Storhamar slo Vålerenga i forrykende serieåpning

GJØVIK/OSLO: Rivalene Vålerenga og Storhamar fulgte hverandre tett i tre perioder, men det ble til slutt laget fra Hamar som sikret seieren etter en scoring av Robin Dahlstrøm.

Rivalene Vålerenga og Storhamar fulgte hverandre tett i tre perioder, men det ble til slutt bortelaget som sikret seieren etter en scoring av Robin Dahlstrøm.

– Det var utrolig gøy. Det var deilig å få en slik start som jeg fikk nå, sier Dahlstrøm, som spilte store deler av forrige sesong i Herning.

– Det kunne ikke ha startet bedre, sier han om fredagens sesongstart.

Det ble en jevn og svært underholdende kamp mellom de to rivalene.

Etter 1. periode var stillingen 1-1 etter at Robin Dahlstrøm først scoret for Storhamar etter ni minutters spill. Thomas Olsen utlignet for Vålerenga etter 17 minutter.

2. periode åpnet i heseblesende tempo. Først førte Joakim Jensen Storhamar i ledelsen igjen knapt ett minutt etter at dommer hadde blåst i gang kampen.

Storhamar: Robin Dahlstrøm jubler sammen med Joakim Jensen

Robin Dahlstrøm jubler sammen med Joakim Jensen (th) etter å ha scoret 0-1 målet for Storhamar.

Avgjorde like før slutt

Men Vålerenga og Morten Ask svarte nesten umiddelbart og etter 22 minutter var stillingen 2-2.

Jensen hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg med det første. Noen minutter senere satte han inn pucken for andre gang i en periode som hadde det meste av spenning og dramatikk.

De to lagene fortsatte å følge hverandre også i 3. periode, og idet det gjenstod rundt ti minutter av kampen utliknet Vålerengas Filip Gunnarsson til 3-3.

Det så lenge ut til at matchen skulle gå til forlenging, men tre minutter før slutt satte Robin Dahlstrøm inn sin andre scoring for kvelden etter en retur fra keeper og avgjorde dermed kampen.

– En herlig ramme

To av norsk hockeys største profiler var også på isen da Vålerenga og Storhamar sesongåpnet i Gjøvik Fjellhall med rundt 5500 fremmøtte.

42 år gamle Anders Myrvold gjorde sitt sensasjonelle comeback på isen for Vålerenga, mens Patrick Thoresen er tilbake i Storhamar etter profftilværelsen i utlandet.

– Det var ganske tungt, faktisk, sier Thoresen, som ikke noterte seg på scoringslisten fredag.

– Vi var mye i undertall og jeg kjente at jeg ble litt sliten. Men det var en herlig ramme og en fin velkomst. Jeg synes vi var det beste laget og at vi vant fortjent. Det ble nerver til siste slutt, sier Thoresen.

Anders Myrvold likte seg godt på isen i comebacket.

– Matchen og innrammingen er helt fantastisk. Det er sånn det skal være, sier Myrvold, til tross for tapet.

– Det var veldig moro, det var magisk å være tilbake, forteller han til NRK.

Vålerenga sesongåpnet i Fjellhallen siden arbeidet med Jordal Amfi fremdeles pågår. VIF skal resten av sesongen spille sine hjemmekamper i Furuset Forum.

SESSONGÅPNING ISHOCKEY VÅLERENGA

Robin Dahlstrøm setter inn 0-1 målet til Storhamar bak Vålerengas keeper Steffen Søberg.

• Luton misset seiershattrick mot Everton

Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

UZxSU_N9CXo
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)