NRK Meny
Normal

Kontroversielle Bjarne Riis vil ha Hushovd til Saxo Bank

Det danske profflaget Saxo Bank skal ha lagt inn et konkret bud på Thor Hushovd.

Hushovd og Riis

Dersom Thor Hushovd vil kan han gå til Bjarne Riise (innfelt) sitt Saxo Bank-lag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Verdensmester Thor Hushovd imponerer i Tour de France og ifølge trener Atle Kvålsvoll kan 33-åringen velge og vrake i tilbud når kontrakten hans går ut med Garmin-Cervélo etter denne sesongen.

Saxo Bank og sportsdirektør Bjarne Riis er de siste som har kastet seg inn i kampen om nordmannen. Ifølge cyclingnews.com har de kommet med et konkret bud til nordmannen. Den danske nettavisen sporten.dk skriver at det danske laget har mulighet til å bruke mye penger på nordmannen.

Kontroversielt lag

Det spørs imidlertid om Hushovd ønsker å gå til Saxo Bank. Sportsdirektør Bjarne Riis sees på som kontroversiell fordi han, etter at han la opp, innrømmet å ha dopet seg i tiden som proffsyklist. I tillegg sykler dopingtatt Alberto Contador for laget denne sesongen.

På grunn av dette og det faktum at lagene står i kø for å sikre seg nordmannens signatur, som på imponerende vis vant sin niende etappe i Tour de France fredag , er det langt fra sikkert at Hushovd velger Saxo Bank.

Forhandlinger med Garmin

Ifølge cyclingnews.com er også BMC Racing, Europcar og Vacansoleil på jakt etter nordmannen. I tillegg vil hans nåværende lag, Garmin-Cervélo, gjøre alt de kan for å beholde verdensmesteren sin. Ifølge sykkelnettstedet skal Hushovd og hans agent, Alex Carera, ha samtaler med Garmin om fremtiden til mandag som er hviledag i Tour de France.

Da det kort tid før årets Tour de France ble kjent at Europcar-laget var interessert i nordmannen sa trener Atle Kvålsvoll følgende til NRK.no:

– Både i fjor og da han (Hushovd) var ferdig i Crédit Agricole (2008) var det utrolig mange lag som var interesserte. Han har et luksusproblem når det gjelder tilbud.

Ifølge Kvålsvoll kommer Thor Hushovd antageligvis til å skrive en kontrakt på to til tre år med sitt nye lag.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag