Ronaldo dømt til to års fengsel

Cristiano Ronaldo er dømt til to år betinget fengsel for skattefusk i Spania. Samtidig må han betale en bot på nesten 180 millioner kroner, ifølge Reuters.

SOCCER-CHAMPIONS-MAD-BAY/

DØMT: Cristiano Ronaldo

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Nyheten kommer få timer før Ronaldo skal spille åpningskamp i VM for Portugal mot Spania.

Den spanske avisen El Mundo skriver at portugiseren i formiddag inngikk en avtale med statsadvokaten om å avslutte den rettslige prosessen, og erkjente seg skyldig i anklagene om skattefusk. Ronaldo skal ha erkjent seg skyldig i fire brudd på skattelovene, og blir dømt til seks måneders fengsel for hvert av lovbruddene.

Flere spillere dømt

I 2016 avslørte tyske Der Spiegel at Cristiano Ronaldo i flere år hadde gjemt unna flere hundre millioner kroner i skatteparadiset De britiske Jomfruøyer. I fjor sommer kom tiltalen mot Ronaldo, som på det tidspunktet benektet anklagene.

Ronaldo er ikke den eneste fotballstjernen som har hatt trøbbel med spanke skattemyndigheter. Det samme gjelder også erkerivalen Lionel Messi. Barcelona-stjernen ble i 2016 dømt til 21 måneders fengsel sammen med sin far, Jorge Horacio, for å ha unnlatt å betale 40 millioner kroner i skatt til den spanske stat gjennom å plassere penger i selskaper i Belize og Uruguay.

Slipper fengsel

Også hans argentinske landslagskamerat Angel di Maria har fått en dom på 12 måneder grunnet skattefusk.

Likevel er det ingen av dem som er nødt til å tilbringe dommen i fengsel. Ettersom de alle er tidligere ustraffede, og ingen av dommene er over 24 måneder, så sier spansk lov at de ikke er nødt til å fengsles.

Barcelona's Argentine soccer player Lionel Messi sits in court with his father Jorge Horacio Messi during their trial for tax fraud in Barcelona

I RETTEN: Lionel Messi og hans far ble dømt.

Foto: Pool / Reuters

Siste nytt

 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • VIF forlenger med Deila

  Ronny Deila signerte i ettermiddag en ny kontrakt med Vålerenga, som gjør ham til trener de neste tre sesongene. Det skriver VG. Klubben mener at 44-åringen er rett mann til å ta Vålerenga videre, til tross for tidenes dårligste høstsesong.

  Ronny Deila og Vålerenga er inne i en dårlig periode
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal