Salahs VM-drøm knust: – Formen hans er redusert

Det hjalp lite med Mohamed Salahs scoring fra krittmerket. Etter å ha blitt banket av vertsnasjonen, henger drømmen om VM-sluttspill i en syltynn tråd.

FBL-WC-2018-MATCH17-RUS-EGY

Salah klarte ikke å føre sitt Egypt til seier mot Russland.

Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå koker det her i St. Petersburg, hvis det ikke gjorde det fra før. Russland er i full fart på vei til åttedelsfinalen!, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith da Artjom Dziuba satte inn 3–0 for vertsnasjonen.

I det sekundet innså Egypts store stjerne, Mohamed Salah, at drømmen om VM-sluttspill er i ferd med å ryke. Salah startet Russland-kampen etter å ha vært benket i åpningskampen på grunn av skulderskade, men så ikke ut til å være hundre prosent skadefri i VM-debuten.

– Salah har ikke hatt den samme intense oppladningen som de andre spillerne. Derfor er nok formen hans litt redusert, men jeg mener han var klar til å spille, sa Egypts trener Héctor Cúper.

Likevel tok Liverpool-angriperen seg sammen og kjempet seg til et straffespark minutter senere. Salah gikk selvfølgelig frem for å ta det selv, og egypteren hamret kula opp i høyre kryss. Han ble dermed den tredje egypteren i VM-historien som har scoret mål, men det betydde nok lite da dommeren blåste av og resultatet viste 3–1 i Russlands favør.

Klønete

Russland har spilt over all forventning og viste tirsdag at seieren over Saudi-Arabia i åpningskampen ikke var tilfeldig.

Kampens første scoring var et klønete selvmål av Egypts rutinerte kaptein, Ahmed Fathi, og returen av keeper El Shenawi i forkant var heller ikke spesielt imponerende.

– Det ser ut som han spiller fotball for første gang, mente NRKs kommentator.

I løpet av det neste kvarteret satte russerne inn to scoringer til, signert Denis Tsjerysjev og nevnte Artjom Dziuba.

Snytt for straffe

Egypt burde sannsynligvis fått enda en straffe da det gjenstod ti minutter. Marwan Mohsen ble behandlet svært tøft av russiske Ilja Kutepov inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre uten å bruke den tilgjengelige VAR-teknologien.

– Dette skal da være egyptisk straffe! Det må være grenser, kommenterte Smith.

Han fikk støtte fra sin sidekommentator Egil Olsen.

– Det er nesten litt trist på vegne av fotballen å se at det der er lov.

Vurder situasjonen selv her og se høydepunktene fra kampen:

1 av 7
7,558 visninger

Sjanse til Egypt

 • Sjanse til Egypt

  0:07
 • Salah med skudd for Egypt

  0:09
 • Russland i ledelsen

  0:08
 • Cheryshev øker ledelsen for Russland

  0:12
 • Artem Dzyuba sørger for 3-0 til Russland

  0:10
 • Her får Egypt straffe

  0:09
 • Blir Egypt snytt for straffe?

  0:17

– La ham hvile

Presset på Liverpool-spilleren har vært stort, da mange mener han alene er grunnen til at Egypt tok seg til mesterskapet. Men etter kampen har Mohamed Salah fått flere støtteerklæringer på Twitter enn han har fått tyn.

«Salah blir nedsnakket» og «la ham hvile den siste kampen» er noen av kommentarene på Twitter. NRKs Carl-Erik Torp er enig med mange sosiale medier-brukeres budskap om at forventningene til Mohamed Salah har vært i overkant store.

– Du ser at han ikke er i storform, men nå skal det sies at han ikke spiller med like gode lagkamerater som i Liverpool, mente Torp.

Jeg tror ingen kan si noe på viktigheten av å ha Mohamed Salah i toppform, men jeg vet ikke om resultatene hadde blitt annerledes om Salah ikke hadde blitt skadet i mesterligafinalen, fortalte Cúper etter kampen.

Nå håper Liverpool-supportere at Salah ikke spiller siste VM-kamp slik at han raskere blir spilleklar for klubblaget.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal