Real lekte seg i Hareide-avskjed

Åge Hareide avsluttet Malmö-karrieren med et ydmykende tap 0-8 for Real Madrid. Ronaldo scoret fire av målene.

Spain Soccer Champions League Cristiano Ronaldo,

MÅLSKRED: Ronaldo og Real Madrid jubler for nok et mål mot Malmö.

Målene rant inn bak Malmö-keeper Johan Wiland. Det ble ikke helt den kvelden Åge Hareide ønsket seg og håpet om spill i europaligaen svant fort for det svenske laget. Real Madrid ga seg ikke før de hadde tangert Liverpools målrekord i mesterligaen. Dette var romsdalingens siste kamp som Malmö-trener.

– Jeg skal prøve å slukke lyset for den her, sier Åge Hareide til Viasat.

Malmö måtte klare seg uten midtstopper Rasmus Bengtsson og kaptein Marcus Rosenberg med karantene, og svenskene fikk det tøft helt fra start. Ronaldo la inn og Benzena scoret på en retur etter et Isco-skudd. Så var det Benzema igjen etter nok et Ronaldo-innelgg. Så tok Ronaldo showet helt på egenhånd i kjent stil. Han scoret direkte på et frispark fra 20 meter. Til pause sto det 3-0.

Tre fra Ronaldo

Men det var etter pause at det skulle bli helsvart for bortelaget. Ronaldo, Ronaldo og Ronaldo sørget for 6-0 i løpet av 12 minutter. Kovacic og Benzema avsluttet scoringsballet for hovedstadslaget, til frustrasjon på benken fra Hareide.

Malmö kom i svært tøff gruppe med PSG, Real Madrid og Sjakhtar Donetsk. De har ventelig fått det tøft og gått på flere sviende tap. Det største tapet før tirsdagens stortap kom hjemme mot PSG og den hjemvendte sønnen Zlatan Ibrahimovic. Svensken scoret ett mål i 5-0-seieren til det franske laget.

– Jeg sitter igjen med mange gode minner. I dag var det 3000 supportere på tribunen. Om vi taper 0-5 eller 0-8 så står de bak oss. Det er prisverdig. Det er en fin gjeng å jobbe med, en fin klubb og fine mennesker. Jeg har trivdes veldig godt, sier Hareide til Viasat.

Ble årets trener

Likevel holdt Malmö liv i kampen om en plass i europaligaen etter sen sterke 1-0-seieren hjemme mot Sjakhtar. En kamp det svenske laget fort kunne vunnet med flere mål.

Åge Hareide tok over Malmö i januar 2014 og førte det svenske laget til seriemesterskap og mesterligaen den påfølgende høsten. Romsdalingen ble kåret til årets trener det året. Også denne sesongen ble det spill i mesterligaen etter seier mot Ronny Deilas Celtic i kvalifiseringen. I Allsvenskan ble det derimot bare en femteplass.

• Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

Norge innleder OL-turneringen for kvinner i Paris mot Sverige, mens Argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering.

Det ble klart da Det internasjonale håndballforbundet la ut OL-programmet mandag.

4. august: Danmark – Norge 19.00.

Fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. Alle innledende kamper spilles i Paris, mens sluttspillet går i Lille.

(©NTB)

Henny Ella Reistad og Nora Mørk etter VM-kampen i hovedrunden mellom Frankrike og Norge i Trondheim Spektrum.
  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)