Svenskene hyller Marit Bjørgen

«Aldri vært mer imponert over henne!» «Bjørgen er sterkest nå det gjelder!»
Svenske aviser sparer ikke på lovordene over Marit Bjørgens innsats i stafetten.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

THRILLER: En lykkelig Marit Bjørgen gikk over målstreken foran Sveriges storfavoritt Stina Nilsson og sikret Norge OL-gull i kvinnestafetten.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

«Hei der, Marit Bjørgen. Du har vunnet så mye, briljert deg gjennom år. Du er tidenes største langrennsløper. Jeg har sjelden vært mer imponert over deg enn i kveld.»

Slik åpner den svenske sportsjournalisten Tomas Pettersson fra Expressen sin hyllest til Marit Bjørgen etter en knallsterk siste etappe i kvinnestafetten i Pyeongchang lørdag formiddag, norsk tid.

Og han er ikke alene om å la seg imponere over 37 år gamle Marit Bjørgens spurt mot den tretten år yngre, svenske OL-vinneren Stina Nilsson.

Kalla: – Himla imponerende

– Stina så «grymt» sterk ut, men det Marit hadde levert fram til da hadde imponert veldig mye. Hun sparte ikke noen steder, sier Bjørgens gode venninne og store rival, Charlotte Kalla, som selv holdt Sverige inne i gullkampen med en strålende andreetappe.

– Trodde du Marit fortsatt hadde så mye fart i seg?

– Ja, hun har vist tidligere denne sesongen at hun er ei rå dame, og alltid i form når det er mesterskap. Det er så himla imponerende å se, sier Kalla til NRK

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018.

STOLT: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Marit Bjørgen jubler etter gullmedaljen er et faktum.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Bjørgen er sterkest når det gjelder

Flere svenske medier skrev i forkant av rennet at et absolutt drømmescenario ville vært at den ferske OL-vinneren i sprint, svenske Stina Nilsson, gikk ut samtidig som Marit Bjørgen på stafettens fjerde og siste etappe.

Akkurat slik ble det – men svenskenes drømmescanerio viste seg å bli noen helt andres:

o'ålæ

– Altså Marit Bjørgen er bare utrolig dyktig. Hun har erfaring og styrke. Hun er helt enkelt best når det gjelder, sa en svært imponert SVT-ekspert Anders Blomquist.

«Når får Norge endelig sin revansj etter at Sverige tok gullet i Sotsji,» skriver SVT.

Det var stor vantro i den norske leiren da Norge for fire år siden endte på 5.-plass – 53 sekunder bak det svenske laget under OL i Sotsji.

Men en lørdag fire år senere kunne en strålende Marit Bjørgen se seg fornøyd med egen innsats.

– I dag er jeg faktisk stolt av meg selv. Dette rangerer jeg høyt, sier Marit Bjørgen til NRK.

– Jeg prøvde å gå så lenge jeg kunne og hadde en god følelse. Men jeg var ikke helt med på oppløpet da jeg falt av i siste bakken, sier Stina Nilsson til kanal 5.

– Vi bøyer oss i ydmykhet

På den siste bakketoppen fikk Bjørgen en liten luke. Og i nedoverbakken til stadion kom aldri Nilsson opp. Svenskens ben var stivnet, og hun slet med å holde balansen i utforbakken.

hlnk,

«Kunne Sverige ha gjort noe anderledes?» spør Expressens Tomas Pettersson, og avslutter Bjørgen-hyllesten slik:

«Sverige gikk for gullet. Sverige var nær suksess. Men denne gangen var kvelden vikigere for noen helt andre. Så la meg fullføre dette med det eneste riktige: Vi bøyer oss ydmykt for Marit Bjørgen.»

Siste nytt

 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal