Hopp til innhold

Romøren får ikke hoppe i Finland

Prøvehoppet i Holmenkollen får reaksjoner.

Bjørn Einar Romøren i Vancouver

Bjørn Einar Romøren var gråtkvalt på pressekonferasen hvor han fikk dommen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Bjørn Einar Romøren blir satt ut av landslaget i en periode kom det frem på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i kveld.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen mener Romøren har brutt de interne reglene.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det betyr at Hosle-hopperen ikke får hoppe de tre neste verdenscuprennene i Lahti og Kuopio.

- Denne handlingen framstår som et tydelig brudd på respekt. Derfor ser vi oss nødt til å sette ut Bjørn Einar av laget under rennene som går i Finland, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Det handler om våre interne spilleregler som skal etterlevere respekt og ydmykhet og denne handlingen har helt klart brutt med disse reglene.

- Utrolig lei meg

Bjørn Einar Romøren var tydelig preget av alt som har skjedd de siste dagene.

- Jeg er utrolig lei meg og dette var det siste jeg ønsket, sier Romøren som likevel respekterer avgjørelsen.

- Den straffen jeg får nå skal jeg ta og det har jeg ikke noe problemer med. Jeg beklager på det dypeste at jeg handlet med så dårlig dømmekraft. Jeg har ikke så mye mer å si enn unnskyld, fortsetter han.

- Burde skjønt hva jeg drev med

Romøren vil ikke si om han ble påvirket til å hoppe først.

- Jeg hoppet først og sånn er det bare. Jeg burde skjønt hva jeg drev med da jeg satte meg på bommen, sier han.

- Jeg hadde helt andre intensjoner enn det som har kommet frem i media. Jeg er lei meg for at jeg ikke tok meg tid til å tenke på konsekvensene for Anette Sagen og Holmenkollbakken som hadde fortjent bedre enn å bli overskygget av et testhopp fra meg, fortsetter han.

På spørsmål om hvordan han tror Hopp-Norge reagerer svarte
Romøren slik:

- Jeg skjønner det dersom jeg ikke er så populær, sa Hosle-hopperen mens han kjempet mot tårene.

- Jeg tar denne straffen som en mann, og jeg straffes for dårlig handlekraft, la Romøren til.

Hoppet før Anette

Bjørn Einar Romøren provoserte store deler av hopp-Norge da han tirsdag var førstemann til å hoppe i nye Holmenkollen i et prøvehopp.

Anette Sagen ble pekt ut til å gjøre det første offisielle hoppet i Kollen, men Romøren kom henne altså i forkjøpet, og det skapte voldsomme reaksjoner.

Hosle-hopperen fikk ikke hoppe under den offisielle åpningen onsdag kveld.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen visste ikke at Romøren skulle hoppe, og han mener dømmekraften til de involverte er tilsidesatt.

- Det fremstår som en handling hvor det er masse mangel på respekt. Det er illojalt overfor Oslo kommune som nå har investert en masse penger i verdens flotteste skianlegg, sa Bråthen da han fikk vite om hoppet.

I morgen drar hopplandslaget til Lahti hvor det arrangeres lagkonkurranse på lørdag og individuell konkurranse på søndag.

Lahti er første del av den nordiske hoppuka som avslutter sesongen. De tre andre arrangørstedene er Kuopio, Lillehammer og Holmenkollen.

Siste nytt

 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP
 • Alexander-Arnold med perlescoring i Liverpool-seier

  Liverpool vant den britiske duellen mot Rangers i Mesterligaen tirsdag kveld.

  Trent Alexander-Arnold svarte kritikerne da han skrudde et frispark fra 24 meter vakkert i hjørnet allerede i det 7. minutt på Anfield, og Jürgen Klopps lag så seg ikke tilbake. Bare en god Allan McGregor i målet holdt Rangers inne i kampen før pause, og tidlig i den andre omgangen doblet Mo Salah ledelsen på straffespark etter at Luis Diaz ble felt.

  Liverpool kunne vunnet mer, men Rangers var veldig nær redusering på tampen. En akrobatisk redning på strek av Kostas Tsimikas og en flott redning av Alisson Becker hindret det.

  Liverpool har slått tilbake med to seirer etter at laget fikk juling i Napoli i første runde, og med en ny seier i Glasgow neste uke vil det se veldig bra ut.

  (NTB)

 • Keepermareritt i ellevill Marseille-vending

  Keeper Antonio Adáns hadde ti fryktelige minutter i mesterligakampen mellom Sporting Lisboa og Marseille, som endte til slutt med en 4-1-seier for det franske laget. Det var Sporting Lisboa som kom best i gang, etter bare 52 sekunder.

  Så skulle kampen endre seg betraktelig.

  Adán hadde skyld i de to målene som vendte resultatet i Marseilles favør, og deretter ble han utvist for viljehands utenfor feltet da han holdt på å slippe inn ett til. Reserven Franco Israel kom inn og slapp inn nok et tabbemål.

  France Soccer Champions League
  Foto: Daniel Cole / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste