Bekymret etter nytt RBK-tap: – Ser ut som vi er redd for å tape

Null mål og null poeng mot Haugesund. Mandag kan serieledelsen ryke for Rosenborg. Samme dag får trønderne vite hvem som blir første hinder på veien mot mesterligaen.

Eliteserien fotball 2017: FK Haugesund - Rosenborg.

KNEBLET: Nicklas Bendtner ble ingen trussel for Haugesund.

Én seier på de seks siste seriekampene. Det er fasit for Rosenborg når UEFA mandag trekker de to første kvalifiseringsrundene til mesterligaen.

Rosenborg skal inn i andre runde. Uansett hvem som blir motstander, blir de neppe skremt av det trønderne presterte mot Haugesund søndag kveld.

For Haugesund var klart best. Hadde ikke André Hansen i Rosenborg-målet storspilt, kunne det blitt mer enn 1-0. Offensivt hadde nemlig ikke RBK noe å by på.

– At det klabber såpass offensivt, det liker vi ikke. Det ser ut som vi er redd for å tape, vi går for lite folk i angrep, vi må risikere mer, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport umiddelbart etter kampen.

Ettersom Sapsborg 08 også tapte søndag, topper RBK fortsatt eliteserien. Det kan endre seg mandag hvis Brann slår Stabæk.

Bendtner fra start

Rosenborg spilte en av sine beste kamper for sesongen da Strømsgodset ble slått 3-1 på Lerkendal før landslagspausen. Den gangen satt den danske superstjernen Nicklas Bendtner på tribunen med karantene, mens spissvikar Matthías Vilhjálmsson inntok hovedrollen med mål og målgivende.

Likevel var Bendtner tilbake fra start mot Haugesund søndag. Han kan vanskelig klandres for at Haris Hajradinovic ble spilt fri i bakrommet allerede etter tre minutter. Alene med RBK-keeper André Hansen gjorde Hajradinovic ingen feil og sendte Haugesund i tidlig ledelse.

Men faktum er at Rosenborg ikke skapte en eneste stor målsjanse i første omgang. Spillemessig var det jevnt, men André Hansen måtte levere to praktredninger i sluttminuttene for å hindre Haugesund i å øke ledelsen både én og to ganger før pause.

– Vi er ikke tøffe nok foran mål. Vi har muligheter, men det er farligere når Haugesund kommer, erkjenner Kåre Ingebrigtsen.

TIDLIG JUBEL: Allerede etter tre minutter kunne Haugesund feire seiersmålet mot Rosenborg.

Direkte rødt

55 minutter ut i kampen skulle Vilhjálmsson få sjansen, på bekostning av Milan Jevtovic.

Men sjansene uteble fortsett, helt til Bendtner upresset fikk heade fra kort hold etter 75 minutters spill. Ballen gikk over mål.

Så ble vondt enda verre for Rosenborg da høyreback Birger Meling ble sendt av banen med direkte rødt kort etter å ha kastet seg inn i en takling med knottene først etter 80 minuters spill.

Dermed ble det sesongens andre tap og sesongens tredje målløse kamp for Rosenborg.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• VIF-talent (19) må trolig legge opp

En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

Jacob Dicko Eng
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

RARQbR4LYDw
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.