Hopp til innhold

– Ingen vil ha burfighting med bare never

Idrettspresident Børre Rognlien sier til NRK at det ikke er sikkert at Idrettsforbundet vil gå i bresjen for å fjerne den såkalte knockoutloven.

Cecilia Brækhus

Det kan bli lenge til Cecilia Brækhus får bokse i Norge, til tross for den kommende regjeringens uttalelser torsdag.

Foto: Meilvang, Nils / Scanpix

– Det er nok lite som tyder på at vi vil foreslå at knockoututvalget oppheves, men det kan jo tenkes at det kan gis enkelte dispensasjoner, sier han til NRK.

Børre Rognlien

Idrettspresident Børre Rognlien vil ikke oppheve knockoutloven som forhindrer Cecilia Brækhus å bokse i Norge.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Torsdag fortalte den kommende regjeringen med Frp-leder Siv Jensen i spissen at de vil oppheve forbudet mot proffboksing.

– Det betyr at Cecilia Brækhus nå vil få anledning til å utøve sporten sin i eget hjemland, sa hun.

Cecilia Brækhus har bokset 23 proffkamper i løpet av karrieren - alle er vunnet og alle sammen er gjennomført utenfor Norges grenser.

Er skeptisk

Det kan imidlertid vise seg at partlederen var litt for optimistisk.

Idrettsforbundet er nemlig skeptiske til å fjerne den såkalte knockoutloven som regulerer blant annet bruken av hjelm og hansker i boksing.

Grunnen til at den er blitt så viktig for Cecilia Brækhus og andre boksere er at den kun tillater 12-minutters kamper, mens Cecilia Brækhus bokser 20-minutters kamper.

Flere vil bli hørt

Loven, som administreres av det såkalte knockoututvalget, sier også at boksere må bære hjelm.

Knockoutloven regulerer også alle idretter i landet som tillater knockout.

– Det ble nedsatt et utvalg som skulle vurdere dette. Vi i idretten innstilte på at forbudet mot profesjonell boksing kunne oppheves, men at knockoutloven skulle fortsette, forklarer idrettspresidenten.

– Dersom det skal bli snakk om å fjerne også denne loven, vil jeg tro at både Norges Idrettsforbund (NIF) og flere særforbund vil bli hørt - i tillegg til den medisinske ekspertisen, sier Rognlien til NTB.

Rognlien understreker at idrettsstyret gikk inn for å oppheve forbudet mot proffboksing, men styret har ikke gitt de samme anbefalinger når det gjelder knockoutloven.

– Det må i så fall være snakk om forskriftene og hvor strengt de håndheves. Det er nok det som blir spørsmålet, forteller han.

Brækhus ikke garantert dispensasjon

Årsaken til Rognlien fortsatt ønsker reguleringer gjennom knockoutloven er at han frykter at kampsporter som MMA da vil vokse fram i Norge.

– Det er en rekke ting som reguleres, og hvis vi opphever loven, vil man ha burfighting med bare never, og det tror jeg ingen vil ha, sier Rognlien.

Rognlien presiserer også at Cecilia Brækhus ikke er garantert en dispensasjon dersom hun vil konkurrere på hjemmebane.

– Nei, det vil hun aldeles ikke være. De må vurdere alle de sikkerhetsmessige bestemmelsene som er i loven, sier han til NRK.

– Hvordan vurderer knockoututvalget om Brækhus kan bokse uten hjelm?

– Det er blant annet medisinske eksperter som vurderer det på fritt grunnlag, svarer presidenten.

– Slik forskriftene er nå, tror jeg departementet må endre forskriftene for at nemnda kan gi dispensasjon, sier han.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal