Hopp til innhold

Innrømmer feil etter teknologi-blemme: – Ikke skjedd på 9000 kamper

Mållinjeteknologien sviktet i Premier League-kampen mellom Aston Villa og Sheffield United. Nå har leverandøren beklaget.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

OVER STREKEN: Ørjan Håskjold Nyland holder ballen i fast grep på feil side av målstreken. Oliver McBurnie jubler, men målet ble aldri godkjent.

Foto: Paul Ellis / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

41 minutter var passert da Oliver Norwood slo et frispark inn i feltet. Aston Villas norske keeper Ørjan Håskjold Nyland så ut til å ha kontroll, men fomlet ballen mellom armene og inn i nettet.

Sheffield United-spillerne jublet, men dommer Michael Oliver pekte ned på armbåndsuret og ristet på hodet.

Klokken er koblet til «Hawkeye»-systemet som avgjør om ballen er inne eller ikke. Systemet registrerte aldri at ballen var over streken.

– Det er en Hawkeye-skandale om det ikke blir dømt mål, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

– Skulle være idiotsikkert

Kampen endte 0-0, og målet ble aldri godkjent.

– Systemet har en oppgave, og det er å se om ballen er inne eller ikke. Det er en skandale, absolutt, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Ballen er langt over streken, jeg trodde det systemet skulle være idiotsikkert. Dette har jeg aldri sett før i mitt liv, sa Mathisen.

Ørjan Håskjold Nyland fomler etter et frispark og ser nesten ut til å bære med seg ballen over målstreken. Dommeren får ingen signal på klokka si og Aston Villa slipper med skrekken. Reprisene viser at ballen er inne.

DØM SELV: Ørjan Håskjold Nyland fomler ballen over streken.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Da spillet ble stoppet like etter så det ut som Oliver fikk en beskjed på øret. Flere av bortelagets spillere kom til for å protestere, men dommeren satte i gang spillet igjen.

Denne typen mållinjeteknologi brukes i alle de store europeiske ligaene, og har vært i Premier League siden 2013/2014-sesongen, ifølge BBC.

Etter tvilsomme situasjoner pleier det å komme en grafikk som viser om ballen har vært inne eller ikke. Grafikken kom aldri i oppgjøret mellom Aston Villa og Sheffield United.

– Det må ha vært en feil med systemet, sa Mathisen.

Sheffield United-spiller: – Galskap

Michael Oliver

FIKK IKKE BESKJED: Michael Oliver pekte ned på håndleddet da bortelagets spillere kom løpende.

Foto: Carl Recine / AFP

Enda Stevens var mildt sagt frustrert etter kampen.

– Vi er skuffet over avgjørelsen og at vi ikke fikk målet. Vi visste at den var i mål, og vi kunne ikke skjønne at det ikke bli gitt. Det er galskap at slike avgjørelser ikke blir riktig, sier han ifølge TV 2.

– Jeg går ut for å fange ballen og blir dyttet tilbake mot målet. Det eneste jeg husker er at jeg krasjet i stolpen mens jeg prøvde å holde ballen på riktig side av linjen. Jeg så på dommeren, han så på klokken og sa spill videre, så det er det vi gjorde, sier Nyland i et intervju vist på TV 2.

I en uttalelse på Twitter beklager leverandøren feilen som skjedde.

– De syv kameraene i området rundt målet ble forstyrret av keeperen, forsvarsspilleren og stolpen. Denne type forstyrrelse har vi ikke sett på 9000 kamper med vår mållinjeteknologi, skriver Hawkeye Innovations.

Første kamp siden mars

Oppgjøret er det første i Premier League etter den ufrivillige korona-pausen. Nyland startet i mål for Villa, mens Sheffield Uniteds Sander Berge ble byttet ut i 2. omgang.

Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for koronaviruset. I tillegg knelte alle spillerne før kampen for å markere sin motstand mot rasisme.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

MARKERING: Alle spillerne gikk ned på kne sekunder før kampstart.

Foto: Carl Recine / Reuters

Siste nytt

 • Olympiakos vant serieligaen

  Olympiakos slo Fiorentina i onsdagens finale i serieligaen i fotball.

  Tittelvinneren ble kåret på AEK Arena i Aten. Oppgjøret hadde få sjanser, og i den greske kveldsvarmen gjorde lagene det vanskelig for hverandre. Kampen gikk til ekstraomganger, hvor Olympiakos skåret.

  Ligaen er lavest rangert av Uefas tre europacuper. Den ble opprettet foran 2021/22-sesongen. (NTB)

 • Nok en nedtur for Glimt – klarte kun uavgjort mot Sandefjord

  Med 1-1 hjemme mot Sandefjord ble det nok et lunkent resultat for Bodø/Glimt i eliteserien. De to foregående kampene har endt med bortetap mot HamKam og uavgjort hjemme mot KFUM i forrige kamp.

  Sandefjord gikk først opp i føringen etter 35 minutter. Eman Markovic. Sandefjord-spilleren fikk ballen da han stod umarkert ute til høyre i Glimts boks og sendte den inn i nettmaskene.

  Det så lenge ut til at Sandefjord skulle ta med seg ledelsen til pause, men inne i overtiden i førsteomgang ble det dramatikk.

  Kasper Høgh ropte på straffespark etter at han ble hektet av Sandefjord-spiller Christopher Cheng inne i sekstenmeteren. Etter en VAR-sjekk ble det dømt straffe til de gulkledde, og den banket Albært Grønbek i mål.

  Trener Hans Erik Ødegaard og hans menn i Sandefjord stod med tre strake tap i eliteserien før uavgjort-kampen mot Glimt og befinner seg helt på bunnen av tabellen. Bodø/Glimt på sin side leder serien med 24 poeng.

  Eliteserien i fotball 2024: Bodø/Glimt-Sandefjord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Keepertabbe og drømmemål: Brann sikret seier ni minutter på overtid

  Fra straffemerket på overtid av overtiden sørget innbytter Joachim Soltvedt for 2-1 til Brann hjemme mot Kristiansund i Eliteserien onsdag.

  Etter 37 minutter sendte Brann-kaptein Sivert Heltne hjemmelaget opp til 1-0 med en lekker volley i krysset. Men etter 68 minutter utlignet KBK. Ruben Altes frispark gikk forholdsvis rett på Mathias Dyngeland i Brann-målet, men keeperen rotet det til, og da stod det 1-1 i Bergen.

  Men hele seks minutter på overtid fikk Brann straffespark. Innbytter Soltvedt var sikker, og sørget for 2-1 og seier hele ni minutter på overtid.

  Brann ligger fortsatt på 2. plass i Eliteserien - nå med like mange poeng som Bodø/Glimt. Kristiansund ligger på 13. plass med elleve poeng.

  t1lK7_ojL4Y
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal