NRK Meny
Normal

Trondsen ble matchvinner mot gamleklubben

(Stabæk-Rosenborg 0-1) Anders Trondsen scoret, ble matchvinner og ba Stabæk-fansen holde stilt da Rosenborg tok tre poeng i Bærum.

Rosenborg mot Stabæk

AVGJORDE: Anders Trondsen stod for kampens eneste scoring.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Rosenborg leverte en av sine bedre offensive kamper for året da de gjestet Nadderud. Men til tross for flere store sjanser til begge lag ble det med én scoring i kampen mellom Stabæk og Rosenborg.

Det var den tidligere Stabæk-duoen Birger Meling og Anders Trondsen som stod bak målet. Sistnevnte fikk æren av å sette ballen i mål. Meling spilte i Stabæk inntil i fjor, mens Anders Trondsen var i klubben mellom 2012 og 2015.

Dermed er luken opp til Brann på toppen av tabellen nok en gang kuttet ned til sju poeng. Etter en vanskelig start på sesongen står Rosenborg nå med fem seire og én uavgjort på de seks siste kampene.

Jublet foran Stabæk-fansen

Anders Trondsen synes åpenbart det var morsomt å bli matchvinner mot gamleklubben. Scoringen valgte han å feire med å hysje på Stabæk-fansen, som svarte med pipekonsert mot midtbanespilleren.

– Fotball er følelser og lidenskap. I fjor sang Stabæk-fansen om faren min, og du kødder ikke med far. Da må jeg ta igjen, sier Trondsen med et smil om munnen.

At det var Birger Meling som stod for den målgivende pasningen gjør det enda morsommere, mener Trondsen.

– De får frem gode spillere i Stabæk, ler midtbanespilleren.

Til tross for pipekonsert og tilrop sier Trondsen at det alltid er fint å vende tilbake til Nadderud.

– Jeg hadde en fin ungdomstid her, og det er godt å treffe gamle kjente.

Anders Trondsen

HYSJET: Anders Trondsen mot Stabæk-fansen.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Klar fremgang

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var meget fornøyd med det meste han fikk se under kampen.

– Vi var til å kjenne igjen offensivt, og det var veldig ålreit. Vi scorer på et fantastisk angrep, og hadde flere av dem som vi burde scoret på. Denne kampen trengte ikke å bli så spennende som den ble, sier Ingebrigtsen.

Han tror de kan nærme seg Brann dersom de fortsetter som mot Stabæk.

– Brann har satt en brukbar standard, vi andre får bare komme oss på det samme toget. Det viktigste for oss er at vi begynner å fungere offensivt, da blir det poeng.

Den neste muligheten for Rosenborg kommer 16. mai, hjemme mot Lillestrøm. Ingebrigtsen ønsker seg en festaften.

– Det blir fullt hus på Lerkendal, og vi skal gå ut å spille med samme trøkk og vilje som i dag, sier Ingebrigtsen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal