Hushovd kan velge og vrake i tilbud

Ifølge Thor Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, kommer tilbudenene til å stå i kø for verdensmesteren når han etter sesongen skal velge seg et nytt lag.

Thor Hushovd

Thor Hushovd konsentrerer seg om Tour de France nå, men etter det prestisjetunge rittet skal han velge hvor han sykler de neste årene. Bildet er fra Tour of California i mai.

Foto: DOUG PENSINGER / Afp

Kvålsvoll og Hushovd

Atle Kvålsvoll gratulerer Thor Hushovd med verdensmestertittelen i oktober 2010. Bildet er tatt like etter målgang i Melbourne.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Thor Hushovd (t.h.) sammen med Steffen Kjærgaard og Atle Kvålsvoll

Atle Kvålsvoll.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
– Alle de store lagene er interessert i han, sier Atle Kvålsvoll til NRK.no

Hushovds kontrakt med Garmin-Cervélo går ut etter denne sesongen og kampen om nordmannen, som ble verdensmester i oktober, har allerede startet.

Fredag ble det kjent at det franske profflaget Europcar ønsker seg Thor Hushovd . De er imidlertid ikke alene.

– Både i fjor og da han var ferdig i Crédit Agricole (2008) var det utrolig mange lag som var interesserte. Han har et luksusproblem når det gjelder tilbud, sier Kvålsvoll som snakket med Hushovd om tilbudet fra Europcar fredag.

Kvålsvoll understreker at et tilbud fra Hushovds nåværende lag, Garmin-Cervélo, også kommer til å bli vurdert i valget av fremtidig lag.

 • Hvor tror du Hushovd sykler neste sesong? Si din mening nederst i saken!

Kaptein

Sykkelstjernen forbereder seg i disse dager til sykkel-NM i Skien (til søndag) og vil ikke selv kommentere fremtiden, men ifølge treneren er det viktigste for Hushovd i valget av lag at han får sykle som kaptein i de rittene han ønsker.

For Hushovd gjelder dette først og fremst de store vårklassikerne Milano-Sanremo, Flandern rundt og Paris-Roubaix. I tillegg ønsker han en sentral rolle i Tour de France.

Minst to år

– Det som nå skjer er at alle henvendelsene blir vurdert, og så siler han (Hushovd) ut det som er interessant. Da sitter han igjen med noen få henvendelser som han går i videre forhandlinger med, sier Kvålsvoll om den videre prosessen.

Ifølge treneren blir det ikke bestemt noe før Tour de France og det kan drøye utover høsten før Hushovd tar et endelig valg.

Hushovd er 33 år, men Kvålsvoll mener han har mange år igjen.

– Thor skriver nok en kontrakt på to til tre år nå.

Tour de France

Inntil videre sykler imidlertid verdensmesteren for Garmin-Cervélo og til mandag samles laget i franske Bretagne for å gjøre de siste forberedelsene til Tour de France som starter lørdag 2. juli.

– Vanligvis samles ikke lagene før onsdagen, så det at Cervélo starter mandag viser at de satser på den første uka, sier Kvålsvoll.

Det er gode nyheter for spurteren Thor Hushovd som har mulighet til å vinne flere etapper i løpet av den første uken, og da også sykle med den gule ledertrøya, slik han gjorde i 2004 og 2006.

Kvålsvoll er ikke redd fremtidsplanene skal forstyrre Hushovd verken under oppkjøringen til Tour de France eller under selve rittet.

– Han er vant med at det er slik, så det går fint, sier Kvålsvoll.

Hvor tror du Hushovd sykler neste sesong? Si din mening her!

Siste nytt

 • Brann-krisen fortsetter

  Tabelljumbo Brann gikk på et nytt tap i eliteserien torsdag kveld. Tapte mot Haugesund var bergensernes åttende tap på ti kamper denne sesongen.

  Dermed fortsetter krisen for Kåre Ingebrigtsen etter en kamp der Haugesunds Ibrahima Wadji scoret kampens eneste mål etter 74 minutter. Han fikk kranglet med seg ballen inne i Branns sekstenmeter før han iskaldt plasserte ballen mellom beina på Brann-keeper Eirik Holmen Johansen.

  Brann er nederst på tabellen etter kun én seier på ti kamper. Til trygg plass er det tre poeng, men flere av lagene foran har to og tre kamper mindre spilt. Hovedtrener Ingebrigtsen har hatt det hett rundt ørene, etter å ha tatt bare 22 poeng på 29 kamper, men Brann-ledelsen har hele veien uttalt at trønderens jobb ikke har vært oppe til diskusjon.

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund - Brann
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Ohi-dobbel senket Bodø/Glimt

  Det var relativt sjansefattig en stund i toppkampen mellom Bodø/Glimt og Molde, men i starten av andre omgang våknet Ohi.

  Molde-spissen stanget inn 1-0 etter et strålende hjørnespark fra Fredrik Aursnes.

  På tampen av kampen var Ohi farlig frempå igjen da Molde presset frem feil fra Glimt-keeper Haikin. Grødem sendte ballen til Ohi som kunne sette ballen inn i et tomt mål.

  Med dagens seier topper blåtrøyene tabellen, og Bodø/Glimt ligger tre poeng bak på andreplass.

  Dette var for øvrig første kamp på Aspmyra med økt tilskuerkapasitet. 2000 tilskuere fikk lov til å være på tribunen, og så sitt Glimt tape på Aspmyra for første gang siden mai 2019.

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Molde
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Ruud-tap for verdenstoeren

  Casper Ruud kom til kort i kvartfinalen mot verdenstoer Daniil Medvedev i ATP-turneringen på Mallorca torsdag. Russeren vant med settsifrene 7-5, 6-1.

  Russerens servebrudd ble avgjørende i kampen der Ruuds server ikke var helt på det nivået man er vant til å se.

  De to duellantene fulgte hverandre tett i det første settet, der de begge vant hver sine servegame. I game nummer elleve fikk derimot russiske Medvedev sjansen til å bryte serven til Ruud.

  Russeren misset på den første bruddballen, og det ga Ruud en sjanse til å redde inn gamet. Medvedev lot seg ikke be to ganger og brøt serven da Ruud skjøt i nettet. Medvedev servet inn det siste gamet og vant det første settet 7-5. (NTB)

  France Tennis French Open
  Foto: Thibault Camus / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal