Hopp til innhold

«Son» skal det gjøres - Tottenham-stjernen slipper militærtjeneste

I ettermiddag kunne fotballkarrieren til Tottenham-stjernen Son Heung-min ta en helt spesiell vending. Heldigvis for han vant Sør-Korea finalen i Asialekene 2-1.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

JUBEL ELLER FORTVILELSE: Son Heung-min spiller for fotballfremtiden i ettermiddag. Det er kanskje den viktigste fotballkampen i karrieren.

Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP

Utgangspunktet var klart:

  • Son Heung-min kunne lede Sør-Korea til gull i Asialekene.

Lykkes han, fritas Son fra den obligatoriske militærtjenesten på 21 måneder.

Mislykkes han, blir 26-åringen tvunget til å bytte ut stjernelivet i storbymetropolen London med militærtjeneste i Sør-Korea.

– Vi er så nær gull akkurat nå, uttalte hovedpersonen etter at finaleplassen var sikret, ifølge The Guardian.

– Vi kjemper for gullet. Jeg tror ikke jeg trenger å si noe mer. Jeg er klar, fortsatte han.

Sør-Koreas myndigheter belønner nemlig gullmedaljer i Asialekene og alle OL-medaljer med fritak fra militærtjenesten.

– Det er helt klart et samtaleemne blant oss. Det er noe vi snakker mye om, innledet en noe nervøs Tottenham-manager, Mauricio Pochettino, på pressekonferansen foran helgens kamp mot Watford.

Ikke den første som havner i denne situasjonen

Han vet at finalemotstander Japan er det tøffe, siste hinderet i Asialekene lørdag. Et tap kan spolere Tottenham-stjernens videre karriere i engelsk fotball. I London vil fortvilte lagkamerater stå igjen som et stort spørsmålstegn.

– Han er bekymret. Vi er bekymret. Son ønsker å levere og vinne finalen, slik at han slipper førstegangstjenesten, legger Pochettino til.

Tottenham-sjefen ler nervøst. Han sliter med å finne de rette ordene. 46-åringen har fått en drømmestart på årets Premier League-sesong, selv uten en av London-klubbens nøkkelspillere.

Vi håper han scorer, vinner og slipper førstegangstjenesten. Det er det viktigste.

Tottenham-sjefen: – Det er ikke i våre hender

Mestscorende asiaten i engelsk fotball

Son er ikke den eneste sørkoreaneren som har havnet i en slik situasjon.

Liga-kollega og Newcastle-spiller Ki Sung-yueng måtte gjennom en fire ukers treningsperiode med militæret i Sør-Korea, før han slapp videre obligatorisk deltagelse.

Til den engelske nettavisen The Sun beskrev han oppholdet slik:

– Vi ble vekket seks på morgenen hver dag, og det var lange dager. Jeg kastet håndgranater og måtte ta av maska i et gassrom. Det var marsjering og militærlignende trening i fire uker for meg.

Også tidligere Manchester United-stjerne Ji-Sung Park hadde trusselen om militærtjeneste hengende over seg.

Men han fikk immunitet, i lag med resten av landslaget, fordi de presterte å komme til semifinalen i fotball-VM i 2002.

Britain Soccer Premier League

PREMIER LEAGUE-PROFF: Ji-Sung Park spilte syv år i Manchester United.

Foto: Jon Super / Ap

Son skrev i forrige måned under en avtale som binder ham til Tottenham til 2023. Han har scoret 47 mål på 140 kamper og blitt den mestscorende asiaten i Premier League-historien.

Men i ettermiddag kan det være slutt.

Det er ikke i våre hender. Han er vår spiller, vi må ta vare på han og bry oss om han, men vi er positive og optimistiske, avslutter Pochettino.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal