Bendtner og Rosenborg slo tilbake: – Vi gjorde en avtale

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Da Rosenborg møttes igjen etter sommerpausen ble spillerne enige om å «ta seg sammen». Det gjorde at laget, anført av Nicklas Bendtner, kjørte over Vålerenga.

Nicklas Bendtner

STORSPILTE: Nicklas Bendtner var tilbake fra start mot Vålerenga og noterte seg med både straffescoring og målgivende.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er vel ingen som hadde slått oss i dag, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til NRK, og gliser.

Hverken Rosenborg eller Nicklas Bendtner har overbevist i vårsesongen, og etter to strake tap mot Brann og Tromsø, var kritikken kraftig mot fjorårets seriemester. Både utenfra og innad i laget var misnøyen med laget stor.

Men etter to ukers sommerferie ventet Vålerenga på Lerkendal, og vertene gikk ut i 100. Etter bare 26 minutter sto det 2–0.

– De kan jo ikke ha hatt ferie, de må ha ligget til ladning hele bunten, uttalte MAX-ekspert Bengt Eriksen.

Men laget har hatt ferie, og møttes først onsdag denne uka. Da la de en plan, røper Bendtner.

– Jeg tror folk har tenkt litt på hvordan vi har gjort det i ferien, og vi gjorde en avtale om at nå skal vi ta oss sammen og vise det vi kan. Det gjelder også på trening, ikke bare i kamp. Vi har trent godt hele uken og hjulpet hverandre. Det har imponert meg mye, forteller han til pressen etter seieren.

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Vålerenga.

DUOEN TILBAKE: Nicklas Bendtner og Pål André Helland scoret begge mot Vålerenga.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Bendtner i storslag

Dansken var tilbake i startelleveren for første gang siden skaden og VM-vrakingen, og markerte seg raskt. Etter 13 minutter la han perfekt opp til Anders Konradsen, som dunket inn 1–0.

– Det er jo en helt annen Bendtner enn vi har sett tidligere denne våren, slo MAX-kommentator Kenneth Fredheim fast allerede i første omgang.

Flere ganger var dansken frempå de første 45. Og i andre omgang kom også scoringen, fra straffemerket. Dansken var iskald, og økte ledelsen for Rosenborg.

– Jeg får en del sjanser og det er jeg glad for. Vi ønsker å være gode, og nå blir kunsten å gjenta dette her. Vi må uansett stå sammen som et lag og sikre tre poeng også i tettere kamper. I dag var det fantastisk innsats av hele laget, sier Bendtner.

Helland-mål og skade

Det var ikke bare Bendtner som leverte varene. Pål André Helland – med ny sommerstuss for anledningen – banket til fra rundt 20 meter og doblet ledelsen etter 26 minutter. Ballen gikk via Daniel Fredheim Holm, og hardt i nettet.

– Dette er noe han har gjort mange ganger før, selv om han får litt hjelp her. At han skyter vitner om at han har ristet av seg noe av bagasjen, påpekte Bengt Eriksen.

Men bare 10 minutter etter scoringen, holdt den skadeplagede kantspilleren seg til baksiden av låret. Han måtte byttes ut.

– Han sleit litt på treninga med en stiv bakside, så vi tok ingen sjanser. Han er jo litt utsatt for strekk, understreket RBK-trener Kåre Ingebrigtsen i pauseintervjuet.

– Et annet tempo

Eliteserien fotball 2018: Rosenborg - Vålerenga.

NY SVEIS: Pål André Helland måtte ut med en føling bak i låret etter bare 36 minutter.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Etter kampen strålte Helland, og fortalte om den oppsiktsvekkende hårsveisen.

– Jeg har noen kompiser både på laget og privat som begynner å bli litt tynne i toppen, så det var egentlig bare for å vise dem at det ikke er så farlig å ta det. Jeg har jo ganske tjukk og fin manke, så når til og med jeg kan ta håret, er det håp for dem også, sier Helland og gliser.

– Fruen liker det, men mamma er fryktelig misfornøyd.

Rosenborg vant 3-0, og klatrer til andreplass på tabellen.

– I dag var det bra trykk, vilje til å gå fremover, det var masse energi. Vi var ordentlig gode, sier Ingebrigtsen.

VIF-trener Ronny Deila kunne ikke annet enn å applaudere sin motstander, men var også fornøyd med eget lag.

– Rosenborg var gode. Det var et tempo i denne kampen som ikke er vanlig i andre kamper vi har spilt i eliteserien, mener han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nilsen tok nok en VM-medalje

  Vilde Nilsen har vært i storform i para-VM i Canada. Onsdag kveld tok hun sin tredje medalje i mesterskapet, denne gangen bronse på skiskyttersprinten. Fra tidligere i mesterskapet har hun to VM-gull i langrenn, fra både sprint og 7,5 kilometer.

  Para-VM
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Atlético vant etter VAR-drama

  Atlético Madrid mistet en straffe og en scoring etter videodømming, men var likevel sterkest og slo Juventus 2–0 i den første åttedelsfinalen i mesterligaen. Med 2–0 har Madrid-klubben et knallsterkt utgangspunkt før returoppgjøret i Torino 12. mars.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • City vant med ti mann

  Manchester City tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Schalke 04, men så snudde kampen. Det tyske hjemmelaget ble tildømt to straffespark, og satte begge. I andre omgang fikk Nicolas Ottamendi sitt andre gule kort og marsjordre, men City ga seg ikke. Leroy Sané satte et herlig frispark, og i sluttminuttene slet Raheem Sterling seg fri og bredsidet inn seiersmålet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal