Son-perle ikke nok for Sør-Korea mot Mexico

Sørkoreanerne var sønderknuste etter nytt VM-tap, mens Mexico stormer mot åttedelsfinalen.

APTOPIX Russia Soccer WCup South Korea Mexico

TRØST: Heung-Min Son trøster en lagkamerat etter tapet mot Mexico.

– For en prestasjon, for et skudd, der ser vi hva som bor i ham. Det er en herlig scoring utbrøt NRKs ekspert Carl-Erik Torp da Tottenhams-stjernen Heung-Min Son banket inn reduseringen til Sør-Korea på overtid mot Mexico

Mexico var fulle av selvtillit etter å ha slått regjerende verdensmester Tyskland i åpningskampen. Heung-Min Son prøvde alt han kunne for å gi Sør-Korea sine første poeng i VM.

– Det er jo helt vilt det han driver med. Kanskje en av de beste tobente spillerne i verden, mente Aleksander Schau etter kampen.

– Får tilbake moralen

Men perlescoringen var ikke nok til seier for Sør-Korea. Mexico hadde allerede scoret to ganger – først på straffe, så med «Chicharito». En skuffet Heung-Min Son håper laget kan finne motivasjonen før kampen mot Tyskland.

– Jeg håper vi får tilbake moralen så fort som mulig. Vi vil vise folk i Sør-Korea vår beste side og ha en morsom kamp, sa Son etter kampen.

Det store temaet under VM har vært innføringen av VAR, men etter 23 minutter fikk dommeren en enkel jobb med å dømme straffe til Mexico. Kaptein Guardado fikk ballen ved dørlinja og prøvde seg på et innlegg, men en skliende Hyun-Soo Jang hadde armen høyt over hodet og blokkerte innlegget. Carlos Vela måtte vente lenge før han fikk ta straffen, men Vela beholdt roen og ga Mexico ledelsen.

– Det er så klønete gjort av Jang. Å skli ned sånn når du vet at det kommer et innlegg – han er så tydelig oppe med armen, sa en oppgitt NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Laster Twitter-innhold

– Gå hele veien

Sør-Korea måtte risikere mer i andre omgang. Med tap var Sør-Koreas sjanse til å gå videre fra gruppa syltynn. Dermed åpnet det seg opp for Mexico som fikk flere store sjanser. Javier «Chicharito» Hernandez fikk ballen etter en meksikansk kontring – han dro av en forsvarsspiller og sendte Mexico opp i 2–0.

Mexico har fått en perfekt start på mesterskapet, men gruppe F kan bli uhyre spennende. Meksikanerne kan gå videre allerede i kveld, hvis Sverige tar poeng mot Tyskland.

– Jeg føler det fort kan bli tre lag på seks poeng. Det er nok nærmere enn Sør-Koreas videre deltakelse, mener Arne Scheie

Masse selvtillit

Den gode meksikanske starten har fyrt opp de meksikanske-spillerne. Matchvinner «Chicharito» mener de kan slå hvem som helst.

– Jeg har virkelig tro på dette laget. Jeg vil ikke sette noen begrensninger, vi kan gå hele veien, sier Javier «Chicharito» Hernandez til FIFA etter kampen.

• Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)