Messi dømt til 21 måneders fengsel

Fotballstjernen Lionel Messi er dømt til 21 måneders fengsel, melder spanske medier. Superstjernen ser allikevel ut til å slippe å sone straffen.

Lionel Messi

I RETTEN: Lionel Messi måtte møte i retten, mistenkt for skatteunndragelse

Foto: POOL / Reuters

I mai møtte Lionel Messi opp i retten, tiltalt for skattesvindel. I dag kom dommen. Både han og faren er dømt til 21 måneders fengsel, skriver den spanske avisen Marca.

I tillegg til fengselsstraffen er Messi dømt til å betale en bot på 3,7 millioner euro til den spanske statskassen, skriver nyhetsbyrået AFP.

Tre tilfeller av skattesvindel

Den argentinske fotballstjernen, som spiller i den spanske storklubben Barcelona, kan allikevel slippe å måtte sone straffen.

Ifølge AS slipper man å sone den første gangen man blir dømt for slike forhold, så lenge straffen er på under to år. Messi har hele tiden sagt at han er uskyldig.

– Jeg spilte fotball. Jeg hadde ingen anelse om noe annet, sa Barcelona-stjernen da han vitnet i retten.

Men retten i Barcelona fant altså superstjernen skyldig i skattesvindel ved tre anledninger, melder Reuters.

Aktoratet la ned påstand om 22,5 måneders fengsel på begge to, samt bøter tilsvarende summen som er påstått unndratt.

Unndratt 40 millioner

Saken mot Messi og faren så dagens lys i 2013. Skatteunndragelsene skal ha funnet sted ifra 2007 til 2009. Pengene stammer fra sponsoravtaler med flere store selskaper.

Fotballspilleren har selv hevdet sin uskyld. Han har sagt at faren har hatt kontroll på hvordan formuen har blitt forvaltet, melder NTB.

Ifølge skattemyndighetene skal familien Messi ha unndratt rundt 40 millioner kroner i skatt gjennom å benytte selskaper i Belize og Uruguay. Skatteunndragelsene skal ha funnet sted ifra 2007 til 2009. Pengene stammer fra sponsoravtaler med flere store selskaper.

Dommen kan fortsatt ankes.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal