Hopp til innhold

– Dette er ikke tiden for å hoppe av skuta

ULLEVAAL STADION (NRK): Skipresident Erik Røste nekter å trekke seg.

En hardt presset skipresident møtte norsk rikspresse onsdag kveld og gjorde det klinkende klart at han overhodet ikke har tenkt å trekke seg.

VIDEO: Skipresident Erik Røste sier han vil fortsette på tross av mye kritikk.

– I en slik krevende situasjon gjør man alltid sine vurderinger.

– Jeg har vært skipresident i mange gode dager og nå er det i en periode som er krevende, men jeg har tenkt å stå gjennom dette, sier Erik Røste til NRK.

Overfor NTB formulerer han seg slik:

– Dette er ikke tiden for å hoppe av skuta.

Da den hardt pressede skipresidenten møtte norsk presse onsdag kveld gjorde han det klinkende klart at han overhodet ikke har tenkt til å trekke seg - på tross av dopingskandalene med Sundby og Johaug.

Therese Johaug sier at hun vet at det er hennes eget ansvar å sørge for at hun ikke får i seg ulovlige stoffer. Siden hun spurte legen om kremen han ga henne var trygg, mener hun at hun har gjort alt hun kunne. Likevel har hun nå testet positivt på et ulovlig stoff.

VIDEO: Therese Johaug forteller at hun er helt uten skyld.

– Jeg har full støtte

NRK forsøkte flere ganger å få svar på hvordan Røste vurderer sin egen stilling, men skipresidenten nektet å svare.

– Selv med disse to sakene er det helt uaktuelt at du trekker deg?

– Jeg er valgt av skitinget...

– Men du kan ta et valg selv?

– Jeg har akkurat hatt et telefonmøte med kretslederne og de uttrykte en veldig tydelig tillit til meg, svarer Røste.

Erik Røste

PRESSET: Skipresident Erik Røste møtte pressen i Norges Skiforbunds kontorer på Ullevaal stadion onsdag kveld.

Foto: Lise Aserud, Åserud, Lise / NTB scanpix

På spørsmål om han selv har tatt initiativ til å trekke seg gjentok Røste bare at dette ikke er tiden for å trekke seg.

– Du snakker om at «vi tar ansvar». Det sa du i Martin Johnsrud Sundby-saken og i Johaug-saken sier du akkurat det samme, men alle sammen blir sittende. Hva er din definisjon av å ta ansvar?

– Jeg er en skipresident som tar det fulle og hele ansvaret for det som skjer i Norges Skiforbund. Så er vi seks ulike grener...

– Men på hvilken måte tar du ansvar?

– Vi tar ansvar gjennom å sørge for at de tiltakene som er nødvendig blir gjennomført. Det har vi satt i gang i dag, blant annet noen strakstiltak som jeg har jeg bedt om at administrasjonen sammen med skistyret gjennomfører så raskt som mulig.

Tidligere onsdag suspenderte Antidoping Norge Therese Johaug frem til 18. desember. Noen timer senere ble det klart at både skiforbundet og langrennslandslaget innfører nye rutiner for å sikre seg mot nye tabber.

– Rutinene ble ikke fulgt

En av de nye rutinene er blant annet at en lege i Norge skal dobbeltsjekke kjøp av medisiner som skiforbundets leger gjør i utlandet.

Ifølge skipresidenten har rutinen frem til nå vært at medisiner kun unntaksvis skal kjøpes i utlandet.

– Rutinen har vært slik at medisiner i utgangspunktet skal tas med fra Norge. Hvis man unntaksvis skal ta ut medisiner i utlandet skal det kvalitetssikres ekstra nøye og sjekkes opp mot dopinglisten.

– I dette tilfellet (Johaug-saken) ble det dessverre ikke gjort og det beklager vi veldig.

Onsdag ettermiddag sa langrennssjef Vidar Løfshus til VG at han går på dagen dersom han får beskjed om det, men at han foreløpig har stor støtte internt.

Siste nytt

  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB
  • Jönsson utestengt i to kamper - Stabæk aksepterer straffen

    Stabæk-trener Jan Jönsson får to kampers karantene for hendelsen mot Vålerenga mandag. Det melder Dagbladet.

    Sportsjef Kim André Pedersen i Stabæk gjør det klart overfor NRK at klubben og Jan Jönsson aksepterer straffen.

    – Jada, vi må forholde oss til de reglene som er. Når forbundet sier det blir konsekvenser i forhold til regelverket så må vi akseptere det, sier Pedersen til NRK.

    Det var på overtid i kampen mot Vålerenga at det ble kaos med Jönsson i hovedrollen.

    Kaoset startet med at Karina Sævik løp langs streken med ballen og en motspiller etter seg. TV-bildene viste at ballen på et tidspunkt var ute, og da skjedde det noe uvanlig.

    Sævik løp videre, men på samme tid løp Stabæk-trener Jan Jönsson ut på banen og stoppet Vålerenga-spilleren med kroppen.

    Da eksploderte det på benken og Jönsson ble vist det røde kortet.

    Like etter så det ut til at han forsøkte å klemme fjerdedommeren.

    – Det var på overtid og jeg forsøker å få tak i ballen for å få tatt et kjapt innkast. Ballen hadde vært klart ute og jeg gikk en meter ut på banen for å ta den. Jeg ville få spillet i gang. Det var på overtid og Vålerenga sparket bort ballen for at tiden skulle gå ut, sa Jönsson til NRK etter kampen.

    Nå er Stabæk-treneren straffet for episoden.

    Pedersen sier klubben hadde en god prat med Jönsson etter kampen og senere i etterkant av det, for å reflekere over episoden. De er klare på at de bare må akseptere reglene og ser at Jönssons inngripen ble overivrig.

    Jönsson får ikke lede Stabæk i kampene mot Brann og Lyn.

    Ifølge Dagbladet er begrunnelsen for straffen fra disiplinærutvalget slik:

    «Disiplinærutvalget har ved sin beslutning lagt til grunn at Jönsson, ved sin inntreden på spillebanen, forstyrrer spillet og motstanderlagets spiller. I henhold til forbundsstyrets retningslinjer for sanksjoner tilsier dette en karantene på to kamper. Disiplinærutvalget har på den bakgrunn kommet til at en karantene på to kamper er en passende reaksjon på den aktuelle overtredelsen.I henhold til reaksjonsreglementet § 4-15 skal karantenen sones i de to neste seriekampene for samme lag treneren ble utvist for»

    Jan Jönsson
  • Haaland avbildet på City-trening etter skadetrøbbel

    City har publisert bildene fra dagens trening på X.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. I kampen i forveien, Champions League-nederlaget mot Real Madrid, måtte nordmannen ut med en skade. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem».

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål.

    City er ett poeng bak serieleder Arsenal, men de lyseblå har én kamp mindre spilt. Dermed har de alt i egne hender i sesonginnspurten. Haaland og co. møter Nottingham Forest borte søndag. (NTB)

    I9VZqC6O-Pk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal