Hopp til innhold

Bekymret etter nytt RBK-tap: – Ser ut som vi er redd for å tape

Null mål og null poeng mot Haugesund. Mandag kan serieledelsen ryke for Rosenborg. Samme dag får trønderne vite hvem som blir første hinder på veien mot mesterligaen.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Rosenborg.

KNEBLET: Nicklas Bendtner ble ingen trussel for Haugesund.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Én seier på de seks siste seriekampene. Det er fasit for Rosenborg når UEFA mandag trekker de to første kvalifiseringsrundene til mesterligaen.

Rosenborg skal inn i andre runde. Uansett hvem som blir motstander, blir de neppe skremt av det trønderne presterte mot Haugesund søndag kveld.

For Haugesund var klart best. Hadde ikke André Hansen i Rosenborg-målet storspilt, kunne det blitt mer enn 1-0. Offensivt hadde nemlig ikke RBK noe å by på.

– At det klabber såpass offensivt, det liker vi ikke. Det ser ut som vi er redd for å tape, vi går for lite folk i angrep, vi må risikere mer, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport umiddelbart etter kampen.

Ettersom Sapsborg 08 også tapte søndag, topper RBK fortsatt eliteserien. Det kan endre seg mandag hvis Brann slår Stabæk.

Bendtner fra start

Rosenborg spilte en av sine beste kamper for sesongen da Strømsgodset ble slått 3-1 på Lerkendal før landslagspausen. Den gangen satt den danske superstjernen Nicklas Bendtner på tribunen med karantene, mens spissvikar Matthías Vilhjálmsson inntok hovedrollen med mål og målgivende.

Likevel var Bendtner tilbake fra start mot Haugesund søndag. Han kan vanskelig klandres for at Haris Hajradinovic ble spilt fri i bakrommet allerede etter tre minutter. Alene med RBK-keeper André Hansen gjorde Hajradinovic ingen feil og sendte Haugesund i tidlig ledelse.

Men faktum er at Rosenborg ikke skapte en eneste stor målsjanse i første omgang. Spillemessig var det jevnt, men André Hansen måtte levere to praktredninger i sluttminuttene for å hindre Haugesund i å øke ledelsen både én og to ganger før pause.

– Vi er ikke tøffe nok foran mål. Vi har muligheter, men det er farligere når Haugesund kommer, erkjenner Kåre Ingebrigtsen.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Rosenborg.

TIDLIG JUBEL: Allerede etter tre minutter kunne Haugesund feire seiersmålet mot Rosenborg.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Direkte rødt

55 minutter ut i kampen skulle Vilhjálmsson få sjansen, på bekostning av Milan Jevtovic.

Men sjansene uteble fortsett, helt til Bendtner upresset fikk heade fra kort hold etter 75 minutters spill. Ballen gikk over mål.

Så ble vondt enda verre for Rosenborg da høyreback Birger Meling ble sendt av banen med direkte rødt kort etter å ha kastet seg inn i en takling med knottene først etter 80 minuters spill.

Dermed ble det sesongens andre tap og sesongens tredje målløse kamp for Rosenborg.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Uno-X-rytter fullfører Tour de France med blå bart – følgerne valgte fargen

  Magnus Cort gjorde barten blå på siste hviledag i Tour de France. Uno-X-dansken fulgte opp en avstemning i sosiale medier.

  Fargingen kom som en konsekvens av at Corts konto på Instagram før helgen nådde 200.000 følgere. Han lovet tidligere i år å farge barten hvis han kom opp i et slikt antall.

  Mandag la proffsyklisten ut en Instagram-story av den blå barten. Det var opp til følgerne å avgjøre om ansiktshåret på overleppa skulle bli gul, rød eller blå.

  Selv hadde Cort lagt ut et klart råd: «Hjelp meg å gjøre kjæresten min glad og stem for gul», skrev 31-åringen fredag.

  Underveis i årets Tour de France analyserer dansken alle hotellrom han og Uno-X-laget bor på. I forrige uke slaktet Cort et rom han delte med Alexander Kristoff. Det hadde mugg på veggene og ellers dårlige forhold.

  Cort sluttet seg til Uno-X foran årets sesong.

  (NTB)

  Cycling Tour de France
  Foto: Jerome Delay / AP
 • RBK herjet med Manchester United - vant på overtid

  Noah Holm scoret kampens eneste mål langt inne på overtiden og sikret 1-0-seier for Rosenborg hjemme mot Manchester United i mandagens treningskamp.

  Rosenborg bombarderte United-målet i første omgang, men etter treff i stolpen og tverrligger, måtte likevel Alfred Johanssons menn gå målløse av banen til pause.

  Trønderne fortsatte å presse United i andre omgang, men også da Tobias Børkeeiet fyrte av etter en drøy time var det bare metallet som sto i veien for at RBK tok ledelsen.

  Tre minutter på overtid gjorde Holm seg tellende og scoret kampens eneste mål.

  – Det høres veldig bra ut. Om ti år kommer jeg til å si at det var i europaligaen, spøkte Holm med VGTV om å senke United.

  – Det var deilig og ble en fin kveld. Det er nok mange unge på stadion som ble inspirert, og det var det vi ønsket å få ut av dagen, fortsatte han.

  Det var en b-preget Manchester United-tropp som gjestet Lerkendal mandag kveld. Av A-lagsstjerner var bare Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka, Casemiro, Mason Mount og Mason Mount å se på gressmatten i Trondheim.

  (NTB)

  77H_C24F2Do
  Foto: NTB
 • Barcelona-stjerne må opereres

  Barcelonas stopperkjempe Ronald Araújo må gjennomgå en operasjon for å orden på hamstringskaden han pådro seg under Copa America.

  Det bekreftet klubben i en pressemelding mandag ettermiddag.

  – Undersøkelser viser at førstelagsspilleren Ronald Araújo har en seneskade i høyre hamstring. I de kommende dagene vil han gjennomgå en kirurgisk prosedyre utført av Dr. Lasse Lempainen under oppsyn av klubbens medisinske stab i Åbo, Finland, heter det i meldingen.

  Araujo pådro seg skaden i venstre lår i første omgang av 0-0-kampen mot Brasil i kvartfinalen. Atletico Madrids Jose Maria Gimenez erstattet Barcelona-stopperen, før de tok seg videre på straffer.

  Uruguay tapte imidlertid semifinalen 0-1 for Colombia, før de vant bronsekampen på straffer mot Canada.

  (NTB)

  Copa America Soccer Uruguay Brazil
  Foto: Godofredo A. Vásquez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal