Hopp til innhold

Frustrert Kroos forlot intervju – forklarer hvorfor til NRK

Real Madrid-stjernen Toni Kroos ristet på hodet og stormet vekk fra en ZDF-reporter på gressmatten i Paris. Han gikk lei den negative tonen.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid
Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

– Du hadde 90 minutter på å komme opp med et fornuftig spørsmål, og så stiller to sånne drittspørsmål. Det er galskap.

Toni Kroos' svar til ZDF-reporter Nils Kaben etter mesterligafinalen skapte raskt overskrifter i Tyskland. Real Madrids midtbanestjerne er vanligvis like rolig foran mikrofonen som han er med ballen i beina, men etter kampen mot Liverpool fikk han nok.

– Du starter med å stille to negative spørsmål. Da skjønner man umiddelbart at du kommer fra Tyskland, smalt det fra Kroos.

ZDF er Tysklands nest største TV-kanal. Det var de som sendte finalen der Real Madrid slo Liverpool 1–0 lørdag kveld.

To spørsmål frustrerte

Årsaken til Kroos' frustrasjon var disse to spørsmålene fra reporteren:

 • Slik kampen utviklet seg var det ikke helt selvsagt, eller?

 • Var det overraskende for deg at Real Madrid var i så mye trøbbel?

Feststemte Kroos mistet tålmodigheten:

– Hva er det for et spørsmål? Vi spiller ikke gruppespillskamp ett eller annet sted. Vi spiller en mesterligafinale.

Han gjentok flere ganger at han mente det var «veldig svakt» av reporteren, mens han gikk videre til neste mediestasjon på gressmatten i Paris.

France Soccer Champions League Final

TITTELGROSSISTER: Toni Kroos (f.v.), Casemiro og Luka Modric står med fem mesterligatitler hver.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Halvannen time senere fremstod tyskeren betydelig roligere. Han la inn lange stopp hos spansk, tysk og norsk presse på vei gjennom intervjusonen. I bakgrunnen lekte ungene hans sammen med barna til Luka Modric.

Syns han klarte seg dårlig

NRK får så vidt huket tak i ham etter at han har fortalt at han syns det var ekstra spesielt med den femte tittelen, fordi alle de tre barna nå har fått oppleve minst en hver.

– Hvorfor reagerte du? Krever du mer respekt?

– Nei, jeg krever ikke mer respekt. Jeg krever at etter en vunnet mesterligafinale, personlig min femte, at det heller stilles positivt vinklede spørsmål, sier Kroos til NRK, før han korrigerer seg:

– Jeg krever det ikke, men jeg hadde egentlig heller ventet det. Men kollegaen din tok seg først bryet med å spørre om hvorfor det var så vanskelig mot Liverpool og hvorfor jeg var glad. Jeg syns ikke han klarte seg så bra.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

PAPPA TONI: Kroos hadde med seg alle ungene på stadion. Det oppstod kaos på banen etter matchen.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Siste nytt

 • Knudsen i LSK til neste sommar

  LSK-sportssjef Simon Mesfin stadfestar overfor Romerikes Blad at Magnus Knudsen blir hos dei gulkledde på ein avtale fram til neste sommar

  Fifa tillet utanlandske spelarar i den russiske ligaen å suspendere sine kontaktar fram til 30. juni i år fordi Russland invaderte Ukraina. I juni forlenga dei moglegheita med eitt år.

  Magnus Knudsen blei seld til Rostov frå Lillestrøm på tampen av 2021, men berre nokre månader inne i årets sesong var han tilbake hos Kanarifuglene da han nytta seg av denne moglegheita.

  Til Romerikes Blad opplyser LSK-sportssjef Simon Mesfin at klubben og spelaren har inngått ein avtale om at han held fram hos serieleiaren i eliteserien.

  – Vi er einig om ein avtale med Magnus til 30. juni neste sommar, seier han til avisa

  Magnus Knudsen har spelt elleve kampar for Lillestrøm i eliteserien denne sesongen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • AaFK selger Haugen til dansk klubb

  Aalesunds Sigurd Haugen er klar for danske AGF i Århus, melder klubben. Haugen har vært en av sunnmørsklubbens viktigste spillere. I oppkjøringen til årets sesong ble det hele 15 scoringer og i serien har han scoret syv mål på 13 kamper.

  Haugen drar til Danmark allerede i kveld for å forberede seg til seriestarten i dansk superliga.

  – Det er selvsagt veldig stort, for det er en stor drøm som går i oppfyllelse. Det er noe jeg har jobbet ekstremt hardt for. Jeg er stolt, sier Haugen.

  AGF ansatte nylig Uwe Rösler som hovedtrener. I tillegg er Stig Inge Bjørnebye sportssjef i klubben.

  – Med tanke på det flotte mennesket og forbildet han er blitt for så mange i vår by og region, så er det klart at det smerter å selge Sigurd, sier administrerende direktør i AaFK, Ronny Stokke.

  Sigurd Haugen.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bronsevinner fra VM i svømming hevder hun ble dopet ned under medaljefeiring

  Dagen etter at canadiske Mary-Sophie Harvey hadde tatt bronsemedalje under svømme-VM i Budapest i juni, våknet hun opp med hjernerystelse og et skadd ribbein.

  Hun deler historien sammen med bilder av flere blåmerker på Instagram.

  22-åringen var ute og feiret bronsemedaljen med lagvenninnene i 4 x2 00 meter fri, men skal senere ifølge henne selv ha fått bedøvende stoffer i drinken hennes.

  Harvey skriver videre at hun hadde et sort hull på mellom fire og seks timer hun ikke husker noen ting fra. Dagen etter våknet hun med smerter.

  – Jeg har i lengre tid vært vurdert om jeg skal si noe eller bare la være. Jeg har likevel alltid vært ærlig med dere, og disse situasjonene skjer altfor ofte til at jeg kan være stille, skriver hun.

  Etter å ha landet hjemme i Canada, dro Harvey for å undersøke smertene. Der fikk hun konstatert lett hjernerystelse og forstuing i det ene ribbeinet.

  – Jeg blir skremt når jeg tenker på alt det jeg ikke husker fra kvelden. Jeg forsøker fortsatt å finne tilbake til «glade Mary» som fant glede før hendelsen. Jeg skal ikke la dette definere meg, sier Harvey.

  Nyhetsbyrået Ritzau melder torsdag at det canadiske svømmeforbundet undersøker saken. (NTB)

  Canadas Mary-Sophie Harvey
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste