Hopp til innhold

Frustrert Kroos forlot intervju – forklarer hvorfor til NRK

Real Madrid-stjernen Toni Kroos ristet på hodet og stormet vekk fra en ZDF-reporter på gressmatten i Paris. Han gikk lei den negative tonen.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Du hadde 90 minutter på å komme opp med et fornuftig spørsmål, og så stiller to sånne drittspørsmål. Det er galskap.

Toni Kroos' svar til ZDF-reporter Nils Kaben etter mesterligafinalen skapte raskt overskrifter i Tyskland. Real Madrids midtbanestjerne er vanligvis like rolig foran mikrofonen som han er med ballen i beina, men etter kampen mot Liverpool fikk han nok.

– Du starter med å stille to negative spørsmål. Da skjønner man umiddelbart at du kommer fra Tyskland, smalt det fra Kroos.

ZDF er Tysklands nest største TV-kanal. Det var de som sendte finalen der Real Madrid slo Liverpool 1–0 lørdag kveld.

To spørsmål frustrerte

Årsaken til Kroos' frustrasjon var disse to spørsmålene fra reporteren:

 • Slik kampen utviklet seg var det ikke helt selvsagt, eller?

 • Var det overraskende for deg at Real Madrid var i så mye trøbbel?

Feststemte Kroos mistet tålmodigheten:

– Hva er det for et spørsmål? Vi spiller ikke gruppespillskamp ett eller annet sted. Vi spiller en mesterligafinale.

Han gjentok flere ganger at han mente det var «veldig svakt» av reporteren, mens han gikk videre til neste mediestasjon på gressmatten i Paris.

France Soccer Champions League Final

TITTELGROSSISTER: Toni Kroos (f.v.), Casemiro og Luka Modric står med fem mesterligatitler hver.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Halvannen time senere fremstod tyskeren betydelig roligere. Han la inn lange stopp hos spansk, tysk og norsk presse på vei gjennom intervjusonen. I bakgrunnen lekte ungene hans sammen med barna til Luka Modric.

Syns han klarte seg dårlig

NRK får så vidt huket tak i ham etter at han har fortalt at han syns det var ekstra spesielt med den femte tittelen, fordi alle de tre barna nå har fått oppleve minst en hver.

– Hvorfor reagerte du? Krever du mer respekt?

– Nei, jeg krever ikke mer respekt. Jeg krever at etter en vunnet mesterligafinale, personlig min femte, at det heller stilles positivt vinklede spørsmål, sier Kroos til NRK, før han korrigerer seg:

– Jeg krever det ikke, men jeg hadde egentlig heller ventet det. Men kollegaen din tok seg først bryet med å spørre om hvorfor det var så vanskelig mot Liverpool og hvorfor jeg var glad. Jeg syns ikke han klarte seg så bra.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

PAPPA TONI: Kroos hadde med seg alle ungene på stadion. Det oppstod kaos på banen etter matchen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Siste nytt

 • Brennhet Hovland med ellevill hole-in-one

  Viktor Hovland synes å være i praktslag foran fredagens Ryder Cup-start i Roma. Nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag.

  Prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. Hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one.

  Det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet.

  Europatouren har lagt ut et videoklipp av at Hovland henter ballen opp fra koppen etter superslaget.

  Årets Ryder Cup-utgave starter fredag morgen i Roma. Hovland er en av Europas viktigste spillere når laget skal forsøke å revansjere tapet for USA i 2021.

  (NTB)

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Norges Fotballforbund går mot Uefas vedtak – ønsker ikke russiske lag inn i varmen

  Norges Fotballforbund stiller seg bak kollegaene i Sverige og Danmark og sier nei til at russiske aldersbestemte landslag skal få delta i internasjonale kamper.

  – Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår. Dette er en holdning hele norsk idrett står samlet om i solidaritet med Ukraina, og som også må sees som en del av sanksjonene som Europa har samlet seg om, både myndigheter, næringsliv og idrett, sier Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund.

  Hun sier at NFF ikke var kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og at de må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak.

  Det var tirsdag at styret i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) besluttet å gjenåpne døren for russiske U17-landslag, som har vært utelukket fra konkurranser siden Russlands invasjon av Ukraina.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Det er spesielt opprørende at en generasjon med barn på grunn av konflikten (krigen i Ukraina) fratas retten til å spille internasjonal fotball, sto det i en uttalelse fra Uefa.

  Fotballpresident Klaveness sier følgende om det argumentet:

  – I utgangspunktet støtter vi holdningen om at barn ikke skal ekskluderes fra fotball eller andre arenaer på grunn av voksnes og myndigheters handlinger. Dette er et hensyn som skal og bør stå veldig sterkt, uansett situasjon. Fotball skal binde sammen, ikke splitte.

  – Vi vurderer likevel at det i denne ekstraordinære situasjonen er for vanskelig å skille landslagsfotball fra nasjonen Russland og regimets behov for å bruke toppfotball som en del av sin propaganda, og at det ikke er rimelig å gjøre en slik retrett nå uten at det er basert på en grundigere involvering og utredning av hvordan hensynet til nøytralitet og solidaritet vil bli ivaretatt ved en slik beslutning, sier Klaveness.

  Russland kan få plass allerede i EM-kvalifiseringen i høst. Administrasjonen i Uefa har fått grønt lys til å jobbe med dette, selv om trekningen allerede er gjennomført. (NTB)

  Pressekonferanse med Norges Fotballforbund
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Antonio Nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. Han går glipp av Brugges kamp mot serieleder Gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag.

  Tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med A-landslaget. Han storspilte og sjarmerte Ullevaal-publikummet med mål mot Jordan og to assister mot Georgia.

  Torsdag mister han sin tredje strake kamp for Brugge med en ryggskade når serieleder Gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider.

  Tidligere i uken uttalte trener Ronny Deila at han venter Nusa tilbake om ikke så lenge.

  – Det er ingen alvorlig skade. Vi tar det dag for dag. Jeg forventer at han snart er tilbake, sa Deila på en pressekonferanse tirsdag.

  Oppgjøret mot Gent er viktig for Brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt.

  Hugo Vetlesen er med i Brugges tropp. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Så cupkamp fra eget hustak 00:45
Neste