Hopp til innhold

Rasende svenske kalte Wang for «klovn» – kineseren forsvares av Klæbo

Svenske Edvin Anger var rasende på den kinesiske sprinteren etter å ha røket ut i semifinalen. Sprintvinner Johannes Høsflot Klæbo mener folk må få gå slik de ønsker.

Prøve VM sprint prolog

HÅPET PÅ BEDRE: Qiang Wang følte seg pigg og tror på finaleplass i neste sesongs VM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Den storvokste svensken lå godt posisjonert inn mot den siste svingen, men endte sist i mål i den første av to semifinaler. Da han snakket med NRK i pressesonen, rettet han skarp kritikk mot Qiang Wang.

– Jeg stod fast i Wang. det er vanskelig å gjøre noe. Det er min feil, men Wang går som en klovn også, sier Anger til NRK.

21-åringen var åpenbart oppgitt da han skulle sette ord på semifinalen. Han mener konkurrenten burde blitt disket.

– Dett er helt umulig å gå. Man setter seg selv i fare når man går med han. Skal man gå så gjelder det å være før han, for kommer man bak så vet man ikke hvordan det går, sier Anger, som håper han slipper flere heat med Wang ved sin side.

Prøve VM sprint prolog

EDVIN ANGRY: Svensken var ikke spesielt blid etter å ha blitt slått ut.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ansgar Evensen ble nummer tre i heatet og hadde ikke god nok tid til avansement. Han innrømmet at han var litt sur selv.

– Han skulle jo gå sikksakk der da, men så hoppa han over tuppene mine et par ganger der og det er jo klart jeg blir jo hindret på en måte. Han gjør jo ikke noe ulovlig, men jeg blir selvfølgelig litt hindret.

Wang mener svensken kom veldig raskt på innsiden og presset ham:

– Jeg havnet helt på utsiden i den siste svingen. Jeg tror jeg ville vært nær en finaleplass med en bedre sving.

Prøve VM sprint prolog

IMPONERTE: Qiang Wang viste lovende takter i Trondheim. Nå skal han hjem å gå kinesisk mesterskap.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Kineseren var fornøyd med løpet og tror han kunne vært i finalen med en bedre sving. I mål var han 62 hundredeler bak en topp seks-plassering.

– Klovner er det ikke Granåsen. Han er urutinert i felt, så det må vi øve på. Jo mer han får gått, jo bedre blir han. Sånn som han gikk i sted, sånn kan skje, sier Wang-trener Lars Christian Aabol til NRK – uten å bry seg nevneverdig om Angers vrede:

– Jeg tenker det får stå for hans regning, så skal vi trene på for å sørge for at han ikke er på siden av ham neste gang.

Wangs norske trener får støtte av mannen som aldri ble forstyrret i semifinalen og til slutt gikk til topps i rennet. Johannes Høsflot Klæbo mener den slags er en del av gamet.

– Han går på sin måte og er ikke den som har gått flest heat. Han gjør så godt han kan, at det blir litt fighting og en knuffing i en sprint, det må vi tåle, sier Klæbo til NRK.

– Noen ganger går det i din favør, andre ganger ikke. Det hadde vært kjedelig om det skulle være regler for hvordan man skulle gå. Da mister det sjarmen.

Prøve VM i Granåsen sprint prolog

GOD STEMNING: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i VM-traseen foran franske Lucas Chanavat. Fem av seks mann i finalen var norske.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Klæbo vant til slutt sprinten i suveren stil foran franske Lucas Chanavat, mens Harald Østberg Amundsen ble nummer tre.

– Han har nærmest lekt med konkurrentene. Han har prøvd ulike taktikker gjennom dagen. Dratt med seg masse erfaringer til VM i 2025. Han er kongen av langrenn for tiden. Nå er han frisk igjen og da er det ingen som slår ham, sa NRK-ekspert om trønderens innspurt.

Klæbo selv smilte også etter rennet.

– Det kan bli ganske vilt her i 2025. Dette er en forsmak, advarer Klæbo, ett år og to måneder før VM i de samme løypene.

Funksjonær gikk i veien

Det var i det femte kvartfinaleheatet for herrene at hendelsen oppstod. Franske Jules Chappaz forsøkte å komme seg forbi flere av konkurrentene ute i løypa, men like før toppen av bakken dukket plutselig den sveitsiske treneren Francois Faivre opp like foran ham.

– Det som skjer oppe i bakken før den svingen skal ikke skje. Det er en avgjørende del av løypa. Kampen om posisjonene der er uhyre viktig og da skal selvfølgelig løperne ha fri bane fremover, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Ekspertkommentator Torgeir Bjørn følger opp:

– Få den mannen ut av løypa! Hvis du ikke er løper så skal du ikke være der.

Sist uke ble den svenske langrennssjefen Lars Öberg bøtelagt og fratatt trenerakkrediteringen for resten av helgen etter å ha sperret for Rosie Brennan på lignende vis under sprinten i Östersund.

Svensk landslagssjef legger seg flat etter finale-manøver – får utestengelse og bot

Legger seg flat

Chappaz røk ut av sprinten etter fjerdeplassen.

– Jeg sa det til treneren min, men det er for sent. Den sveitsiske treneren var ikke midten av løypa, men i løypa. Det er helt sikkert, sier han til NRK.

– Jeg tror ikke jeg ville vært i semifinalen hvis det ikke hadde vært for ham, for formen min var ikke så god, sier han videre.

– Ble du hindret av det?

– Jeg måtte bare gå litt sakte for å gå rundt ham. Det er ok, sier Chappaz.

Faivre legger seg flat etter hendelsen.

– Det var min feil. Jeg var i trenersonen og jeg krysset linjene, og kom inn i skiløypa. Det var feil og blir urettferdig, sier han og fortsetter:

– Jeg gikk der hvor det var mye snø, og hvor jeg ikke trodde de kom til å gå. Jeg beklaget for det, og har pratet med han. Jeg kjenner han ganske godt.

– Var det noe kontakt mellom dere eller stod du bare i veien?

– Nei, nei. Jeg stod der, og han så meg. Jeg flyttet meg rett før han kom. Så for han var kanskje ikke veien klar og ledig, men jeg traff han ikke, svarer Faivre.

Chappaz

DÅRLIG DAG: Jules Chappaz var nær ved å gå videre, men kom til kort i kvartfinalen.

Michal Lamplot, renndirektør i FIS, bekrefter at han har snakket med Faivre om situasjonen. FIS vil ikke sanksjonere treneren.

– Trenere og trenerteamene er en del av sporten, og vi liker å se dem i TV-bildene. Og det har heller ikke vært enkelt å finne gode plasser for trenerne her på sprintløypene. Så vi blir nødt til å se på det inn mot mesterskapene for å finne gode plasser til trenerne, sier Lamplot.

Skistad

Skistad trodde hun røk ut - parkerte svenskene med monsterspurt

Sportsnyheter

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

Siste nytt

  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

    Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

    Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

    Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

    Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

    Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

    Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

    Kristian Thorstvedt
    Foto: AP
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

    Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

    Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

    Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

    Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

    Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

    Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

    Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

    Hugo Vetlesen
    Foto: AP
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

    Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

    Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

    Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

    Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

    Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

    Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

    Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Sendeplan

Kl. Program Kanal