NRK Meny
Normal

Visste ikke at Romøren skulle hoppe først

Administrerende direktør i ski-VM, Åsne Havnelid, beklager at hun lot Bjørn Einar Romøren hoppe.

Administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011

Administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011.

Foto: Scanpix

Administrerende direktør Åsne Havnelid og sportssjef Lasse Ottesen i Ski-VM 2011 holdt pressekonferanse i dag for å informere om testhoppingen i Holmenkollen.

- I etterpåklokskapens tegn burde jeg som leder av ski-VM ikke tillatt at Romøren var en av de tolv, og det beklager jeg, sa hun.

Romøren er blitt utestengt fra verdenscuprennene i Lahtis og Kuopio som følge av at han testet det nye anlegget tirsdag. Anette Sagen innviet bakken med det første offisielle hoppet onsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ble sint

Havnelid sier at hun var til stede under testhoppingen, men hevder likevel at hun ikke visste at Romøren skulle være først over hoppkanten.

- Jeg ble sint, skuffet og lei meg da jeg oppdaget at Romøren var den første, sa hun.

Bli medlem av NRK Sportens Facebook-gruppe

- Men jeg har vært veldig tydelig hele veien, både til hoppseksjonen og til Kollenhopp, om at Romøren ikke skulle være den første som testet bakken, sa hun under pressekonferansen.

- Jeg visste at Romøren skulle hoppe, men var tydelig på at han ikke skulle være den som kom først over kanten, sa VM-direktøren.

- Gått imot mine instrukser

- Hvem har du vært tydelig overfor i forkant?

- Jeg har vært tydelig både i plenum, i grupper og til Torgeir Nordby (rennleder) og Roar Gaustad (leder Kollenhopp). Dette var veldig godt kjent, sa Havnelid til NRK.

- Så da mener du at Nordy har gått imot dine instrukser?

- Det har han gjort.

Rennleder Torgeir Nordby sier til NRK at dersom dette var en ordre har han ikke oppfattet det, og kan ikke huske å ha fått den beskjeden, utover det vil han ikke kommentere saken ytterligere nå.

Kalt inn

Åse Havnelid fortalte at hun har hatt samtaler med både Torgeir Nordby og leder i Kollenhopp, Roar Gaustad, etter testhoppingen.

- Jeg har kalt inn både Nordby og Gaustad til en meget tydelig samtale der jeg har vært tydelig i mine tilbakemeldinger, og de beklager sterkt sin vurdering. De ble kalt inn umiddelbart, sa Havnelid.

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Sarpsborg 08 - Stabæk