Nesebrudd for Løke – legen sa egentlig nei til videre spill

KUMAMOTO/OSLO (NRK): Heidi Løke ofret mer enn gjerne nesa i det tøffe møtet med danskene, men det kan ha kostet henne dyrt.

Heidi Løkes nese etter kampen mot Danmark

SMELL: Heidi Løke lo og fleipet over egen nese i pressesonen etter seieren, selv om hun pådro seg et nesebrudd.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge fikk en marerittstart på den første kampen i hovedrunden i VM, og lå under med 0–5 mot Danmark etter fem minutter.

Men så våknet en gjeng løvinner. Og etter tremålsseieren kom de jublende ut til pressen i Kumamoto. Heidi Løke riktig nok med hånda foran ansiktet.

– Dere får filme fra andre siden, sier Løke og gliser bredt.

DF2DZr-c-lQ

TØFFERE ENN TOGET: Heidi Løke sammen med bekymrede lagvenninner i Kari Brattset Dale og Camilla Herrem.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

– Det som møtte meg i gareroben i pausa var Camilla som knakk sammen i latter, forteller hun videre, mens Herrem igjen ler til hun får tårer i øynene.

For like før pause ble Løke truffet av en knallhard albue i angrep, og gikk rett ned for telling. Blodet sprutet, og beviset på skaden er meget synlig.

– Jeg vet ikke om den er brukket, men det ser jo ikke bra ut, Men det går fint, i hvert fall nå som vi har vunnet, forteller hun.

Men den tøffe strekveteranen hadde ingen planer om å bli sittende på benken ut oppgjøret – som Norge helst måtte vinne for å ha håp om semifinale.

Kan miste neste kamp

Etter behandling og lege-godkjenning var hun tilbake. Men akkurat det satt langt inne.

Anne Froholdt

LANDSLAGSLEGE: Anne Froholdt sa egentlig nei til videre spill for Heidi Løke.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– I utgangspunktet så sa jeg nei, men så fikk jeg testet det. Jeg fikk klemt hardt på nesen og dunket henne i panna. Og fikk tatt en hjernerystelsestest som vi gjør. Alt var helt negativt, så da fikk hun lov til å spille, forklarer landslagslege Anne Froholdt til NRK.

– Jeg må helt ærlig si at jeg var nervøs da hun var utpå. Jeg var ikke så redd for den skaden, men det var en eventuelt ny skade jeg frykter mest, innrømmer hun.

For selv om Løke selv hevdet hun ikke kjente noe smerte under kampen, så er ikke legen sikker på skadeomfang ennå.

– I kampens hete, med masse adrenalin, så kjenner man ikke smerte. Så jeg er spent på hvordan den nesa blir etterpå. Vi får ta en ekstra sjekk i morgen, og prøve å få tatt et bilde av den, forteller Froholdt.

zJoC90P7FAQ

GOD: Heidi Løke bidro til at Norge slo Danmark med tre mål

Foto: CHARLY TRIBALLEAU

Norge møter Sør-Korea i ny kamp allerede mandag formiddag norsk tid. Det kan ikke garanteres at Løke spiller.

– Det er vanskelig å si, og jeg tør ikke si noe akkurat nå. Vi må følge godt med henne utover kvelden. Vanligvis pleier det å ta 2–5 dager etter en neseskade, i hvert fall om man skal knekke nesa på plass igjen.

Mandag kom bekreftelsen på at Løke har et nesebrudd, men landslagssjefen sier hun likevel er klar for spill.

– Heldigvis spiller vi ikke håndball med nesa, sier Thorir Hergeirsson.

– Ubeskrivelig tafatte

Det som er sikkert, er at Norge har fått mer selvtillit etter seieren.

– Det har vært mye spenning i forbindelse med den dagen her, det har gått så seint og vi har bar gledet oss og det er så deilig å stikke av med seieren, sier Stine Skogrand.

Ej_IFQXH0J8

FORSVAR: Det norske laget stod sammen i forsvar, og slapp bare inn 19 mål.

Foto: Vidar Ruud

Og kanskje var det den spenningen som gjorde at Norge havnet bakpå i åpningsminuttene.

For på de fire første minuttene av kampen, hadde det danske laget scoret fire mål, mens Norge ikke hadde hatt nettkjenning.

– Ubeskrivelig at de er så tafatte, kommenterte NRKs håndballekspert, Kenneth Gabrielsen, da Norge tok timeout etter fire minutter.

– Vi er to meter, både i høyden og bredden

Så, sakte, men sikkert snudde det. Etter 28 minutter stod det likt på resultattavla, og til pause hadde Norge en ledelse på tre mål.

Den luken klarte aldri danskene å tette. For selv med vekslende angrepsspill, så stod Norge bunnsolid i forsvar.

rTP-p86SREo

SLO TILBAKE: Camilla Herrem og de norske spillerne slo tilbake mot Danmark.

Foto: CHARLY TRIBALLEAU

– Vi skifter helt holdning etter ti minutter-kvarter i første omgang. Du ser nesten at vi bare blir tettere og tettere. Jeg føler vi står der ute og er to meter, både i høyden og bredden. Vi vokser så sinnssykt på det. Det er en fantastisk følelse, oppsummerer Herrem.

Kun 19 ganger fikk danskene nettkjenning, ni i første omgang og ti i andre omgang. Med det vant Norge 22-19, og tok to viktige poeng i hovedrunden.

– Vi står sammen, det er det her vi har snakket om nå, at vi har manglet å stå sammen. Gå frem på skytterne og samarbeide godt med keeper, og det gjør vi i dag, poengterer Skogrand.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal