Innrømmer feil etter teknologi-blemme: – Ikke skjedd på 9000 kamper

Mållinjeteknologien sviktet i Premier League-kampen mellom Aston Villa og Sheffield United. Nå har leverandøren beklaget.

Premier League - Aston Villa v Sheffield United

OVER STREKEN: Ørjan Håskjold Nyland holder ballen i fast grep på feil side av målstreken. Oliver McBurnie jubler, men målet ble aldri godkjent.

41 minutter var passert da Oliver Norwood slo et frispark inn i feltet. Aston Villas norske keeper Ørjan Håskjold Nyland så ut til å ha kontroll, men fomlet ballen mellom armene og inn i nettet.

Sheffield United-spillerne jublet, men dommer Michael Oliver pekte ned på armbåndsuret og ristet på hodet.

Klokken er koblet til «Hawkeye»-systemet som avgjør om ballen er inne eller ikke. Systemet registrerte aldri at ballen var over streken.

– Det er en Hawkeye-skandale om det ikke blir dømt mål, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

– Skulle være idiotsikkert

Kampen endte 0-0, og målet ble aldri godkjent.

– Systemet har en oppgave, og det er å se om ballen er inne eller ikke. Det er en skandale, absolutt, sier TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

– Ballen er langt over streken, jeg trodde det systemet skulle være idiotsikkert. Dette har jeg aldri sett før i mitt liv, sa Mathisen.

Ørjan Håskjold Nyland fomler etter et frispark og ser nesten ut til å bære med seg ballen over målstreken. Dommeren får ingen signal på klokka si og Aston Villa slipper med skrekken. Reprisene viser at ballen er inne.

DØM SELV: Ørjan Håskjold Nyland fomler ballen over streken.

Laster Twitter-innhold

Da spillet ble stoppet like etter så det ut som Oliver fikk en beskjed på øret. Flere av bortelagets spillere kom til for å protestere, men dommeren satte i gang spillet igjen.

Denne typen mållinjeteknologi brukes i alle de store europeiske ligaene, og har vært i Premier League siden 2013/2014-sesongen, ifølge BBC.

Etter tvilsomme situasjoner pleier det å komme en grafikk som viser om ballen har vært inne eller ikke. Grafikken kom aldri i oppgjøret mellom Aston Villa og Sheffield United.

– Det må ha vært en feil med systemet, sa Mathisen.

Sheffield United-spiller: – Galskap

Michael Oliver

FIKK IKKE BESKJED: Michael Oliver pekte ned på håndleddet da bortelagets spillere kom løpende.

Enda Stevens var mildt sagt frustrert etter kampen.

– Vi er skuffet over avgjørelsen og at vi ikke fikk målet. Vi visste at den var i mål, og vi kunne ikke skjønne at det ikke bli gitt. Det er galskap at slike avgjørelser ikke blir riktig, sier han ifølge TV 2.

– Jeg går ut for å fange ballen og blir dyttet tilbake mot målet. Det eneste jeg husker er at jeg krasjet i stolpen mens jeg prøvde å holde ballen på riktig side av linjen. Jeg så på dommeren, han så på klokken og sa spill videre, så det er det vi gjorde, sier Nyland i et intervju vist på TV 2.

I en uttalelse på Twitter beklager leverandøren feilen som skjedde.

– De syv kameraene i området rundt målet ble forstyrret av keeperen, forsvarsspilleren og stolpen. Denne type forstyrrelse har vi ikke sett på 9000 kamper med vår mållinjeteknologi, skriver Hawkeye Innovations.

Første kamp siden mars

Oppgjøret er det første i Premier League etter den ufrivillige korona-pausen. Nyland startet i mål for Villa, mens Sheffield Uniteds Sander Berge ble byttet ut i 2. omgang.

Før kampen ble det avholdt ett minutts stillhet til minne om ofrene for koronaviruset. I tillegg knelte alle spillerne før kampen for å markere sin motstand mot rasisme.

MARKERING: Alle spillerne gikk ned på kne sekunder før kampstart.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

(NTB)

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)