Hopp til innhold

Romøren får ikke hoppe i Finland

Prøvehoppet i Holmenkollen får reaksjoner.

Bjørn Einar Romøren i Vancouver

Bjørn Einar Romøren var gråtkvalt på pressekonferasen hvor han fikk dommen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Bjørn Einar Romøren blir satt ut av landslaget i en periode kom det frem på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i kveld.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen mener Romøren har brutt de interne reglene.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det betyr at Hosle-hopperen ikke får hoppe de tre neste verdenscuprennene i Lahti og Kuopio.

- Denne handlingen framstår som et tydelig brudd på respekt. Derfor ser vi oss nødt til å sette ut Bjørn Einar av laget under rennene som går i Finland, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Det handler om våre interne spilleregler som skal etterlevere respekt og ydmykhet og denne handlingen har helt klart brutt med disse reglene.

- Utrolig lei meg

Bjørn Einar Romøren var tydelig preget av alt som har skjedd de siste dagene.

- Jeg er utrolig lei meg og dette var det siste jeg ønsket, sier Romøren som likevel respekterer avgjørelsen.

- Den straffen jeg får nå skal jeg ta og det har jeg ikke noe problemer med. Jeg beklager på det dypeste at jeg handlet med så dårlig dømmekraft. Jeg har ikke så mye mer å si enn unnskyld, fortsetter han.

- Burde skjønt hva jeg drev med

Romøren vil ikke si om han ble påvirket til å hoppe først.

- Jeg hoppet først og sånn er det bare. Jeg burde skjønt hva jeg drev med da jeg satte meg på bommen, sier han.

- Jeg hadde helt andre intensjoner enn det som har kommet frem i media. Jeg er lei meg for at jeg ikke tok meg tid til å tenke på konsekvensene for Anette Sagen og Holmenkollbakken som hadde fortjent bedre enn å bli overskygget av et testhopp fra meg, fortsetter han.

På spørsmål om hvordan han tror Hopp-Norge reagerer svarte
Romøren slik:

- Jeg skjønner det dersom jeg ikke er så populær, sa Hosle-hopperen mens han kjempet mot tårene.

- Jeg tar denne straffen som en mann, og jeg straffes for dårlig handlekraft, la Romøren til.

Hoppet før Anette

Bjørn Einar Romøren provoserte store deler av hopp-Norge da han tirsdag var førstemann til å hoppe i nye Holmenkollen i et prøvehopp.

Anette Sagen ble pekt ut til å gjøre det første offisielle hoppet i Kollen, men Romøren kom henne altså i forkjøpet, og det skapte voldsomme reaksjoner.

Hosle-hopperen fikk ikke hoppe under den offisielle åpningen onsdag kveld.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen visste ikke at Romøren skulle hoppe, og han mener dømmekraften til de involverte er tilsidesatt.

- Det fremstår som en handling hvor det er masse mangel på respekt. Det er illojalt overfor Oslo kommune som nå har investert en masse penger i verdens flotteste skianlegg, sa Bråthen da han fikk vite om hoppet.

I morgen drar hopplandslaget til Lahti hvor det arrangeres lagkonkurranse på lørdag og individuell konkurranse på søndag.

Lahti er første del av den nordiske hoppuka som avslutter sesongen. De tre andre arrangørstedene er Kuopio, Lillehammer og Holmenkollen.

Siste nytt

 • Verstappen raskest på trening i Japan

  Etter fiaskoen i Singapore sist helg har Max Verstappen igjen fått fart på bilen og var raskest i den første treningsomgangen før Japan Grand Prix.

  Den suverene VM-lederen sjokkerte ved å bli slått ut i kvalifiseringen i Singapore lørdag, og han fikk dermed en håpløs startposisjon i selve løpet. Det endte med en femteplass etter å ha vunnet i de ti foregående løpene.

  Red Bulls Verstappen var først ut på banen i Suzuka fredag og markerte seg med raskest tid i hver av banens sektorer.

  Nederlenderen har stø kurs mot sin tredje strake VM-tittel. Han leder med 151 poeng på Red Bull-kollega Sergio Perez. Med et godt resultat i Japan i helgen kan han sikre tittelen i Qatar neste måned.

  (©NTB)

  APTOPIX Italy F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste