Ronaldo dømt til to års fengsel

Cristiano Ronaldo er dømt til to år betinget fengsel for skattefusk i Spania. Samtidig må han betale en bot på nesten 180 millioner kroner, ifølge Reuters.

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY/

DØMT: Cristiano Ronaldo

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Nyheten kommer få timer før Ronaldo skal spille åpningskamp i VM for Portugal mot Spania.

Den spanske avisen El Mundo skriver at portugiseren i formiddag inngikk en avtale med statsadvokaten om å avslutte den rettslige prosessen, og erkjente seg skyldig i anklagene om skattefusk. Ronaldo skal ha erkjent seg skyldig i fire brudd på skattelovene, og blir dømt til seks måneders fengsel for hvert av lovbruddene.

Flere spillere dømt

I 2016 avslørte tyske Der Spiegel at Cristiano Ronaldo i flere år hadde gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske Jomfruøyer. I fjor sommer kom tiltalen mot Ronaldo, som på det tidspunktet benektet anklagene.

Ronaldo er ikke den eneste fotballstjernen som har hatt trøbbel med spanke skattemyndigheter. Det samme gjelder også erkerivalen Lionel Messi. Barcelona-stjernen ble i 2016 dømt til 21 måneders fengsel sammen med sin far, Jorge Horacio, for å ha unnlatt å betale 40 millioner kroner i skatt til den spanske stat gjennom å plassere penger i selskaper i Belize og Uruguay.

Slipper fengsel

Også hans argentinske landslagskamerat Angel di Maria har fått en dom på 12 måneder grunnet skattefusk.

Likevel er det ingen av dem som er nødt til å tilbringe dommen i fengsel. Ettersom de alle er tidligere ustraffede, og ingen av dommene er over 24 måneder, så sier spansk lov at de ikke er nødt til å fengsles.

Barcelona's Argentine soccer player Lionel Messi sits in court with his father Jorge Horacio Messi during their trial for tax fraud in Barcelona

I RETTEN: Lionel Messi og hans far ble dømt.

Foto: Pool / Reuters

Siste nytt

 • Eikeri røk ut i US Open-kvaliken

  Ulrikke Eikeri tapte i to strake sett mot nederlandske Bibiane Schoofs i sin kvalifiseringskamp til US Open.

  – Jeg er litt skuffet. Jeg føler jeg har sjansen i dag, men får det ikke helt til. Det blir litt mye feil, sa Eikeri til Eurosport etter kampen.

  Ulrikke Eikeri
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal