Hopp til innhold

«Bøttefest» på Hamar: – Dette er minner for livet!

For første gang på ti år kunne den suverene seriemesteren Storhamar også feire NM-gull i ishockey. Da ble veteranen Christian Larrivée dyttet frem for å løfte pokalen.

NM Ishockey 5. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker (4-1)

AVGJORDE: Josh Nicholls satte pucken i åpent bur med fem sekunder igjen av den femte NM-finalen onsdag kveld. Storhamar er norgesmestere!

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Josh Nicholls' 4-2-mål i åpent bur sørget for at Storhamar vinner 4-1 i kamper i finaleserien mot naboen Lillehammer.

For første gang siden 2008 er hedmarkingene Norges beste hockeylag. Flere butikker stengte tidlig på Hamar onsdag kveld, og det var over 7000 tilskuere på plass i CC Amfi for å feire byens ishelter.

– Vi kunne ikke vært gladere! Det er ikke mulig å beskrive. Jeg mangler ord, sier Storhamar-kaptein Kodie Curran til TV 2.

Han lot veteranen Christian Larrivée løfte pokalen. 35-åringen har vært på Hamar i ni år, men hadde ennå til gode å få vinne en NM-tittel. Han kom til klubben i 2007, men var i danske Rødovre da Storhamar vant i 2008. Larrivée hadde også en sesong i Västerås før han returnerte til Hamar i 2010.

– For meg er dette akkurat det samme som Stanley Cup. Denne seieren betyr så utrolig mye for meg, sier canadieren til NTB.

– Det var veldig gøy. Jeg takker Kodie for den. Det var en fin gest. Det betyr mye for meg. Endelig! Det har vært en drøm for meg i ti år å kunne avgjøre dette hjemme foran «mætt fjøs», sier Larrivée til TV 2.

Glemmer aldri gullet

Storhamar feiret klubbens sjuende kongepokal etter ti års ventetid. De gule og blå har tidligere vunnet NM i 1995, 1996, 1997, 2000, 2004 og 2008.

– Det er fantastisk å få komme tilbake og avslutte slik. Helt sykt. Vi får feire i kveld helt enkelt, sier Jacob Berglund til TV 2.

– Vi er takknemlige som har fått jobbe med denne gjengen. Vi har hatt et fantastisk lag. Dette er minner for livet, sier Storhamars svenske trener Fredrik Söderström.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 5. kamp, Storhamar - Lillehammer.

GULLGUTTENE: Storhamar feriet ute på isen etter kampslutt.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Lillehammer måtte vinne på Hamar i håp om å tvinge frem en femte finale i OL-byen fredag kveld, og tok også ledelsen da Martin Ellingsen, sønn av Åge Ellingen med fortid i både Storhamar og Lillehammer, plutselig kom alene mot Oscar Östlund.

Victor Svensson utliknet i overtall for Storhamar før Jacob Berglund, en annen svenske, snudde matchen.

Het Nicholls

Josh Nicholls avgjorde på Lillehammer mandag og satte inn 3-1-målet med 50 sekunder igjen av midtperioden.

I tredje periode virket Storhamar å ha god kontroll, men Lillehammer fikk muligheten til å ta tilbake initiativet i kampen da Sondre Bjerke reduserte snaue ti minutter før slutt.

Noen utligning kom aldri, og Nicholls ble det store helten da han satte 4-2 i åpent mål med fem sekunder igjen av kampen.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
NM-sluttspillet ishockey menn, finale 5. kamp, Storhamar - Lillehammer.

FEST PÅ HAMAR: Da Nicholls satte pucken i åpent bur fem sekunder før slutt startet feiringen i boksen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal