Hopp til innhold

Ny nedtur for Solskjær: United tapte for bunnlag

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United fikk ikke noen opptur i avslutningen av Premier League. Bunnlaget Cardiff slo de rødkledde 2-0 i det siste oppgjøret denne sesongen.

Ole Gunnar Solskjær

BETENKT: Ole Gunnar Solskjær har fått en tøff avslutning på sesongen.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Solskjær måtte til slutt se at gamleklubben Cardiff tok en meget sterk seier på Old Trafford.

– Det som skjedde i dag var ikke problemet. Du kan ha ballen så mye du vil, men vi slapp inn enkle mål og scoret ikke i den andre enden. Det er ikke der utfordringen vår ligger. Vi har en lang og tøff vei for å komme dit vi ønsker å være, sier United-manageren til BBC.

Manchester United hadde i utgangspunktet ikke annet å spille for enn heder og ære, siden mesterligaplassen røk tidligere i sesongen.

Solskjær kan likevel ikke være fornøyd med at Cardiff, som rykker ned fra Premier League denne sesongen, kunne være i stand til å dominere Premier League-avslutningen mot Manchester-laget.

Spesielt ikke etter Uniteds svake 1-1-opptreden mot et annet nedrykkslag, Huddersfield, i forrige runde.

– Det kommer til å ta tid å nærme seg toppen. Vi endte fem eller seks poeng bak nummer tre, fire og fem, og det må være målet vårt å matche dem. De to beste lagene har satt en høyere standard enn før, og vi må ta den utfordringen, sier Solskjær.

Les også: Dette laget fortjener ikke mesterligaspill 

Paul Pogba

Paul Pogba og de andre stjernene på Manchester United skapte lite mot Cardiff.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Omdiskutert straffespark

Et omdiskutert straffespark startet nedturen på Old Trafford etter 23 minutter. Selv om Diogo Dalot tilsynelatende var først på ball da Nathaniel Mendez-Laing gikk i bakken, pekte Jonathan Moss på krittmerket. Fra elleve meter var Mendez-Laing sikker i sin sak.

Cardiff utnyttet meget svakt forsvarsspill ti minutter etter sideskiftet. Josh Murphy fikk servert Mendez-Laing som enkelt pirket inn sitt andre for dagen.

Flere mål kom det ikke i kampen. United-laget virket nesten uinteresserte i å slå tilbake, og det kommende Championship-laget kunne dermed innkassere en seier i sesongens siste oppgjør.

«You're getting sacked in the morning», runget det fra bortefansen, men også hjemmefansen var tydelig misfornøyd med det United presterte.

Premier League - Manchester United v Cardiff City

Marcus Rashford trøstes av Solskjær etter det skuffende oppgjøret.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Mye motgang for Solskjær

En betenkt Solskjær måtte nemlig konstatere at det er svært mye som ikke stemmer hos laget han overtok som permanent manager 28. mars i år.

Da hadde Manchester-laget vunnet 14 av 19 kamper med nordmannen som vikar-sjef. Laget hadde også, mot alle odds, kommet seg videre i mesterligaen.

Men etter ansettelsen av Solskjær har resultatene uteblitt. Etter at nordmannen tok over som permanent manager har laget faktisk kun vunnet to av tolv kamper.

Manchester United endte på sjetteplass i Premier League, hele 32 poeng bak seriemester Manchester City, som sikret ligatittelen etter å ha slått Brighton 4-1.

Les også: Solskjær: – Eit mirakel om vi er tilbake i toppen allereie om eitt år

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal