Salahs VM-drøm knust: – Formen hans er redusert

Det hjalp lite med Mohamed Salahs scoring fra krittmerket. Etter å ha blitt banket av vertsnasjonen, henger drømmen om VM-sluttspill i en syltynn tråd.

FBL-WC-2018-MATCH17-RUS-EGY

Salah klarte ikke å føre sitt Egypt til seier mot Russland.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå koker det her i St. Petersburg, hvis det ikke gjorde det fra før. Russland er i full fart på vei til åttedelsfinalen!, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Artjom Dziuba satte inn 3–0 for vertsnasjonen.

I det sekundet innså Egypts store stjerne, Mohamed Salah, at drømmen om VM-sluttspill er i ferd med å ryke. Salah startet Russland-kampen etter å ha vært benket i åpningskampen på grunn av skulderskade, men så ikke ut til å være hundre prosent skadefri i VM-debuten.

– Salah har ikke hatt den samme intense oppladningen som de andre spillerne. Derfor er nok formen hans litt redusert, men jeg mener han var klar til å spille, sa Egypts trener Héctor Cúper.

Likevel tok Liverpool-angriperen seg sammen og kjempet seg til et straffespark minutter senere. Salah gikk selvfølgelig frem for å ta det selv, og egypteren hamret kula opp i høyre kryss. Han ble dermed den tredje egypteren i VM-historien som har scoret mål, men det betydde nok lite da dommeren blåste av og resultatet viste 3–1 i Russlands favør.

Klønete

Russland har spilt over all forventning og viste tirsdag at seieren over Saudi-Arabia i åpningskampen ikke var tilfeldig.

Kampens første scoring var et klønete selvmål av Egypts rutinerte kaptein, Ahmed Fathi, og returen av keeper El Shenawi i forkant var heller ikke spesielt imponerende.

– Det ser ut som han spiller fotball for første gang, mente NRKs kommentator.

I løpet av det neste kvarteret satte russerne inn to scoringer til, signert Denis Tsjerysjev og nevnte Artjom Dziuba.

Snytt for straffe

Egypt burde sannsynligvis fått enda en straffe da det gjenstod ti minutter. Marwan Mohsen ble behandlet svært tøft av russiske Ilja Kutepov inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre uten å bruke den tilgjengelige VAR-teknologien.

– Dette skal da være egyptisk straffe! Det må være grenser, kommenterte Smith.

Han fikk støtte fra sin sidekommentator Egil Olsen.

– Det er nesten litt trist på vegne av fotballen å se at det der er lov.

Vurder situasjonen selv her og se høydepunktene fra kampen:

1 av 7
7,558 visninger

Sjanse til Egypt

 • Sjanse til Egypt

  0:07
 • Salah med skudd for Egypt

  0:09
 • Russland i ledelsen

  0:08
 • Cheryshev øker ledelsen for Russland

  0:12
 • Artem Dzyuba sørger for 3-0 til Russland

  0:10
 • Her får Egypt straffe

  0:09
 • Blir Egypt snytt for straffe?

  0:17

– La ham hvile

Presset på Liverpool-spilleren har vært stort, da mange mener han alene er grunnen til at Egypt tok seg til mesterskapet. Men etter kampen har Mohamed Salah fått flere støtteerklæringer på Twitter enn han har fått tyn.

«Salah blir nedsnakket» og «la ham hvile den siste kampen» er noen av kommentarene på Twitter. NRKs Carl-Erik Torp er enig med mange sosiale medier-brukeres budskap om at forventningene til Mohamed Salah har vært i overkant store.

– Du ser at han ikke er i storform, men nå skal det sies at han ikke spiller med like gode lagkamerater som i Liverpool, mente Torp.

Jeg tror ingen kan si noe på viktigheten av å ha Mohamed Salah i toppform, men jeg vet ikke om resultatene hadde blitt annerledes om Salah ikke hadde blitt skadet i mesterligafinalen, fortalte Cúper etter kampen.

Nå håper Liverpool-supportere at Salah ikke spiller siste VM-kamp slik at han raskere blir spilleklar for klubblaget.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tutta spilte seg opp på siste runde

  Suzann Pettersen viste glimt av gammel storhet på avslutningsrunden av LPGA-turneringen i golf i canadiske Aurora søndag. Hun ble til slutt nummer 59.

  På søndagens runde noterte den norske golfprofilen seg solide sju birdier på de 18 hullene.

  Suzann Pettersen i aksjon under første runde i CP Women's Open
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Godset med viktig seier

  Strømsgodset slo Sarpsborg 08 2-1 i eliteserien søndag kveld.

  Det betyr at drammenserne klatrer forbi nettopp Sarpsborg på tabellen. Fortsatt ligger de på 15.plass, men nå er de kun tre poeng bak Ranheim på kvalikplassen.

  Strømsgodset
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Bakengas første mål for Ranheim

  Mushaga Bakenga trengte bare drøye 30 minutter for Ranheim før han satte inn sin første scoring for klubben. Eliteserieoppgjøret mot Viking endte 2-2 søndag.

  Ola Solbakken scoret Ranheims andre mål. Kristian Thorstvedt scoret to mål for Viking.

  Bakenga
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal