Kontroversielle Bjarne Riis vil ha Hushovd til Saxo Bank

Det danske profflaget Saxo Bank skal ha lagt inn et konkret bud på Thor Hushovd.

Hushovd og Riis

Dersom Thor Hushovd vil kan han gå til Bjarne Riise (innfelt) sitt Saxo Bank-lag.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

Verdensmester Thor Hushovd imponerer i Tour de France og ifølge trener Atle Kvålsvoll kan 33-åringen velge og vrake i tilbud når kontrakten hans går ut med Garmin-Cervélo etter denne sesongen.

Saxo Bank og sportsdirektør Bjarne Riis er de siste som har kastet seg inn i kampen om nordmannen. Ifølge cyclingnews.com har de kommet med et konkret bud til nordmannen. Den danske nettavisen sporten.dk skriver at det danske laget har mulighet til å bruke mye penger på nordmannen.

Kontroversielt lag

Det spørs imidlertid om Hushovd ønsker å gå til Saxo Bank. Sportsdirektør Bjarne Riis sees på som kontroversiell fordi han, etter at han la opp, innrømmet å ha dopet seg i tiden som proffsyklist. I tillegg sykler dopingtatt Alberto Contador for laget denne sesongen.

På grunn av dette og det faktum at lagene står i kø for å sikre seg nordmannens signatur, som på imponerende vis vant sin niende etappe i Tour de France fredag , er det langt fra sikkert at Hushovd velger Saxo Bank.

Forhandlinger med Garmin

Ifølge cyclingnews.com er også BMC Racing, Europcar og Vacansoleil på jakt etter nordmannen. I tillegg vil hans nåværende lag, Garmin-Cervélo, gjøre alt de kan for å beholde verdensmesteren sin. Ifølge sykkelnettstedet skal Hushovd og hans agent, Alex Carera, ha samtaler med Garmin om fremtiden til mandag som er hviledag i Tour de France.

Da det kort tid før årets Tour de France ble kjent at Europcar-laget var interessert i nordmannen sa trener Atle Kvålsvoll følgende til NRK.no:

– Både i fjor og da han (Hushovd) var ferdig i Crédit Agricole (2008) var det utrolig mange lag som var interesserte. Han har et luksusproblem når det gjelder tilbud.

Ifølge Kvålsvoll kommer Thor Hushovd antageligvis til å skrive en kontrakt på to til tre år med sitt nye lag.

Siste nytt

 • Carlsen imponerte - til semifinale

  Magnus Carlsen vant begge minikampene mot Wesley So tirsdag ettermiddag, og gikk dermed videre til semifinale i nett-turneringen som varer frem til 3. juni.

  I semifinalen skal Carlsen spille mot amerikanske Hikaru Nakamura.

  Turneringen er del av en sjakk-tour som Magnus Carlsen er med å arrangere. Vinneren av turneringen får med seg 450.000 dollar.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Haaland fra start mot Bayern

  Erling Braut Haaland starter på topp i tirsdagens «Der Klassiker» mot Bayern München. Mats Hummels, som lenge var usikker, er på plass i midtforsvaret.

  Laster Twitter-innhold
 • Suspendert etter juks i billøp

  Tyske Daniel Abt ble suspendert fra sitt racinglag etter at han ble tatt for juks i helgen.

  Under det virtuelle formel E-løpet søndag ble Abt tatt i å la en profesjonell videospiller spille i stedet for ham. Tyske Bild hevder Abt har fått sparken.

  Daniel Abt
  Foto: Marco Ugarte / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal