Hopp til innhold

- Min største dag i Tour de France

Thor Hushovd tok sin niende etappeseier i Tour de France fredag. Nordmannen syklet smilende og i ensom majestet den siste kilometeren.

Hushovd

Dette øyblikket kommer verken Thor Hushovd eller sykkelinteresserte nordmenn til å glemme: I ensom majestet sykler Hushovd først i mål på den 13. etappen av Tour de France 2011. Alt dette med verdensmestertrøya han vant i Australia for snart ett år siden.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Hushovd og Roy

Thor Hushovd og Jeremy Roy i brudd på den 13. etappen.

Foto: JOEL SAGET / Afp

- This is the best thing in my life! ropte Hushovd da han syklet forbi de norske journalistene sekunder etter etappeseieren.

Da var han nettopp ferdig med en enorm maktdemonstrasjon: Først gikk han i brudd, så rykket han opp et enormt fjell og så tok han igjen syklisten i front på egenhånd. Til slutt syklet han alene i mål.

- Dette er min største dag i Tour de France, sa han til NRK etter seieren.

Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, beskriver seieren som en av verdensmester Thor Hushovds aller største prestasjoner i en allerede imponerende karriere.

- Thor skulle "snuse" på brudd i dag. Må si han har god luktesans... Går inn i rekken som en av de største seirene i Thors "palmares", skriver Kvålsvoll på Twitter.

Hovedpersonen selv trodde det ikke var mulig å gjøre det han faktisk klarte.

- Jeg får frysninger nå. Jeg trodde det ikke var mulig å komme alene til mål , sa han i intervjuet med TV 2 etter seieren.

Også erkervival Mark Cavendish fullroste nordmannen.

- En utrolig prestasjon, sa «Cav» til NRK.

Sjefen: – Som en motorsykkel

Først gikk Hushovd i brudd med ti andre ryttere, blant andre Edvald Boasson Hagen, tidlig på etappen. Deretter rykket han fra utbrytergruppen opp til det 1709-meter høye fjellet Col d'Aubisque.

- Jeg gikk først for da var det vanskelig for de andre å henge på. Jeg kjente fjellet fra før og visste det ikke var så veldig bratt til å begynne med og tenkte at går det så går det, går det ikke har jeg i hvert fall prøvd, sa Hushovd.

Sportsdirektør i Hushovds Garmin-Cervélo-lag, Jonathan Vaughters, var full av beundring over Hushovds taktiske valg i bunn av det bratte fjellet:

- Han skaffet seg en buffer til de andre før den bratte stigningen, det var intelligent.

Et stykke opp i den bratte fjellsiden ble han imidlertid tatt igjen av franske Jeremy Roy. Nordmannen klarte ikke å følge franskmannene opp til toppen, men i utforkjøringen ned fra fjellet viste Thor Hushovd sine imponerende egenskaper som utforkjører og tok mer og mer innpå Roy. I en periode tok nordmannen inn hele 21 sekunder på bare fem kilometer.

Sportsdirektøren var ikke overrasket over nordmannens maktdemonstrasjon.

- Det er hans stil. Han er som en motorsykkel, sa sportsdirektøren til TV 2.

Hushovd: – Jeg koste meg

På flaten inn mot mål tok han så igjen den pinnnestive franskmannen og syklet i ensom majestet over mål.

- Jeg koste meg den siste kilometeren. Det var en utrolig god følelse å vinne med denne trøya (verdensmestertrøya), sa han til NRK.

PS! Edvald Boasson Hagen syklet også en kjempeetappe og endte på en bra sjette plass.

Siste nytt

 • I dag starter EM-kvalifiseringen

  Selv om Norge starter på sin vei mot neste sommers fotball-EM i Tyskland på lørdag, sparkes kvalifiseringen i gang i dag, torsdag.

  Kasakhstan og Slovenia har den aller første kvalifiseringskampen med avspark klokken 16.00.

  Kampene fortsetter deretter klokken 20.45 med oppgjør som Italia mot England, Danmark mot Finland og Bosnia-Hercegovina mot Island.

  Kvalifiseringskampene fortsetter hver dag til og med tirsdag.

  Norge møter Spania i Malaga lørdag kveld før Georgia venter i Batumi tirsdag neste uke. Kypros og Skottland er de to andre nasjonene i Norges gruppe.

  Euro 2024 Qualifying Draw
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters
 • Medier: Fristen utsatt for bud på Manchester United

  Klokken 22.00 onsdag kveld skal fristen for å legge inn bud på Manchester United ha gått ut. Men i siste liten beilerne ha bedt om forlenget frist - noe de fikk.

  Det er Qatars Sjeik Jassim Bin Hamad Al-Thani og Ineos-eier Sir Jim Ratcliffe som er med i kampen om å kjøpe den engelske storklubben. Begge to skal ha vært klare til å høyne sine bud i håp om å bli klubbens nye eier, men en stund etter den opprinnelige bud-fristen kunne Sky Sports fortelle at ingen bud hadde kommet inn.

  Det var Raine Group, bankselskapet som håndterer salget for Glazer-familien (de nåværende eierne av Manchester United), som bekreftet dette til Sky Sports.

  The Guardian og The Independent melder det samme.

  Det er imidlertid ventet at både Sjeik Jassim og Ratcliffe kommer med nye bud innen den nye fristen, som foreløpig ikke er kjent.

  Premier League - Manchester United v Southampton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Ny motstander for Ruud i Miami

  Det blir et nytt bekjentskap for Casper Ruud i den andre runden i Masters 1000-turneringen i Miami. Tennisstjernen skal opp mot belaruseren Ilja Ivasjka.

  Ruud er seedet som nummer tre i Miami og gikk med det direkte til den andre runden i storturneringen.

  Ruud har aldri spilt mot Ivasjka tidligere. Belaruseren er på 80.-plass på verdensrankingen og hadde fem strake tap i forskjellige turneringer før han fikk en opptur i Indian Wells. Der ble det to seirer før han røk i den tredje runden mot finalist Daniil Medvedev.

  29 år gamle Ivasjka var oppe på 40.-plass på verdensrankingen i fjor sommer. Det er hittil høyeste rangering for mannen med én tittel i karrieren.

  Han slo ut tyske Daniel Altmaier i strake sett i sin 1.- rundekamp onsdag.

  Ruud selv har slitt så langt denne sesongen. Verdensfireren har vunnet fire kamper og tapt fem. I Indian Wells sist ble det exit mot 97.-rangerte Christian Garin fra Chile. (NTB)

  Indian Wells Tennis
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste