Strømsgodset

 • Styremedlem i Godset trekker seg

  Christel Alsaker-Nøstdahl har trukket seg fra styret i Strømsgodset, melder Drammens Tidende. Det er ikke kjent hvorfor hun trekker seg. I en tekstmelding til avisen skriver hun følgende: «Til info valgte jeg i går kveld å trekke meg fra mitt styreverv i Strømsgodset Toppfotball. Utover det har jeg ingen kommentar». Christel Alsaker-Nøstdahl ble valgt inn i styret for en måned siden.

 • Spillerne venter med å uttale seg

  Spillergruppa i Strømsgodset har bestemt seg for å vente med å uttale seg om rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen. Det sier talsmann for spillergruppa, Jonathan Parr, til NRK torsdag ettermiddag.

 • Parr om møtene: – Ikke fornøyde

  NRK er på plass utenfor Marienlyst Stadion der det har foregått møter mellom ledelse og spillere i forbindelse med rasismeanklagene mot trener Henrik Pedersen.

  Onsdag formiddag, slik NRKs bilde viser, forlot keeper Viljar Myhre, Halldor Stenevik og Johan Hove stadion uten å si noen ting til pressen. Forlot stadion gjorde også en rekke andre spillere. Deriblant Jonathan Parr.

  Han har i hvert fall kort kommentert saken og sier følgende til Drammens Tidende om møtene:

  – Vi er ikke fornøyde med informasjonen som er blitt gitt eller svarene på spørsmålene vi har stilt, sier han.

  I 14:00-tiden kom også klubbens styreleder, Ivar Strømsjordet, ut for å møte mediene. Men han kunne kun formidle at det kom til å være møtevirksomhet utover dagen.

  Tidligere i dag kunne TV 2 melde at Strømsgodset-spillerne krever at hovedtrener Henrik Pedersen må gå av.

  Det har stormet rundt klubben de siste dagene, etter at det ble kjent at Pedersen er beskyldt for å ha kommet med rasistiske kommentarer, men at styret likevel har full tillit til ham.

  I dag skal styreleder og daglig leder møte spillergruppa kohortvis for å informere om prosessen, og se om det kommer frem noe nytt. Det er i disse møtene spillerne skal kreve trenerens avgang, ifølge TV 2.

  Samme kanal melder at spillerne også krever at styrelederen må gå av.

  I går ble det kjent at kaptein Mikkel Maigaard skal ha informert styret om at ingen i spillergruppa har blitt utsatt for rasisme av treneren, og at det var del av bakgrunnen for at treneren ble fredet av styret. Det til tross for at flere i spillergruppa ikke stiller seg bak kapteinens budskap.

  Godset
  Foto: NRK
 • Godset starter utredning

  Strømsgodset har fredag kveld sendt ut en pressemelding om at de oppretter en gransking for å finne ut av påstander om hovedtrener Henrik Pedersen.

  Tidligere fredag har både Eurosport og Nettavisen publisert artikler hvor det hevdes at Pedersen skal ha kommet med rasistiske bemerkninger overfor ikke navngitte personer i klubben.

  Klubben skriver følgende:

  «Ledelsen i Strømsgodset ble nylig gjort kjent med påstander om at hovedtrener Henrik Pedersen i enkelte sammenhenger skal ha brukt ord som kan oppfattes som rasistiske. Klubben har i denne perioden iverksatt en intern utredning og er nå i prosess med å innhente opplysninger.

  Strømsgodset som arbeidsgiver har et ansvar for å ivareta rettighetene til de involverte parter. Dette er en krevende sak som vi tar på største alvor.

  Henrik Pedersen tilbakeviser beskyldningene som er rettet mot ham i media.

  Verken Strømsgodset eller Henrik Pedersen har ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt og ber om respekt for dette».

  8szt3JGYhhA
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Strømsgodset forlenget med treneren

  Eliteserieklubben Strømsgodset har forlenget kontrakten med hovedtrener Henrik Pedersen. Dansken har signert med klubben ut 2023-sesongen.

  – Denne forlengelsen betyr utrolig mye for Strømsgodset, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens nettside.

  Henrik Pedersen og Jostein Flo, Strømsgodset
  Foto: Azad Razaei / NRK

Siste nytt

 • Norsk lag vant e-sportsturnering

  Etter en sju timers finale sikret norske Heroic seieren i Counter-Strike-turneringen ESL Pro League. Laget fikk med seg en premie på 1,5 millioner kroner.

  Finalemotstanderen, russiske Gambit, var på forhånd rangert som nummer 1 i verden i Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

  Esl Pro League er e-sportens svar på Champions League, ifølge en pressemelding fra laget, som eies av youtuberen Joachim «NoobworK» Haraldsen og en rekke norske investorer.

  – Dette var noe av det aller mest spennende jeg har vært med på, både som youtuber og i e-sportsverdenen. Jeg og flere hundre tusen fans fulgte med via Twitch i en utrolig spennende finale, og jeg er strålende fornøyd med at vi kan hente trofeet hjem til kontoret på Aker Brygge, sier Halvorsen.

  – Denne finalen har vært helt enorm, og jeg utfordrer alle som fortsatt tviler på at e-sport er ekte idrett, til å prøve å spille en finale i over sju timer, sier lagkaptein Casper «CadiaN» Møller. (NTB)

 • Klatret etter sterk avslutning

  Viktor Hovland leverte variabelt spill på sisterunden av Masters, men med en sterk avslutning klatret han til 21. plass.

  Nordmannen startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering.

  Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

  På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

  Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt. Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

  De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Nordmannen endte dermed på 21.-plassen, delt med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

  Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer. (NTB)

  The Masters - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal