Oppgitt Ingebrigtsen: – Dårlige valg og slurv

Rosenborg hadde muligheten til å ta innpå Brann, men greide ikke å overliste et svært angrepsvillig Tromsø på hjemmebane.

Tromsø-Rosenborg

TROMSØ-JUBEL: TIL jubler over ledelse over RBK.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er for upresise når vi kommer gjennom og da blir vi straffet. I dag hadde vi muligheten til å vinne, men så står vi igjen med null. Vi velger bort tre poeng med dårlige valg og slurv, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Max etter mandagens 1-2-tap for Tromsø.

Rosenborg hadde muligheten til å redusere luken frem til serieleder Brann etter at bergenserne måtte gi fra seg to poeng i møtet med Vålerenga søndag.

Trønderne fikk imidlertid tøff motstand på Alfheim. Ikke en gang en spilleklar Nicklas Bendtner kunne gjøre noe med hjemmelaget mandag.

Det er første gang RBK taper to kamper på rad i Eliteserien siden 2016. Trønderne gikk også på tap for Brann i forrige serierunde.

Kåre Ingebrigtsen

OPPGITT: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Dermed har RBK fortsatt sju poeng opp til ligaleder Brann og er heller ikke best i byen lenger. Trondheim-rival Ranheim ligger på plassen foran etter 2-1-seieren over Sarpsborg søndag.

Tromsø er nå på sjuendeplass på tabellen, og ikke mer enn fire poeng bak RBK.

– Dette var helt nydelig, sier Tromsø-spiller Mushaga Bakenga til Max.

– Vi var dødelige da vi skulle være det. Det viktigste i dag var å slå kompisene mine i Trondheim.

Fartsfylt åpning

Det ble en fartsfylt og svært underholdende start på kampen i Tromsø. Hjemmelaget så ikke ut til å ha overdreven respekt for topplaget fra Trondheim og skapte mye trøbbel for RBK-forsvaret i første omgang.

Etter en knapp halvtime slapp hjemmepublikum jubelen løs da Jostein Gundersen headet Tromsø i ledelsen. Scoringen kom etter en av Morten Gamst Pedersens cornere. Gundersen var høyest i feltet og fikk plassert ballen forbi keeper André Hansen.

Ledelsen var ikke ufortjent, men det var to svært angrepsvillige lag på banen, som begge kom til svært store målsjanser de første 45 minuttene.

– Det var sykt gøy, vi må være fornøyd når vi slår Rosenborg. Dette gir selvtillit, sier målscoreren.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Rosenborg 0-3.

REDUSERTE: Tore Reginiussen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Matchvinner Nilsen

Et svært offensivt hjemmelag fortsatte å spille underholdende angrepsfotball i andre omgang, og etter 58 minutter doblet Lasse Nilsen ledelsen etter at Bakenga hadde gjort forarbeidet. Et lekkert angrep av TIL.

Rosenborg brukte fem minutter på å slå tilbake.

Og det var tidligere Tromsø-spiller Tore Reginiussen som førte gjestene tilbake i kampen. Landslagsspilleren headet ballen i nettet fra kort hold og dermed ble det ny spenning i matchen.

TIL greide likevel å stå imot presset fra et jagende Rosenborg i sluttminuttene.

Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Rosenborg

Tromsøs Gjermund Åsen i duell med Rosenborgs Vegar Eggen Hedenstad.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tyskland slo Nederland i EM-kvalik

  Tyskland vant 3-2 over Nederland i EM-kvalifiseringen søndag. Gjestene ledet 2-0 til pause i Amsterdam, men i den andre omgangen scoret Nederland to ganger. Det gikk mot poengdeling, men ett minutt før slutt ble Nico Schulz matchvinner for Tyskland.

  Nico Schulz og lagkameratene feirer etter Tysklands 3-2-scoring mot Nederland
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NM-gull til Kristoffersen

  Henrik Kristoffersen lå på en tredjeplass før den finaleomgangen i Hemsedal, men kjørte seg opp og tok NM-gullet. Leif Kristian Nestvold-Haugen tok sølvet og Max Røiseland tok bronsen.

  AFP_1EQ832
  Foto: JAVIER SORIANO

Sendeplan

Kl. Program Kanal