Norge vil ha Tyskland-revansj etter storseier: – Det er det eneste som teller

KUMAMOTO (NRK): Norge leverte en maktdemonstrasjon da de knuste Sør-Korea, nå øyner de hevn mot Tyskland.

Knuste Sør-Korea

DUNKET INN MÅL: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer med sju mål.

Etter Serbias seier over Tyskland og Danmarks seier over Nederland tidligere mandag, ga det Norge en kjempemulighet til å ta kontroll over gruppen i mellomspillet. Med 36–25 seier over Sør-Korea topper Norge gruppen, ett poeng foran Tyskland og to foran Nederland.

Heidi Løke, som var tilbake etter at hun pådro seg nesebrudd i gårsdagens krigeseier over Danmark, var strålende fornøyd med kampen.

– Det var fantastisk deilig med den seieren her, at vi klarer å vinne med elleve til slutt, det var utrolig godt, sier Heidi Løke til NRK etter kampen.

Ute etter hevn

Uavgjort mot Tyskland på onsdag vil være godt nok til å sikre en semifinaleplass, det vil ikke Heidi Løke høre snakk om.

– Vi skal vinne den kampen, det er det eneste som teller. Vi er ganske klare på at vi skal gjøre det altså.

I fjorårets EM i Frankrike tapte Norge 32–33 i åpningskampen mot Tyskland.

– Revansjelysten er hvor stor?

– Den er ganske stor ja, sier veteranen.

Heidi Løke tilbake etter smellen

SKAKK NESE: Heidi Løke var spilleklar igjen etter smellen mot Danmark hvor hun pådro seg nesebrudd. Det var synlig at hun hadde vært i en tøff batalje dagen før da hun ankom med skjev nese og blått øye.

Treg start

Som i kampen mot Danmark kom Norge tregt i gang offensivt og lå under 1–3 etter de fire første minuttene. Men like etter klokka var passert ni minutter tok Norge ledelsen for første gang gjennom scoring av Kari Brattset.

Da Norge først tok ledelsen så de seg aldri tilbake. Flere redninger fra Silje Solberg og et bedre forsvar gjorde at Norge kunne gjøre det de gjør best, kontre inn scoringer. Halvveis ut i førsteomgang hadde Norge skaffet seg en femmålsledelse.

Utover i omgangen ble forskjellen mellom lagene tydeligere, og Norge kunne gå inn i pausen med en timålsledelse, 20–10.

Marta Tomac er klar på hvor hun mener Norge avgjorde kampen til sin fordel.

– Det er bakover. I førsteomgang klarer vi å nøytralisere dem helt og Silje tar de skuddene som kommer forbi forsvaret. Jeg synes det var veldig solide steg bakover og det er det som gleder mest.

Fortsatte dominansen

Selv om Norge ikke helt klarte å stoppe Sør-Koreas toppscorer, Eun Hee Ryu, som endte opp med sju scoringer, klarte de å holde koreanerne på avstand. Det gjorde at flere nøkkelspillere fikk hvilt seg og flere av ungjentene fikk verdifulle VM-minutter ute på parketten.

Løke satte alle fem skuddene sine i mål, og var fornøyd med lagprestasjonen etter kampslutt.

– Jeg synes vi fortsetter fra forrige kamp, vi står kompakt bakover, Silje er god i mål og vi får virkelig gitt dem noen taklinger. Så det var veldig, veldig godt.

Onsdag avgjøres det om Norge går til semifinale når de møter Tyskland i siste kamp i mellomrunden. Uavgjort i den kampen vil være nok til å sikre en semifinaleplass, men dersom Sør-Korea tar poeng fra Nederland i deres siste kamp, kan Norge tape mot Tyskland og fortsatt spille semifinale.

– Vi må vinne mot Tyskland så kan vi begynne å snakke om eventuelle medaljer, avslutter Tomac.

• Haavi og Sønstevold vant serien i Italia

Roma er mester i kvinnenes Serie A for annet år på rad ettersom Juventus tapte hjemme mot Inter fredag kveld.

Det betyr Emilie Haavi har to strake seriegull med Roma, mens også Anja Sønstevold, som signerte for hovedstadsklubben i januar, kan juble over ligatittelen.

På Instagram har Haavi delt et bilde i anledning den ferske tittelen. Roma spiller ikke denne helgen, men kan likevel feire seriegull.

– Italienske mestere! skriver den norske landslagsspilleren.

Roma ledet Serie A med elleve poeng før helgens runde, og Juventus trengte seier over Inter for å ha teoretisk sjanse til å ta igjen Haavi og Sønstevolds lag.

Med 0-2-nederlag er avstanden for stor til at Juventus kan tette luken på sine tre gjenstående kamper.

(©NTB)

vHO2bp7V33w
  • OL-kravet glapp for Grøvdal i Tyskland

Karoline Bjerkeli Grøvdal deltok lørdag under «Adizero: Road To Records» - et friidrettsstevne i regi av hennes sponsor Adidas.

Det norske OL-håpet stilte til start på 10 kilometer gateløp, med håp om å kvalifisere seg til sommerens leker i Paris.

Kravet for å kvalifisere seg direkte til Paris er 30 minutter og 40 sekunder. Grøvdal kom i mål på 30.52 i Tyskland.

33-åringen kan kvalifisere seg på ranking, men kan ikke føle seg trygg på det slik situasjonen er nå.

Agnes Jebet Ngetich vant løpet, bare to sekunder bak verdensrekorden på 10 kilometer. Hun kom i mål på 30,03.

Friidretts-VM 2023: 5000 meter forsøk
  • Breigan nær norgesrekord

Ida Breigan har vært i fyr og flamme så langt denne sesongen. Innendørs satte hun norgesrekord i lengde i februar, og hun flyr langt utendørs også.

Under Texas Invitational fredag hoppet hun 6,65 meter. Det er bare tre centimeter bak norgesrekorden utendørs, som tilhører Margrete Renstrøm.

Vindresultatene fra konkurransen er ennå ikke kjent. Breigan har tidligere hoppet 6,74 meter, langt forbi norgesrekorden, med da med for mye medvind.

Breigans personlige rekord utendørs fra tidligere er 6,58 meter. Om vindforholdene i Texas blir godkjent, er den nå altså forbedret.