Sverige videre i VM etter drømmeomgang: – Helt uvirkelig

JEKATERINBURG/OSLO (NRK): Sverige sløste med den ene sjansen etter den andre i første omgang. Etter pausen rant målene inn mot Mexico – og Sverige er videre i VM som gruppevinner.

SOCCER-WORLDCUP-MEX-SWE/

BRAGD: De svenske spillerne jublet som gale etter seieren som sikret gruppeseieren.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt uvirkelig. Jeg er utrolig stolt av guttene. For en gjeng. For en prestasjon. Ingen hadde trodd vi skulle gå videre, sier kaptein Andreas Granqvist i intervjuet etter kamp.

Svenskene slo ut både Nederland og Italia for å komme seg til VM. Da NRK møte de svenske spillerne etter å ha slått Mexico 0-3, var de naturlig nok fulle av selvtillit.

– Vi er utrolig sterke. Folk har blitt overrasket, men det er de nok ikke lenger. Vi har bevist flere ganger for hele fotballverden hvem vi er, sa Marcus Berg til NRK.

Kan dere hamle opp med de beste nå?

– Vi har prestert mot utrolig gode lag, så for oss fins det ingen begrensninger. Jeg tror det er mange lag som har respekt for oss, sa Berg.

– Ingen imponerte meg

Den meksikanske treneren Juan Carlos Osorio, ble ikke spesielt imponert over Sveriges spillestil. Selv om laget hans tapte.

– De har kun en måte å spille fotball på. Jeg respekterer spillestilen, men er uenig i den måten å spille fotball på, sa Osario etter kampen.

Osorio var heller ikke imponert over de svenske spillerne. Den frustrerte treneren fortsatte å kritisere det svenske laget etter kampen.

– Nei, ingen imponerte meg. Sveriges styrke er deres kollektive spill. Alle er 1,80-1,90 høye og de konkurrerer med det de har. Hvis det er snakk om at Sverige spiller fin fotball, så mener ikke jeg det, sa han.

FBL-WC-2018-MATCH44-MEX-SWE

LITE IMPONERT: Mexicos trener Juan Carlos Osorio likte ikke Sveriges spillestil.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

Sjansesløsing

Alt kunne skje i gruppe F og det sa pang fra start. Bare etter 15 sekunder (!) kom det første gule kortet, VM-historiens raskeste sådan, da Jesús Gallardo gikk for hardt inn i en duell med målscorer fra Tyskland-kampen, Ola Toivonen. Svensken kom seg opp, og Sverige gikk rett i angrep.

Innlegget fra Sebastian Larsson gikk rett i beina til Andreas Granqvist inne i femmeteren, men forsøket ble blokkert før Toivonen rakk frem.

Noen minutter senere var Emil Forsbergs frispark på kanten av sekstenmeteren av den farlige sorten, men også denne gang slapp Mexico med skrekken. Deretter skapte Marcus Berg lagets tredje store sjanse på under 12 minutter.

«Sverige er SÅ nære et drømmemål», skrev Expressen.

Se alle høydepunktene her:

1 av 8
9,067 visninger

Får gult kort etter 13 sekunder

 • Får gult kort etter 13 sekunder

  0:27
 • Kjempesjanse til Sverige

  0:11
 • Stor sjanse til Sverige

  0:13
 • Sverige i ledelsen

  0:13
 • Sverige får straffe

  0:44
 • Granqvist setter straffen

  0:14
 • Sverige leder 3-0 over Mexico etter selvmål

  0:19
 • De svenske spillerne jubler etter seieren

  0:38

Fikk straffe

Og like etter pause satt scoringen. Ludwig Augustinsson dunket inn ledelsen til enorm svensk jubel.

Bare seks minutter senere ble Berg felt i boksen, og denne gang stod dommeren fast ved at Sverige skulle ha straffespark. Fra ellevemeteren var Granqvist iskald, og banket ballen i krysset til høyre for keeper.

Andreas Granqvist var iskald fra straffemerket.

Og fortsatt stod det 0–0 i det andre oppgjøret – og det sikret også Mexico-avansement. Og skulle Sør-Korea score ville det også naturlig nok hjelpe Mexico, mens Tyskland-mål ville sende Mexico ut.

Mexico fikk også ballen i nettet, men i sitt eget. Etter 74 minutter rotet Edson Álvarez ballen i mål med armen.

Så scoret Sør-Korea ikke én, men to ganger. Da jublet hele stadion i Jekaterinburg. Med 3–0 ble Sverige gruppevinner foran Mexico.

I åttendedelsfinalen møter Sverige enten Brasil, Serbia eller Sveits.

– Jeg er redd de ryker ganske fort, men det er uansett bra det de har levert, mener Carl-Erik Torp.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag