NRK Meny
Normal

Kontroversielle Bjarne Riis vil ha Hushovd til Saxo Bank

Det danske profflaget Saxo Bank skal ha lagt inn et konkret bud på Thor Hushovd.

Hushovd og Riis

Dersom Thor Hushovd vil kan han gå til Bjarne Riise (innfelt) sitt Saxo Bank-lag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Verdensmester Thor Hushovd imponerer i Tour de France og ifølge trener Atle Kvålsvoll kan 33-åringen velge og vrake i tilbud når kontrakten hans går ut med Garmin-Cervélo etter denne sesongen.

Saxo Bank og sportsdirektør Bjarne Riis er de siste som har kastet seg inn i kampen om nordmannen. Ifølge cyclingnews.com har de kommet med et konkret bud til nordmannen. Den danske nettavisen sporten.dk skriver at det danske laget har mulighet til å bruke mye penger på nordmannen.

Kontroversielt lag

Det spørs imidlertid om Hushovd ønsker å gå til Saxo Bank. Sportsdirektør Bjarne Riis sees på som kontroversiell fordi han, etter at han la opp, innrømmet å ha dopet seg i tiden som proffsyklist. I tillegg sykler dopingtatt Alberto Contador for laget denne sesongen.

På grunn av dette og det faktum at lagene står i kø for å sikre seg nordmannens signatur, som på imponerende vis vant sin niende etappe i Tour de France fredag , er det langt fra sikkert at Hushovd velger Saxo Bank.

Forhandlinger med Garmin

Ifølge cyclingnews.com er også BMC Racing, Europcar og Vacansoleil på jakt etter nordmannen. I tillegg vil hans nåværende lag, Garmin-Cervélo, gjøre alt de kan for å beholde verdensmesteren sin. Ifølge sykkelnettstedet skal Hushovd og hans agent, Alex Carera, ha samtaler med Garmin om fremtiden til mandag som er hviledag i Tour de France.

Da det kort tid før årets Tour de France ble kjent at Europcar-laget var interessert i nordmannen sa trener Atle Kvålsvoll følgende til NRK.no:

– Både i fjor og da han (Hushovd) var ferdig i Crédit Agricole (2008) var det utrolig mange lag som var interesserte. Han har et luksusproblem når det gjelder tilbud.

Ifølge Kvålsvoll kommer Thor Hushovd antageligvis til å skrive en kontrakt på to til tre år med sitt nye lag.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal