NRK Meny

Russland utestengt fra OL

Oppsummert

Russland er utestengt som nasjon fra vinter-OL i Pyeongchang i februar 2018, men rene utøvere kan delta under nøytralt flagg. Det bestemte den internasjonale olympiske komité tirsdag kveld. Se pressekonferanse fra Lausanne her.

 • Russisk fotballpresident tar pause

  Den russiske visestatsministeren Vitaly Mutko, som er utestengt fra OL på livstid, trekker seg som president for den russiske fotballunionen midlertidig, mens han kjemper mot utestengelsen i den internasjonale voldgiftsretten for sport, melder AFP.

 • 11 nye russiske utøvere utestengt

  Disiplinærkomiteen i Den internasjonale olympiske komité diskvalifiserte i dag ytterligere 11 russiske utøvere. De mister medaljene sine fra Sotsji-OL og er utestengt fra alle fremtidige OL. Det totale antallet utestengte utøvere er nå oppe i 43.

 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Støtter russisk OL-deltakelse

  Russiske utøvere som vil delta i OL under nøytralt flagg, får støtte av Russlands olympiske komité. Den internasjonale olympiske komité (IOC) valgte i forrige uke å utestenge Russland fra vinterens OL i Sør-Kore på grunn av doping, skriver NTB.

 • Russland vil ikke boikotte OL

  President Vladimir Putin sier russiske utøvere skal få delta i OL under nøytralt flagg. Det var spekulert på om Russland ville boikotte OL etter at IOC i går bestemte å utestenge russiske utøvere som ikke kunne bevise at de ikke har brukt doping.

Putin - Volunteer of Russia 2017 awards -utdeling i Moskva

Siste nytt

 • Pietilä-Holmner legger opp

  Den svenske alpinisten Maria Pietilä-Holmner har bestemt seg for å legge opp. Hun har ikke klart å komme tilbake etter en ryggskade. Holmner debuterte i verdenscupsammenheng allerede som 16-åring i 2002. Hun har fått med seg 207 verdenscuprenn.

  Maria Pietilä Holmner
  Foto: Pontus Lundahl / Tt / NTB scanpix
 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP
 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)