Spansk avis: Mourinho aksepterte ett år i fengsel og bot som svir

Manchester United-manager José Mourinho skal ha godtatt ett års fengsel i en skatteunndragelsessak mot ham. Men han har inngått en avtale med spanske myndigheter - og slipper å sone bak murene.

FBL-ENG-PR-BURNLEY-MAN UTD

FORTVILER: Manchester United-manager Joseé Mourinho, her fra kampen mot Burnley sist helg.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Grunnen skal ifølge El Mundo være at spansk lov sier at en første forseelse og dom på under to år i en ikke-voldssak, kan føre til at man soner betinget. Han slipper dermed fengsel.

Manchester United-manageren skal også angivelig være ilagt en bot på like under 20 millioner norske kroner.

Inntekter til skatteparadis

Mourinho skal være beskyldt for skattesvindel på 2,9 millioner euro, noe som tilsvarer snaue 30 millioner norske kroner. Manchester United-manageren skal ha akseptert en seks måneders fengselsdom i to tilfeller av såkalte såkalte økonomiske forbrytelser, hvor han unndro inntekter fra beskatning.

Det skal angivelig ha foregått ved at Mourinhos inntekter fra bilderettigheter havnet i et selskap i skatteparadiset De britiske Jomfruøyer.

En rekke fotballstjerner har for øvrig enten blitt etterforsket eller dømt i spansk rett på grunn av denne praksisen, blant annet brasilianske Neymar, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Husker du? Ronaldo dømt til to års fengsel

Tonet ned undersøkelser

Skatteunndragelsessaken mot Mourinho knytter seg til hans tid i den spanske hovedstaden og som trener for Real Madrid mellom 2010 og 2013. De to tilfellene av lovbrudd fant sted i 2011 og 2012.

Mourinho tonet ned alvorligheten av skattesaken i november i fjor. I en lukket høring i spansk rett benektet han noen befatning med lovbrudd. Han insisterte i stedet på at han forlot Spania i 2013 «med både informasjon og overbevisning om at skattesituasjonen hans var helt lovlig», skriver The Mirror.

Noen år senere gjorde han heller ikke noe stort nummer ut av at han ble bedt om å betale mer i forbindelse med skatteundersøkelsene mot ham,.

- Jeg svarte og jeg svarte ikke imot. Jeg betalte og signerte en offisiell avtale med med myndighetene, hvor alt definitivt er avsluttet, sa han den gangen ifølge samme avis.

Tungt også sportslig

Saken har dermed pågått i en tid hvor Mourinho og hans lag har slitt. Manchester United åpnet sesongen med to tap og én seier. Tre poeng på like mange kamper var ikke godt nok for omgivelsene og portugiseren har vært under knallhardt press.

Det ble imidlertid en liten opptur da Burnley ble slått 2-0 borte i helgen. United gikk dermed inn i landslagspausen på en tiendeplass, seks poeng bak ligaleder Liverpool.

Siste nytt

 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal