NRK Meny
Normal

Stina Nilssons trener syk - frykter norovirus

Den svenske landslagstreneren, Ole Morten Iversen fra Norge, kan være smittet av noroviruset og er blitt isolert fra resten av OL-troppen.

Stina Nilsson og Ole Morten Iversen

SMITTE: Ole Morten Iversen sammen med sin elev Stina Nilsson.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi har en høy beredskap nå. Ole Morten er blitt flyttet til et annet sted, sier landslagslege Per Andersson til avisen Expressen.

Tirsdag kom beskjeden om at det fryktede og svært smittsomme noroviruset hadde brutt ut i OL-byen. Viruset gir klassiske omgangssyke-symptomer som kvalme, oppkast, vondt i magen, diaré og feber.

Nå har altså det svenske landslaget i langrenn blitt rammet.

– Han må holdes borte en stund, sier legen til avisen.

Vurderer flytting

Landslagslegen tviler på at Iversen, som er trener for kvinnelandslaget og personlig trener for svenskenes gullhåp Stina Nilsson, vil være klar til lørdag. Da skal kvinnene gå sin 15 km.

Dermed er det en fare for at Nilsson må greie seg uten Emil Iversens far når startskuddet går for langrennskvinnene i OL.

– Nei, det finnes en risiko for at han er borte da, sier Andersson, som frykter at flere i den svenske troppen kan bli smittet.

– Det er klart. Det er en svært smittsom sykdom.

Nå vurderer svenskene om de skal flytte på den svenske troppen, men det er foreløpig ikke tatt en avgjørelse på om de skal finne et nytt sted å bo.

Les også: Nordmennene som jobber for å hindre norsk skidominans

Petter Olberg

Landslagslege for langrenn og kombinert, Petter Olberg.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Norge innfører hilseforbud

Også i den norske landslagstroppen tar man sine forholdsregler etter at det tirsdag ble kjent at noroviruset hadde brutt ut.

Utøverne har blant annet fått hilseforbud når de møter presse og andre personer som ikke er i troppen.

– Det er marerittet til en medisinsk ansvarlig å få det viruset i troppen, det er krise for en utøver å bli smittet, sa Petter Olberg, som er landslagslege for langrenn og kombinert til NRK.

– Får man den smitten inn i en tropp, blir det fort en dominoeffekt som er vanskelig å styre. Da blir det kaos.

1200 sikkerhetsvakter i Pyeongchang skal være satt i karantene på grunn av noroviruset. I fraværet av sikkerhetsvaktene har 900 soldater tatt over jobben deres i OL-byen. Også flere hundre frivillige er rammet.

Ingen i den norske troppen skal være smittet.

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge