Hopp til innhold

Visste ikke at Romøren skulle hoppe først

Administrerende direktør i ski-VM, Åsne Havnelid, beklager at hun lot Bjørn Einar Romøren hoppe.

Administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011

Administrerende direktør Åsne Havnelid i Ski-VM 2011.

Foto: Scanpix

Administrerende direktør Åsne Havnelid og sportssjef Lasse Ottesen i Ski-VM 2011 holdt pressekonferanse i dag for å informere om testhoppingen i Holmenkollen.

- I etterpåklokskapens tegn burde jeg som leder av ski-VM ikke tillatt at Romøren var en av de tolv, og det beklager jeg, sa hun.

Romøren er blitt utestengt fra verdenscuprennene i Lahtis og Kuopio som følge av at han testet det nye anlegget tirsdag. Anette Sagen innviet bakken med det første offisielle hoppet onsdag.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ble sint

Havnelid sier at hun var til stede under testhoppingen, men hevder likevel at hun ikke visste at Romøren skulle være først over hoppkanten.

- Jeg ble sint, skuffet og lei meg da jeg oppdaget at Romøren var den første, sa hun.

Bli medlem av NRK Sportens Facebook-gruppe

- Men jeg har vært veldig tydelig hele veien, både til hoppseksjonen og til Kollenhopp, om at Romøren ikke skulle være den første som testet bakken, sa hun under pressekonferansen.

- Jeg visste at Romøren skulle hoppe, men var tydelig på at han ikke skulle være den som kom først over kanten, sa VM-direktøren.

- Gått imot mine instrukser

- Hvem har du vært tydelig overfor i forkant?

- Jeg har vært tydelig både i plenum, i grupper og til Torgeir Nordby (rennleder) og Roar Gaustad (leder Kollenhopp). Dette var veldig godt kjent, sa Havnelid til NRK.

- Så da mener du at Nordy har gått imot dine instrukser?

- Det har han gjort.

Rennleder Torgeir Nordby sier til NRK at dersom dette var en ordre har han ikke oppfattet det, og kan ikke huske å ha fått den beskjeden, utover det vil han ikke kommentere saken ytterligere nå.

Kalt inn

Åse Havnelid fortalte at hun har hatt samtaler med både Torgeir Nordby og leder i Kollenhopp, Roar Gaustad, etter testhoppingen.

- Jeg har kalt inn både Nordby og Gaustad til en meget tydelig samtale der jeg har vært tydelig i mine tilbakemeldinger, og de beklager sterkt sin vurdering. De ble kalt inn umiddelbart, sa Havnelid.

Siste nytt

 • Duplantis tok EM-gull – verdensrekorden glapp

  Armand Duplantis var nære på, men det ble ingen verdensrekord for det svenske fenomenet.

  Han forsøkte seg på høyden 6,25 meter, men rev tre ganger.

  Han tok imidlertid mesterskapsrekord da han hoppet over 6,10 meter.

  – Han har tatt stavhopp til et helt nytt nivå og gjort idretten enda mer spektakulær enn den var tidligere, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

  Duplantis sikret EM-gullet foran greske Emmanouil Karalis.

  Tyrkiske Esu Sasma tok bronsemedaljen.

  2024 European Athletics Championships, day 6
  Foto: BILDBYRÅN
 • 16-åringer herjet for Stabæk - opp på kvalikplass

  To lynraske nettkjenninger i åpningsminuttene la grunnlaget for Stabæks 4-2-seier hjemme mot Mjøndalen i 1. divisjon onsdag.

  De to 16-åringene Oskar Spiten-Nysæter (2) og Sebastian Olderheim (2) scoret målene som bringer Stabæk opp på 6.-plass i 1. divisjon.

  Fire poeng skiller opp til Vålerenga på direkte opprykksplass. Mjøndalen har på sin side spilt fem strake kamper uten seier, og bruntrøyene er nummer tolv på tabellen. (NTB)

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kolbotn slått ut av 2. divisjonslag

  Molde og Kolbotn spilte 0-0 til fulltid og måtte dermed ut i ekstraomganger i rosenes by. Der gjorde 17 år gamle Ida Warvik seg tellende da hun satte inn kampens eneste mål for vertene.

  Molde spiller til daglig i avdeling 3 i 2. divisjon, hvor de topper tabellen etter åtte serierunder. Kolbotn holder på sin side til i Toppserien, hvor de ligger på 8.-plass.

  Storkanonene i Toppserien tok seg imidlertid videre. Rosenborg vant 7-0 borte mot Steinkjer, Brann vant 3-0 borte over Avaldsnes og Vålerenga slo byrival Frigg 4-0 borte.

  Arna-Bjørnar sikret 2-1-seier åtte minutter på overtid mot 1. divisjonslaget Fyllingsdalen. Start - Amazon Grimstad 4-0, Viking - Bryne 2-0. Bodø/Glimt - Tiller 3-0. (NTB)

  Ida Emilie Heggem Warvik
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal