Hopp til innhold

«Son» skal det gjøres - Tottenham-stjernen slipper militærtjeneste

I ettermiddag kunne fotballkarrieren til Tottenham-stjernen Son Heung-min ta en helt spesiell vending. Heldigvis for han vant Sør-Korea finalen i Asialekene 2-1.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

JUBEL ELLER FORTVILELSE: Son Heung-min spiller for fotballfremtiden i ettermiddag. Det er kanskje den viktigste fotballkampen i karrieren.

Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP

Utgangspunktet var klart:

 • Son Heung-min kunne lede Sør-Korea til gull i Asialekene.

Lykkes han, fritas Son fra den obligatoriske militærtjenesten på 21 måneder.

Mislykkes han, blir 26-åringen tvunget til å bytte ut stjernelivet i storbymetropolen London med militærtjeneste i Sør-Korea.

– Vi er så nær gull akkurat nå, uttalte hovedpersonen etter at finaleplassen var sikret, ifølge The Guardian.

– Vi kjemper for gullet. Jeg tror ikke jeg trenger å si noe mer. Jeg er klar, fortsatte han.

Sør-Koreas myndigheter belønner nemlig gullmedaljer i Asialekene og alle OL-medaljer med fritak fra militærtjenesten.

– Det er helt klart et samtaleemne blant oss. Det er noe vi snakker mye om, innledet en noe nervøs Tottenham-manager, Mauricio Pochettino, på pressekonferansen foran helgens kamp mot Watford.

Ikke den første som havner i denne situasjonen

Han vet at finalemotstander Japan er det tøffe, siste hinderet i Asialekene lørdag. Et tap kan spolere Tottenham-stjernens videre karriere i engelsk fotball. I London vil fortvilte lagkamerater stå igjen som et stort spørsmålstegn.

– Han er bekymret. Vi er bekymret. Son ønsker å levere og vinne finalen, slik at han slipper førstegangstjenesten, legger Pochettino til.

Tottenham-sjefen ler nervøst. Han sliter med å finne de rette ordene. 46-åringen har fått en drømmestart på årets Premier League-sesong, selv uten en av London-klubbens nøkkelspillere.

Vi håper han scorer, vinner og slipper førstegangstjenesten. Det er det viktigste.

Tottenham-sjefen: – Det er ikke i våre hender

Mestscorende asiaten i engelsk fotball

Son er ikke den eneste sørkoreaneren som har havnet i en slik situasjon.

Liga-kollega og Newcastle-spiller Ki Sung-yueng måtte gjennom en fire ukers treningsperiode med militæret i Sør-Korea, før han slapp videre obligatorisk deltagelse.

Til den engelske nettavisen The Sun beskrev han oppholdet slik:

– Vi ble vekket seks på morgenen hver dag, og det var lange dager. Jeg kastet håndgranater og måtte ta av maska i et gassrom. Det var marsjering og militærlignende trening i fire uker for meg.

Også tidligere Manchester United-stjerne Ji-Sung Park hadde trusselen om militærtjeneste hengende over seg.

Men han fikk immunitet, i lag med resten av landslaget, fordi de presterte å komme til semifinalen i fotball-VM i 2002.

Britain Soccer Premier League

PREMIER LEAGUE-PROFF: Ji-Sung Park spilte syv år i Manchester United.

Foto: Jon Super / Ap

Son skrev i forrige måned under en avtale som binder ham til Tottenham til 2023. Han har scoret 47 mål på 140 kamper og blitt den mestscorende asiaten i Premier League-historien.

Men i ettermiddag kan det være slutt.

Det er ikke i våre hender. Han er vår spiller, vi må ta vare på han og bry oss om han, men vi er positive og optimistiske, avslutter Pochettino.

Siste nytt

 • 16-åring scoret i Lyn-debuten

  Lyn tok seg komfortabelt videre til cupens tredje runde, etter 4-0-seier over Ull/Kisa. Miriam Mjåseth skrev seg først opp på scoringslista da hun limte ballen opp i krysset, og Kristin Holmen sørget for at det stod 2-0 til Lyn til pause.

  Scoringene lot vente på seg i andre omgang, men etter 75 minutter løsnet det igjen. 16 år gamle Tuva Henriksen var iskald alene med keeper og satte inn 3-0, bare syv minutter etter at hun ble byttet inn og fikk A-lagsdebuten for Lyn. Una Søyland punkterte kampen ti minutter før slutt.

  Det ble spilt ti kamper i cupen onsdag, og alle toppserielagene tok seg videre. LSK Kvinner og Brann tok seg begge enkelt videre, begge med 12-0-seiere over henholdsvis Tynset og Loddefjord.

  Vålerenga er også klare for tredje runde etter 9-0 mot Fart. Det samme er Røa, som knuste Runar 8-0.

  John Arne Riise og Avaldsnes fikk seg også et oppløftende resultat etter blytunge 0-10 for Brann i Toppserien. I cupens 2. runde vant Avaldsnes 3-1 over Viking.

 • Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

  Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong.

  Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009.

  Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund.

  – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (Lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen). (NTB)

  Sesongåpning på Beitostølen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Finne med hat trick da Brann knuste Voss

  Brann bøttet inn mål og tok seg oppskriftsmessig videre til 2. runde i cupen. I lokaloppgjøret mot Voss vant Bergen-laget 7-0.

  Bård Finne brukte under én time på å få inn hat tricket. Bergenseren scoret sitt første allerede tre minutter inn i kampen. Finne scoret også 2-0 og 4-0-målet. Likevel fikk han seg en bitteliten ripe i lakken, da han bommet på straffe etter 82 minutter.

  Marius Bendiksen Trengereid noterte seg også for to mål for Brann, mens Ole Didrik Blomberg og Markus Haaland scoret de resterende målene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste