Hopp til innhold

Comeback-Myrvold forberedt på hets: – Håper de skriker litt

FURUSET (NRK): Fredag spiller Anders Myrvold sin første hockeykamp på seks og et halvt år, men Vålerenga-backen vet han ikke er glemt hos motstanderfansen.

Anders Myrvold

TILBAKE: Anders Myrvold var mannen pressen ville snakke med etter VIFs generalprøve.

Foto: Wegard Bakkehaug

– Jeg spiller fysisk tøft. Og det kommer jeg til å fortsette med. Når publikum buer på deg, vet du at du spiller bra. Hører du ingenting, gjør du deg ikke bemerket, sier Myrvold til NRK.

10. mars 2011 var sist gang han var på isen i en tellende hockeykamp. Fredag gjør 42-åringen comeback for Vålerenga i serieåpningen mot rivalen Storhamar i et fullsatt Gjøvik Fjellhall.

Og profilen Myrvold, som flere ganger har snakket om narkotikamisbruket som ødela en lukrativ NHL-kontrakt og andre problemer etter karrieren i USA, vet meldingene fra tribunen vil komme.

– Jeg håper de skriker litt. Da vet jeg at jeg er i rute. Det tenner meg. Sånt er bare digg.

Scoret i generalprøven

Det er fem uker siden Vålerenga-trener Roy Johansen spurte om hans tidligere landslagselev kunne bidra på trening hos den tynne VIF-troppen. Meritterte Myrvold imponerte umiddelbart og ble raskt ønsket i stallen.

Tirsdag scoret han 1-0-målet i 6-5-seieren over Lørenskog i generalprøven.

– Det har vært en utfordring å komme i matchtempo, men jeg føler jeg har «catchet» det ganske greit etter hvert og funnet min rolle, sier backen.

Vålerenga - Storhamar 4-0 .

2008: Det er ni år siden Myrvold sist var VIF-spiller.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Er du overrasket over at det har gått såpass bra etter over seks års pause?

– Jeg er såpass rasjonell og ymdyk at jeg vet hvor jeg står. Det er ikke som da jeg var på topp, men så lenge fysikken er i orden henger man godt med.

I full jobb og uten kontrakt

Skedsmokorset-karen har de siste årene bygget en karriere som personlig trener for firmaer og idrettsutøvere. De siste fem ukene har han hastet mellom jobb, VIF-treninger og familieliv.

– Jeg er nok den siste amatør nå! Det er en utfordring og et puslespill. Dagene er lange og tøffe, men det er utrolig gøy å være i garderoben, spille kamper og kjenne på trøkket igjen, sier Myrvold.

Den tidligere landslagsspilleren og VIF er blitt enige om å ta uke for uke og måned for måned inn i comebacksesongen. Myrvold forteller at han derfor foreløpig ikke har signert noen kontrakt.

– Kabalen går egentlig ikke opp. Det er mange hensyn jeg må ta, så derfor gjør vi det sånn. Lidenskapen og gleden ved hockeyen er så stor at jeg hele veien har lyst til å være med én dag til. Det er så gøy å være sammen med gutta og bidra. Da får man også masse energi og motivasjon.

Anders Myrvold

SPILLER FREDAG: Myrvold er med i serieåpningen mot Storhamar i fjellhallen på Gjøvik.

Foto: Wegard Bakkehaug

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal