Hopp til innhold

Reagerer på Haaland-fotfølging: – Synes synd på Erling

Erling Braut Haaland er blitt så profilert at han omtrent ikke har privatliv igjen. Flere av Norges største talenter synes prisen for å være best er voldsom.

Haal

YNDET FOTOOBJEKT: Erling Braut Haaland og Isabel Haugseng Johansen har fått mye spalteplass de siste ukene. Fotografene og tabloidpressen virker å være like interessert i det nordmannen gjør utenfor de 90 minuttene med kamp som det han gjør mens ballen ruller.

Foto: Montasje / NTB

– Det er ganske sykt. Jeg synes synd på Erling til tider.

Det sier U21-landslagsspiller Johan Hove til NRK om det som nå skjer med kompisen Erling Braut Haaland (22).

Etter at den norske superstjernen rundet av sesongen med en trippeltriumf med Manchester City og påfølgende norske landskamper, har han tatt seg en velfortjent ferie.

– Merkelig

Da TV 2 vennlig spurte Haaland etter landskampene sist om hvordan han skulle tilbringe sommeren, svarte han bryskt tilbake om at «det finner sikkert TV 2 ut av veldig snart».

Den lille frustrasjonen tydet nok på at superspissen visste hva som ville komme.

Selv om sesongen er over og 22-åringen har trukket seg tilbake fra rampelyset, dukker det stadig opp klipp og bilder på sosiale medier og i sladderpressen av Haalands ferieaktiviteter.

Enten han er på shopping i Barcelona eller danser sammen med Isabel Haugseng Johansen i bryllupet til lagkamerat Aymeric Laporte, blir det dokumentert og lagt ut på nett.

– Det er merkelig (å oppleve dette) når jeg har spilt på lag med ham i noen år og vært tett på ham. Jeg synes det er forbilledlig at han holder på den jordnærheten og personligheten sin. Men så skulle sikkert både han og jeg ønske at det ikke var så mye trøkk på ham som det er når han prøver å nyte noen feriedager etter en trippel. Men han fikser det, sier Johan Hove.

Johan Hove

Johan Hove synes synd på sin gamle lagkamerat.

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN NORWAY

Hove og resten av U21-landslaget sitter akkurat nå i Romania der de forbereder seg til skjebnekamp mot Italia i U21-EM onsdag kveld.

På tribunen sitter det flust av klubber og speidere og følger med. Hvis man storspiller på denne scenen, kan det være et viktig steg på veien mot en lukrativ og sportslig givende karriere.

Sist Norge var i et stort mesterskap med et U-landslag, U20-VM i 2019, var det en viss angrepsspiller som virkelig satte navnet sitt på kartet. Erling Braut Haaland scoret de ni berømte målene mot Honduras og ble plutselig en spiller «alle» var klar over.

Resten er historie. I dag er Haaland en av verdens aller største stjerner både på og utenfor banen.

Les også Sekunder etter dette gikk det galt for Norge – nå er NRK-ekspert oppgitt

Frankrike scorer 1-0, med studioanalyse

– Noe du bare må gjøre

Suksessen og kjendisstatusen kommer ikke uten konsekvenser.

Haaland kan ikke lenger gå ut av sitt eget hus før det ganske fort blir overskrifter og nyhetssaker av det.

Mangelen på privatliv er påfallende. Er det verdt det?

– Det er noe du bare må gjøre. Det er en stor ting å ofre hele privatlivet, men i mitt hode vinner du mer enn du taper. Jeg vet ikke hvordan han tenker, men jeg tror det er bedre og større å lykkes på en slik måte enn å beholde privatlivet, sier Antonio Nusa til NRK.

Antonio Nusa

Antonio Nusa er sikker på at alt vil være verdt det hvis han blir en av verdens beste spillere.

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

2005-modellen er et av de aller største talentene i norsk fotball akkurat nå og den yngste i U21-troppen som er i Romania og spiller skjebnekamp mot Italia onsdag kveld.

– Jeg hadde gjort alt

Men Nusa er helt sikker på at det vil være verdt å ofre privatlivet hvis han slår gjennom for fullt.

– Ja, 100 prosent. Fotballen er det viktigste, jeg hadde gjort alt for å bli verdens beste fotballspiller. Hvis jeg kunne blitt verdens beste og samtidig få beholde privatlivet, da hadde jeg valgt det. Men det er ikke mulig, sier Nusa.

– Voldsomt

Erik Botheim, en av Haalands gode kompiser, mener den ekstreme interessen rundt fotballens største stjerner bare understreker hvor stor appell fotballen har rundt om i verden.

Botheim tror kompisen bare må akseptere at det er sånn det er.

– Det er en del av pakka og bare noe man må håndtere. Det er selvfølgelig voldsomt, men det er en del av pakka, sier Botheim.

Ronaldo: – Privatlivet mitt er forsvunnet

Haaland er langt fra den eneste superstjernen i fotballens verden som opplever mangel på privatliv. Cristiano Ronaldo har selv tatt et oppgjør med det.

– Det er en bit av dette som er fantastisk. Jeg er berømt, får høre at jeg er en fantastisk spiller, vinner troféer, scorer mål, får førstesider i avisene og havner på TV. Men etter ti år med dette ser man på livet på en annen måte. Nå har jeg kjæreste og barn, jeg vil ha litt privatliv. Men privatlivet mitt har forsvunnet, sa han i et intervju for noen år siden.

Portugiseren var åpen om at han har prøvd å gå ut av huset for å gjøre familieting med barna og kjæresten, men det går ikke. Med en gang flokker de seg rundt ham, fotografene, supporterne og folkemengdene som vil ha bilder, selfies og autografer.

– Jeg skal ikke gråte over dette, men vet du hvor mange ganger jeg har dratt i parken med barna mine? Null ganger! Ikke en eneste gang, sa Ronaldo med et sukk.

Football, UEFA U21 Euro, day 6, Norway, Training

Antonio Nusa, Leif Gunnar Smerud og Joshua Kitolano representerer Norge i U21-EM. Der kunne også Erling Braut Haaland vært med.

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN NORWAY

Smerud: «Embrace being a nobody»

U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud sier han ikke bruker noe tid på å forberede sine egne spillere på hvordan livet kan endre seg hvis man får et gjennombrudd.

Han mener det er en del av det å bli toppspiller at man må mestre offentligheten, og tror de norske talentene mestrer dette på en fin måte.

– Jeg er ikke ekspert på sosiale medier eller paparazzier, men det er noen som har sagt «embrace being a nobody». Det har sine sider å leve uten det søkelyset, og jeg tipper det har sine sider å leve med det søkelyset også. Men det er sånn det er, sier Smerud til NRK.

Johan Hove svarer slik på spørsmål om hvordan det er å tenke på at privatlivet forsvinner om han oppnår stor suksess i yrket sitt.

– Det er en del av jobben, kynisk som det er. Men Erling er på en hylle over de beste i verden, han er nok nummer én-to-tre av de heteste spillerne der ute, og da blir det litt ekstra. Jeg vet ikke så mye om det selv, men det er nok slitsomt.

  • Norges skjebnekamp mot Italia spilles onsdag kveld klokken 20.45. Kampen kan du se på NRK 2 eller høre direkte på NRK Sport på radio.
n

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

    Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

    Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

    Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

    Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

    I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

    Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

    Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

    Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

    Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

    Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

    Gallagher
    Foto: Reuters
  • Ruud enkelt videre i Madrid

    Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

    Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

    Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

    Casper Ruud Madrid
    Foto: Ana Beltran / Reuters
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal