NRK Meny
Normal

Tror Brækhus kan selge ut Oslo Spektrum

– Vi selger lett 10.000 billetter, sier Brækhus-promotor Nisse Sauerland.

Brækhus

Her er Cecilia Brækhus og promotor Nisse Sauerland før kampen mot Oxandio Castillo, som Brækhus slo i på teknisk knockout i september.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Ullevaal

Kan Ullevaal også bli en arena for boksekamper i fremtiden?

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Brækhus-promotor Nisse Sauerland jublet da han ble overbragt nyheten om den nye regjeringens forslag om å oppheve proffbokseforbudet i Norge.

Promotoren har så langt måttet promotere Cecilia Brækhus sine kamper i utlandet - de tre siste kampene har foregått i kystbyen Frederikshavn i Danmark.

Nå som Brækhus tok et stort seg nærmere å konkurrere i hjemlandet, tør han å drømme stort.

– Jeg tror vi lett kan selge ut 10.000 billetter med en Brækhus-kamp i Norge. Vi må bare finne en arena som er stor nok, sier Sauerland til NRK.no på telefon fra Moskva.

– Uhyre populær

Brækhus har i flere år trukket bokseglade nordmenn til utlandet. Under hennes siste kamp i Frederikshavn, mot Oxandia Castillo i starten av september, ble det solgt mer enn 1.500 billetter - og de aller fleste av dem var nordmenn.

Brækhus har selv lekt med tanken om å selge ut store konsertarenaer som Telenor Arena og Oslo Spektrum - til og med Ullevaal Stadion har vært nevnt i drømmene.

Cecilia Brækhus, som i januar vant «Årets Idrettsnavn» under Idrettsgallaen, har en enorm fanskare i Norge.

– Cecilia Brækhus er uhyre populær i Norge, og det ville vært en stor glede å endelig få lov til å promotere henne i hjemlandet, sier Sauerland.

– Det ville vært en drøm som går i oppfyllelse. Det ville vært norsk idrettshistorie, har Cecilia Brækhus tidligere uttalt om å bokse i Norge.

Avventende

Den tyske boksepromotoren tør imidlertid ikke ta gleden på forskudd.

Det er ennå mye byråkrati som gjenstår før Brækhus eventuelt kan gå i ringen på norsk jord, og ikke minst må noen politiske vedtak på plass.

Både loven mot proffboksing og den mye omtalte knockoutloven må fjernes eller endres, i tillegg til at Brækhus må søke om dispensasjon fra det internasjonale bokseforbundet AIBA.

De har nemlig et lovverk som sier at du ikke kan ha bokset mer enn 15 proffkamper for å kunne konkurrere på deres premisser. Brækhus har bokset 23 proffkamper (og vunnet alle).

Det er imidlertid mye mulig å søke om fritak fra denne regelen.

– Det blir uansett ikke lett å få det til. Det er mye papirarbeid som gjenstår, sier Sauerland.

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn