Ronaldo sende Real Madrid til himmels etter høgdramatisk finale

Cristiano Ronaldo var sikker på Real Madrids siste straffe og Real Madrid vann til slutt 6–4 mot byrival Atletico i Mesterligafinalen.

FBL-EUR-C1-REALMADRID-ATLETICO

JUBEL: Cristiano Ronaldo sette det avgjerande straffesparket i mål og kunne jubla for meisterligatriumf.

Juanfran bomma på Atletico Madrids fjerde straffe i straffesparkkonkurransen, og med det låg alt duka for at Cristiano Ronaldo kunne bli den store helten.

Portugisaren var sikker på sin straffe, og med det vann Real Madrid meisterligafinalen for andre gong på tre år. Og for andre gong mot Atlético Madrid.

– Det var ein jama kamp. Straffe er lotteri og vi visste ikkje kva som kunne skje, men det er utruleg deilig å vinne, seier Ronaldo til BT sports, som no har vunne meisterligaen tre gonger.

Draumestart for Real Madrid

Real Madrid fekk ein perfekt opning på kampen, då eit frispark frå Toni Kroos fann hovudet til Gareth Bale som stussa ballen vidare. Sergio Ramos strekte ut forten etter ballen, men TV-bilda viste ikkje klart om Ramos var borti ballen eller ikkje. Headinga til Bale gjekk under keeper, men han vart tydeleg forstyrra av ein offsideplassert Ramos.

Om det vert Bale eller Ramos som står att som målscorar bryr nok ikkje Real Madrid spelarane nemneverdig.

Det sto seg til pause, og laga gjekk i garderoben på 1–0.

Klinte til etter utlikning

Minuttet etter kvilen gjekk Fernando Torres i bakken, etter å ha blitt takla bakfrå av Pepe, og dommar Mark Clattenburg peika på straffemerket. Antoine Griezmann tok fart, og smelte ballen i undersida av tverrliggaren og ut.

Etter straffemissen dominerte Atletico kampen, og etter 79 minutt fekk dei løn for strevet. Juanfran låg inn frå kanten på eitt touch. Der dukka Yannick Carrasco opp og banka inn utlikninga, og sikra ekstra omgangar.

Italy Soccer Champions League Final

KLINTE TIL: Så glad vart Yannick Carrasco då han jubla over utlikningsmålet.

Zinedine Zidane tok over som manager for Real Madrid i januar, og har tidlegare vunne meisterligaen som spelar. No har han vunne som både trenar og spelar.

– Eg er førstemann som har vunne meisterligaen som spelar, assistenttrenar og trenar, seier ein strålande fornøgd Zidane til BT sports etter kampen.

I 2014, og hadde Atletico sigeren i lomma inntil Real-bautaen Sergio Ramos utlikna tre minutt på overtid. Den gongen gjekk det også til ekstra omgangar, og dei heilkvite frå Madrid vann til slutt 4–1.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.