Hopp til innhold

Svensk marerittstafett: – Tror treneren kommer til å hudflette dem

Vetle Sjåstad Christiansen var ikke nådig med det svenske parstafett-laget etter målgang. På blandet stafett vant Norge overlegent – da svenskene fikk revansj.

Sebastian Samuelsson og Vetle Sjåstad Christiansen

BOM, BOM og BOM: Det ble en bekmørk dag i solfylte Anterselva for det svenske laget på parstafett.

Foto: NTB

– Nei, de var langt bak fra start. Vi var vel nærmere å ta de igjen med en runde enn å havne i spurt med dem. Det var begredelig, og det tror jeg de vet selv også.

Det var Vetle Sjåstad Christiansens dom over svenskene etter målgang. Han tror det venter en skikkelig skjennepreken fra den svenske skyttertreneren Jean-Marc Chabloz.

– Jeg tror han kommer til å hudflette de i dag igjen. Han er ærlig han. Jeg digger han, og han sier det som det er. Når det er for dårlig, så er det for dårlig, sier han.

På standplass ble fasit til slutt to strafferunder og 15 ekstraskudd for den svenske duoen. Det gjorde at Samuelsson var redd for å bli tatt igjen.

– Ja, tanken kom faktisk, sier han.

– Det er kjempedårlig

For duoen Mona Brorsson og Sebastian Samuelsson ble den en skuffende 19-plass.

– Det var dårlig innsats fra oss i dag. Vi er så klart ikke fornøyde i det hele tatt, sier Samuelsson, og fortsetter:

– Jeg har ikke noe bra svar på det. Vi skyter for dårlig og jeg får det ikke til å funke i det hele tatt på standplass, sier han.

Til svenske SVT mener trener Jean-Marc Chabloz laget hans leverte for dårlig.

– Det er kjempedårlig. Det blir vanskelig for henne, det så ut som ut sleit med å få ut ekstraskuddet, sier Chabloz om Mona Brorsson.

– Det var ingen bra serie fra Mona, fortsetter han.

Les også Sensasjonen måtte ta grep: – Hovudet trong kvile

Marit Ishol Skogan

Norsk kluss på siste skyting

Ingrid Landmark Tandrevold fikk ladetrøbbel på siste skyting og på TV-bildene så det ut som hun begynte å lade ekstraskudd før hun var ferdig med serien.

– Ja, det klussa seg litt til. Jeg mista et skudd underveis i serien, så da måtte jeg begynne å lade ekstraskudd før man egentlig skal da. Da kjente jeg at jeg ble litt stresset, sier hun.

Sammen med Sjåstad Christiansen gikk hun inn til andreplass. Hun føler med nabolandet som virkelig sleit med å treffe blinkene i den italienske høyden i Anterselva.

– Ja, det er jo sånn at jeg kjenner meg veldig igjen at når det først begynner å stokke seg til da i skiskyting så er det utrolig vanskelig å finne flyten igjen, sier Tandrevold.

– Er du overraska over Sverige?

– Ja, men det er jo fort slik skiskyting er da. Det er veldig lett når det er lett, og så er det utrolig vanskelig når man først kommer ut av flyten. Det er jo det som gjør denne sporten her så kompleks.

Fem rett ned

Med en siste skyting det lukta svidd av kunne Johannes Thingnes Bø bukke til publikum da gikk han Norge inn til en suveren seier i bladet stafett.

– Det var ut fra startblokka i hvert fall. Tre sekunder på italieneren – det var blodsmak i munnen fra første meter. Men det endte godt, sier lillebror Bø.

Johannes Thingnes Bø viste klasse da han avgjorde blandet stafett i Anterselva.

Johannes Thingnes Bø viste klasse da han avgjorde blandet stafett i Anterselva. Bilder fra TV 2

Laget for øvrig besto av Juni Arnekleiv, Karoline Knotten og Tarjei Bø.

Fantomfart i løypa fra Arnekleiv på første etappe gjorde opp for de tre ekstraskuddene hun brukte. Hun hentet inn mange sekunder og sendte Knotten ut i tet sammen med Frankrike og Sverige.

– Jeg måtte bare gå det jeg kunne for å ta igjen det jeg rota bort på liggende skyting der, sier Arnekleiv.

Knotten og storebror Bø fulgte opp både på standplass og i løypa. Tarjei Bø rykket fra italienske Bionaz etter siste skyting og sendte lillebror og verdenscupleder Thingnes Bø ut i tet.

– Jeg er kjempefornøyd. De sa det i skiftebua at det må være deilig å ha Tarjei og Johannes til slutt, sier Knotten.

– Det er ganske mange norske flagg på tribunen også, så det er veldig fint å være norsk når vi vinner, sier Tarjei Bø.

Svenske fikk revansje fra en forferdelig parstafett tidligere på dagen. Martin Ponsiluoma gikk svenskene inn til en tredjeplass.

Sportsnyheter

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

Siste nytt

  • Nedberge Llano klarte EM-kravet

    Sleggekaster Beatrice Nedberge Llano kastet 71,21 meter i en konkurranse i USA.

    Dermed kom hun akkurat én centimeter over EM-kravet på 71,20. Det skriver friidrettsnettstedet Friidrett1.

    Det holdt også til seier i stevnet i Tucson, Arizona.

    OL-kravet i sleggekast er for øvrig 74 meter. Nedberge Llano ligger foreløpig an til å kvalifisere seg på ranking.

    26-åringen har en personlig rekord på 72,10 meter.

    Beatrice Nedberge Llano
    Foto: NTB
  • Olaussen og Stora Tuna tok historisk seier i Tiomila

    Stora Tuna OK vant kvinnestafetten i årets Tiomila - en historisk stafett ettersom det var første gang i orienteringsklassikerens historie at også kvinnene løp nattetapper.

    Nettopp de to nattetappene ga Borlänge-klubben trøbbel, men den norske landslagsløperen Marie Olaussen løp meget sterkt på den første etappen i dagslys og avanserte fra 47. til sjuendeplass og sørget for kontakt med teten igjen. Fjorårets verdenscupvinner Tove Alexandersson avgjorde stafetten på den sjette og siste etappen, og sikret seieren foran IFK Gøteborg og Halden.

    Stora Tuna ble dermed den fjerde klubben i historien som har vunnet både dame- og herrestafetten samme år.

    Marie Olaussen
    Foto: NTB
  • Pellegrino lurte stjernekeeper Lloris – scoret sesongens andre i MLS

    Amahl Pellegrino er for alvor i ferd med å få fart på karrieren i Major League Soccer. Lørdag rundet han tidligere Tottenham-keeper Hugo Lloris og scoret for San Jose Earthquakes.

    Pellegrinos fulltreffer bidro til at laget hans beseiret Los Angeles FC med 3-1.

    Den tidligere Bodø/Glimt-yndlingen satte inn 2-0-målet i kampen ti minutter ut i annen omgang. Etter en strålende pasning av argentineren Cristian Espinoza kom Pellegrino alene med Los Angeles-keeper Lloris. Nordmannen rundet sisteskansen og trillet ballen i nettet.

    Pellegrinos scoring var hans andre for sesongen. 33-åringen startet lørdagens kamp til venstre i Earthquake-angrepet. Han ble byttet ut etter 69 minutters spill. (NTB)

    Pellegrino
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal