«Son» skal det gjøres - Tottenham-stjernen slipper militærtjeneste

I ettermiddag kunne fotballkarrieren til Tottenham-stjernen Son Heung-min ta en helt spesiell vending. Heldigvis for han vant Sør-Korea finalen i Asialekene 2-1.

FBL-WC-2018-MATCH43-KOR-GER

JUBEL ELLER FORTVILELSE: Son Heung-min spiller for fotballfremtiden i ettermiddag. Det er kanskje den viktigste fotballkampen i karrieren.

Foto: BENJAMIN CREMEL / AFP

Utgangspunktet var klart:

 • Son Heung-min kunne lede Sør-Korea til gull i Asialekene.

Lykkes han, fritas Son fra den obligatoriske militærtjenesten på 21 måneder.

Mislykkes han, blir 26-åringen tvunget til å bytte ut stjernelivet i storbymetropolen London med militærtjeneste i Sør-Korea.

– Vi er så nær gull akkurat nå, uttalte hovedpersonen etter at finaleplassen var sikret, ifølge The Guardian.

– Vi kjemper for gullet. Jeg tror ikke jeg trenger å si noe mer. Jeg er klar, fortsatte han.

Sør-Koreas myndigheter belønner nemlig gullmedaljer i Asialekene og alle OL-medaljer med fritak fra militærtjenesten.

– Det er helt klart et samtaleemne blant oss. Det er noe vi snakker mye om, innledet en noe nervøs Tottenham-manager, Mauricio Pochettino, på pressekonferansen foran helgens kamp mot Watford.

Ikke den første som havner i denne situasjonen

Han vet at finalemotstander Japan er det tøffe, siste hinderet i Asialekene lørdag. Et tap kan spolere Tottenham-stjernens videre karriere i engelsk fotball. I London vil fortvilte lagkamerater stå igjen som et stort spørsmålstegn.

– Han er bekymret. Vi er bekymret. Son ønsker å levere og vinne finalen, slik at han slipper førstegangstjenesten, legger Pochettino til.

Tottenham-sjefen ler nervøst. Han sliter med å finne de rette ordene. 46-åringen har fått en drømmestart på årets Premier League-sesong, selv uten en av London-klubbens nøkkelspillere.

Vi håper han scorer, vinner og slipper førstegangstjenesten. Det er det viktigste.

Tottenham-sjefen: – Det er ikke i våre hender

Mestscorende asiaten i engelsk fotball

Son er ikke den eneste sørkoreaneren som har havnet i en slik situasjon.

Liga-kollega og Newcastle-spiller Ki Sung-yueng måtte gjennom en fire ukers treningsperiode med militæret i Sør-Korea, før han slapp videre obligatorisk deltagelse.

Til den engelske nettavisen The Sun beskrev han oppholdet slik:

– Vi ble vekket seks på morgenen hver dag, og det var lange dager. Jeg kastet håndgranater og måtte ta av maska i et gassrom. Det var marsjering og militærlignende trening i fire uker for meg.

Også tidligere Manchester United-stjerne Ji-Sung Park hadde trusselen om militærtjeneste hengende over seg.

Men han fikk immunitet, i lag med resten av landslaget, fordi de presterte å komme til semifinalen i fotball-VM i 2002.

Britain Soccer Premier League

PREMIER LEAGUE-PROFF: Ji-Sung Park spilte syv år i Manchester United.

Foto: Jon Super / Ap

Son skrev i forrige måned under en avtale som binder ham til Tottenham til 2023. Han har scoret 47 mål på 140 kamper og blitt den mestscorende asiaten i Premier League-historien.

Men i ettermiddag kan det være slutt.

Det er ikke i våre hender. Han er vår spiller, vi må ta vare på han og bry oss om han, men vi er positive og optimistiske, avslutter Pochettino.

Siste nytt

 • Ruuds semifinalemotstander er klar

  Fredag gikk Casper Ruud videre til semifinalen i Madrid Masters. Nå er det klar hvem som blir hans motstander.

  For italienske Matteo Berrettini slo ut Cristian Garin fra Chile i den andre kvartfinalen, og blir dermed Ruuds motstander lørdag.

  Berrettini slo Garin 2-1 i sett, med sifrene 5,7, 6-3, 6-0.

  775649695
  Foto: Oscar Del Pozo / AFP
 • Thorstvedt-scoring da Genk vant

  Kristian Thorstvedt gjorde 3-0-målet da Genk slo Brugge 3-0 på eget gress i den belgiske mesterskapsgruppen i fotball fredag. Nordmannen hadde også en assist.

  Til tross for seieren ligger fortsatt Genk fem poeng bak serietoppen Brugge. Thorstvedt har scoret fire mål på totalt 26 seriekamper for Genk denne sesongen og spilte hele denne kampen for vertene.

  Thorstvedt.
  Foto: Kurt Desplenter / AFP
 • Hjemmesmell for Leicester

  Det ble en tung dag på hjemmebane for Leicester, som etter en iherdig sluttspurt likevel tapte 2-4 for Newcastle. For «the Foxes» røk viktige poeng i kampen om mesterligaplass, men det ble likevel en målfest i Leicester.

  Rett etter at Kasper Schmeichel vartet opp med en kjemperedning, satte Joseph Willock inn kampens første for Newcastle. Drøye ti minutter senere doblet Paul Dummett ledelsen. I andre omgang scoret Callum Wilson både det tredje og fjerde målet for gjestene.

  Med ti ordinære minutter igjen reduserte Marc Albrighton til 1-4, og tente et lite håp for hjemmelaget. Håpet ble ikke mindre da Kelechi Iheanacho reduserte ytterligere til 2-4 etter 87 minutter, men det stoppet også der.

  Leicester ligger fremdeles på tredjeplass på tabellen, med en kamp mer spilt enn Chelsea som følger like bak på fjerdeplass. Med fredagens tre poeng klatret Newcastle opp til 13.-plass.

  Premier League - Leicester City v Newcastle United
  Foto: Michael Regan / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal