, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Ballen er langt over streken, jeg trodde det systemet skulle være idiotsikkert. Dette har jeg aldri sett før i mitt liv, sa Mathisen.

Ørjan Håskjold Nyland fomler etter et frispark og ser nesten ut til å bære med seg ballen over målstreken. Dommeren får ingen signal på klokka si og Aston Villa slipper med skrekken. Reprisene viser at ballen er inne.

DØM SELV: Ørjan Håskjold Nyland fomler ballen over streken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Da spillet ble stoppet like etter så det ut som Oliver fikk en beskjed på øret. Flere av bortelagets spillere kom til for å protestere, men dommeren satte i gang spillet igjen.

Denne typen mållinjeteknologi brukes i alle de store europeiske ligaene, og har vært i Premier League siden 2013/2014-sesongen, ifølge BBC.

Etter tvilsomme situasjoner pleier det å komme en grafikk som viser om ballen har vært inne eller ikke. Grafikken kom aldri i oppgjøret mellom Aston Villa og Sheffield United.

– Det må ha vært en feil med systemet, sa Mathisen.

Sheffield United-spiller: – Galskap

Michael Oliver

FIKK IKKE BESKJED: Michael Oliver pekte ned på håndleddet da bortelagets spillere kom løpende.

Foto: Carl Recine / AFP

Enda Stevens var mildt sagt frustrert etter kampen.

– Vi er skuffet over avgjørelsen og at vi ikke fikk målet. Vi visste at den var i mål, og vi kunne ikke skjønne at det ikke bli gitt. Det er galskap at slike avgjørelser ikke blir riktig, sier han ifølge TV 2.

– Jeg går ut for å fange ballen og blir dyttet tilbake mot målet. Det eneste jeg husker er at jeg krasjet i stolpen mens jeg prøvde å holde ballen på riktig side av linjen. Jeg så på dommeren, han så på klokken og sa spill videre, så det er det vi gjorde, sier Nyland i et intervju vist på TV 2.

I en uttalelse på Twitter beklager leverandøren feilen som skjedde.

– De syv kameraene i området rundt målet ble forstyrret av keeperen, forsvarsspilleren og stolpen. Denne type forstyrrelse har vi ikke sett på 9000 kamper med vår mållinjeteknologi, skriver Hawkeye Innovations.

Første kamp siden mars

Oppgjøret er det første i Premier League etter den ufrivillige korona-pausen. Nyland startet i mål for Villa, mens Sheffield Uniteds Sander Berge ble byttet ut i 2. omgang.

Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for koronaviruset. I tillegg knelte alle spillerne før kampen for å markere sin motstand mot rasisme.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

MARKERING: Alle spillerne gikk ned på kne sekunder før kampstart.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • Svak opning av Hovland i California

  Viktor Hovland ligg på ein delt 51.-plass etter første runde av PGA-turningen i California. Hovland brukte 71 slag for å fullføre runden og ligg dermed 1 under par i turneringa. Nordmannen har sju slag opp til førstemann Sebastián Muñoz (64 slag).

  Xander Schauffele og Viktor Hovland
  Foto: Chase Stevens / AP
 • Sterk engelsk kveld

  Dei engelske laga i europaligaen i kveld vann sine kampar. Torrtenham banka austerrikske LASK 3-0, Leicester slo Zoya frå Ukraina med same siffer.

  Arsenal, i Molde si gruppe, sleit mot Rapid Wien, men vann 2-1 til slutt.

  Også skotske Rangers opna bra, med 2-0 borte over Standard Liege.

  Gareth Bale
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal