Hopp til innhold

Reagerer på taklinger av Bjørnsen: – Det er kjempefarlig

MALMÖ/OSLO (NRK): NRKs ekspertkommentator Håvard Tvedten raser etter grisespill mot Norge. Han reagerer spesielt på taklingene av Kristian Bjørnsen i første omgang og får støtte av landslagssjef Christian Berge (36-29).

Fot

FARLIG SPILL: Her holdes Kristian Bjørnsen i foten midt under et angrep (skjermdump TV3).

Laster innhold, vennligst vent..

– Når de er så talentløse i forsvar som de var i første omgang, så er det vel grisespill som er oppskriften, men dette bør de holde seg for god til, sier Tvedten.

Bjørnsen ble stygt taklet i begynnelsen av kampen da han skulle plukke opp en retur på høyrekanten. Nordmannen hadde god tid til å hoppe inn og avslutte, men like før han skulle skyte, tok Ungarns Zoltán Szita tak i foten, og dro den mot seg.

Bjørnsen mistet balansen i lufta, og fikk straffe for taklingen.

Ungarn-spilleren fikk gult kort, men Bjørnsen var tydelig misfornøyd. Han mente at forsvarsspilleren slapp billig unna.

Foten

Det samme gjentok seg mot Bjørnsen etter 25 minutters spill i 1. omgang (skjermdump TV3).

– Det er kjempefarlig

Etter 25 minutter skjedde nøyaktig det samme.

Bjørnsen hoppet inn fra høyrekanten, men denne gangen var det Adrian Sifos som dro ham i foten.

Han klarte likevel å sette ballen i mål, men i etterkant var han nok en gang rasende. Han gestikulerte tydelig opp mot dommerne med to fingre i været for å vise at det var andre gang.

– Begge situasjonene er forferdelig stygge. Den ene, når han blir tatt i ankelen spesielt, det er et soleklart rødt kort. Han burde bare vært sendt ut av hallen og tilbake på hotellet med en gang. Det hører ikke hjemme noe sted. Det er kjempefarlig, han satser en meter oppe i lufta og vel så det, og så får han rotasjon på enden av kroppen som kan føre til forferdelige situasjoner. Jeg har sett mange stygge skader på slike situasjoner før, sier han.

Håndball EM herrer 2020

SKADET: Magnus Abelvik Rød skadet fingeren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Det ungarske spillet ble ikke bedre i andre omgang. Magnus Abelvik Rød ble blant annet sendt på benken etter at han skadet fingeren. Bence Banhidi fikk rødt kort for taklingen.

– Det går greit, den er litt blå og forslått, men det er ikke noe brudd, sier han om hånda.

– Banhidi treffer meg ganske greit i ansiktet og så skal jeg prøve å ta meg for. Da klarer jeg å lande litt feil på den. Det var sjukt uggent. Jeg klarte ikke å bevege verken meg eller hånda.

Kristian Bjørnsen forteller at han ble satt ut av det farlige spillet.

– Det er jo litt farlig spill. Jeg blir satt ut og klarer ikke sette ballen i mål. Men det gikk heldigvis fint. Det gjorde litt vondt da jeg landet. Jeg vil jo helst lande på beina, sa Bjørnsen etter kampen.

– Det er ikke det du ønsker når du hopper inn fra kant. Det kunne blitt stygt. Men han sa at han mistet hodet, forteller han.

– Det hører ikke hjemme på en håndballbane. Så det må absolutt bort, sier Magnus Abelvik Rød om taklingene.

Også landslagssjef Christian Berge mener det er merkelig at dommerne ikke slo hardere ned på grisespillet.

– Det er noen situasjoner der som er horrible. Vi prøver å si ifra, men det blir ikke gjort noe med det.

– At det ikke blir slått ned på synes jeg er merkelig.

Norge var overlegne

Norge formelig lekte seg i perioder med Ungarn i denne kampen. Ungarerne, som sendte Danmark ut av EM etter at de slo Island i gruppespillet, var i perioder totalt sjanseløse mot det norske laget fredag kveld.

De norske målene kom tett i første omgang, og etter 20 minutters spill ledet Norge med utrolige 16-6. Et svakt ungarsk forsvar så nesten ut til å ha gitt opp.

De siste minuttene av omgangen kom Ungarn litt mer med i kampen.

– Det var en enorm klasseforskjell de første 10-12 minuttene, så kom de litt til hektene igjen. Dette handler mer om Norge enn om Ungarn. Det overrasket oss hvor dårlige de var, sier NRKs ekspertkommentator.

Norge vant til slutt kampen 36-29.

Møter Sverige søndag

Norge fortsetter EM med naboduell mot Sverige søndag.

Slovenia slo ellers Island 30-27 tidligere fredag og står i likhet med Norge med fire poeng. Portugal var suverene i fredagens kamp mot Sverige i håndball-EM og slo svenskene hele 35-25.

Dermed står både Sverige og Island med null poeng etter at alle lagene i Norges gruppe har spilt en kamp. Norge og Slovenia topper gruppen med fire poeng, mens Portugal og Ungarn begge har to poeng.

Hovedrunden spilles med to puljer og fire kamper for hvert lag. De to beste i hver av gruppene er klare til semifinaler.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste