Romøren får ikke hoppe i Finland

Prøvehoppet i Holmenkollen får reaksjoner.

Bjørn Einar Romøren i Vancouver

Bjørn Einar Romøren var gråtkvalt på pressekonferasen hvor han fikk dommen.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Bjørn Einar Romøren blir satt ut av landslaget i en periode kom det frem på en pressekonferanse på Ullevaal stadion i kveld.

Clas Brede Bråthen

Clas Brede Bråthen mener Romøren har brutt de interne reglene.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Det betyr at Hosle-hopperen ikke får hoppe de tre neste verdenscuprennene i Lahti og Kuopio.

- Denne handlingen framstår som et tydelig brudd på respekt. Derfor ser vi oss nødt til å sette ut Bjørn Einar av laget under rennene som går i Finland, sa landslagssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

- Det handler om våre interne spilleregler som skal etterlevere respekt og ydmykhet og denne handlingen har helt klart brutt med disse reglene.

- Utrolig lei meg

Bjørn Einar Romøren var tydelig preget av alt som har skjedd de siste dagene.

- Jeg er utrolig lei meg og dette var det siste jeg ønsket, sier Romøren som likevel respekterer avgjørelsen.

- Den straffen jeg får nå skal jeg ta og det har jeg ikke noe problemer med. Jeg beklager på det dypeste at jeg handlet med så dårlig dømmekraft. Jeg har ikke så mye mer å si enn unnskyld, fortsetter han.

- Burde skjønt hva jeg drev med

Romøren vil ikke si om han ble påvirket til å hoppe først.

- Jeg hoppet først og sånn er det bare. Jeg burde skjønt hva jeg drev med da jeg satte meg på bommen, sier han.

- Jeg hadde helt andre intensjoner enn det som har kommet frem i media. Jeg er lei meg for at jeg ikke tok meg tid til å tenke på konsekvensene for Anette Sagen og Holmenkollbakken som hadde fortjent bedre enn å bli overskygget av et testhopp fra meg, fortsetter han.

På spørsmål om hvordan han tror Hopp-Norge reagerer svarte
Romøren slik:

- Jeg skjønner det dersom jeg ikke er så populær, sa Hosle-hopperen mens han kjempet mot tårene.

- Jeg tar denne straffen som en mann, og jeg straffes for dårlig handlekraft, la Romøren til.

Hoppet før Anette

Bjørn Einar Romøren provoserte store deler av hopp-Norge da han tirsdag var førstemann til å hoppe i nye Holmenkollen i et prøvehopp.

Anette Sagen ble pekt ut til å gjøre det første offisielle hoppet i Kollen, men Romøren kom henne altså i forkjøpet, og det skapte voldsomme reaksjoner.

Hosle-hopperen fikk ikke hoppe under den offisielle åpningen onsdag kveld.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen visste ikke at Romøren skulle hoppe, og han mener dømmekraften til de involverte er tilsidesatt.

- Det fremstår som en handling hvor det er masse mangel på respekt. Det er illojalt overfor Oslo kommune som nå har investert en masse penger i verdens flotteste skianlegg, sa Bråthen da han fikk vite om hoppet.

I morgen drar hopplandslaget til Lahti hvor det arrangeres lagkonkurranse på lørdag og individuell konkurranse på søndag.

Lahti er første del av den nordiske hoppuka som avslutter sesongen. De tre andre arrangørstedene er Kuopio, Lillehammer og Holmenkollen.

Siste nytt

 • Johannessen sikter mot OL-plass

  Kristian Krogh Johannessen (26) kan sikre seg plass i Tokyo-OL. Avgjørelsen faller på Challenge-touren denne uken.

  Nordmannen ligger for øyeblikket akkurat innenfor på rankinglisten over hvilke spillere som får sjansen i Tokyo-OL. Johannessen er nummer 60 og ligger per nå an til å slå følge med Viktor Hovland (8.-plass) til Tokyo. (NTB)

  Golfball
  Foto: Frank May / NTB
 • Norges landslag knust av Nederland

  Norges landslag i fotball for kvinner gikk på en skikkelig smell i privatlandskampen mot regjerende europamester Nederland tirsdag. Nederlenderne slo Norge hele 7-0.

  Det er Norges styggeste tap noensinne. Fra før var 0-5 mot Sverige i 1985 og Kina i 1999 (VM-semifinale) resultatmessig bunnotering.

  Landskampen var for øvrig Ingrid Moe Wold (31) sin siste kamp på toppnivå. Hun var norsk kaptein i sin 87. og siste landskamp. Wold tegnet seg i målprotokollen i avskjedskampen, men dessverre var ballen i eget mål.

  Norge måtte greie seg uten tre av sine største navn i Caroline Graham Hansen, Guro Reiten og Maren Mjelde.

   Ingrid Moe Wold
  Foto: Vincent Jannink / AFP
 • Åpner opp for 600 tilskuere

  Tirsdag offentliggjorde statsminister Erna Solberg at totalt antall personer til stede på offentlige utendørs arrangementer økes fra 200 til 600.

  - Det er gode nyheter for alle fotballsupportere, det blir litt flere tilskuere på stadioner fremover, sa Solberg på pressekonferansen.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal